д. просо, банана,печена јаболка мед, и цимет у. малку перек /цеден портокал р. ориз со зелечнук и таратур у .чипс од киноа /цеден сок од 1 портокал,1 мандарина и пола лимон со 1 лажица маџун в. макарони и кисело млеко
Д бисквити со мелени бадеми млеко мед У мандарини и банана Р мешан зеленчук со мисирка Д киндер буено В пршута кашкавал кифлички
За вчера Д печена тиква печено јаболко бисквити внатре бедеми ореви и мед У јаболка киноа банана Р палента со пармезан пилешко и к млеко У чоколадо В пржено јајце со пармезан У пред спиење хаха Медолино Денес Д супа со лепче и мевциња на подравка У банана јаболко цеден сок и оризови снегулки Ама неславно заврши односно пола За ручек планирам ќофте ако не сака ќе варам млладо телешко со зеленчук.
Јас давав пршут некаде на година и 7 8 месеци. Искрено не му давам често тоа така се погоди дека имав домашна односно зет ми ја прави на работа па е сигурна па правев сос од пршута и давав со паста е2 3 пати сега веќе не сум дала искрено не знам дали да давам или не.. Скроз заборавив Ручекот бидна телешко со брокула спанаќ компир морков и кромид со зејтинче Вечераѕта беше јуфка со пармезан.
д. овесни снегулки со печено јаболко ,печена тиква,мед и цимет. у. само сок од портокал р.телешко со зеленчук и таратур у.смоки и не знам како се викаат оние како лизавчиња чоколадни . Сок в. една белка од јајце, кифла и јогурт
Д: 4 вида снегулки на натура,киснети со јогурт , манго,боровинки, урми У:Кифличка и к.млеко Р:Телешко, компир,кромид,тиквичка и маслинов У:Едно мини кроасанче 7дејс В:Млеко и лино бисквити
Д кришки со јајце У јуфка малку Р ориз киноа во снегулки банана малку кокосово малку крем од какао и јатки У готови печени палачинки со моцарела В фрутолино
д. бисквити со млеко од бадем, тиква ,мед и цимет у. белка од јајце ,цеден сок од портокал ,лимон и 1 лажица маџун р.равиоли со месо потпечени во домашен томатело сос и кашкавал у. чипс од киноа,сок од јаболко и аронија,квики ,малку киндер( буткање во уста се што најде) в. кифла и кашкавал (немаше место за поише ради ужинката )
Завчера Доручек-пченица, јаболко, ореви, мед, цимет Ручек-телешко, пиперка, домат, модар домат Ужина-ад Вечера-хип бисквити од кутија со какао и маџун Вчера Доручек-ананас, авокадо, овес, маџун Ужина-сокче, животинско царство Ручек-спанаќ, ориз, морковче, кромид и жолчка Вечер се измести и немаше (едно млеко во 17:30, една кифличка и повторно млеко во 20:30) Денес Доручек-авокадо, портокал, аронија, гриз, мед Ужина ќе смислуваме Ручек-телешко, црвена леќа, морков, целер, кромид Вечера планирам јогурт, овесни, нешто овошје(најверојатно ананас ќе ставам)
Pojadok: pravev tarana prv pat ne sakaa da jadat, pa brzinski im dadov ovesni so k.mleko. Uzina: sok od kalinka, mandarina madzun planiram samo toa rucek ke im dadam porano ne setame Rucek: kompir mandza so misirkino Uzina I vecera ke vidime, ke smisluvame tek..
Д кифла со сирење У смути со банана вишни и чиа Р печен компир со брокула и овчо сирење Д мафин со вишна и сок од калинка В макарони со доматен сос и кашкавал меѓу д и у изеде пола милка..
Истата ситуација е и кај нас затоа ме интересира колку месеци сте? Ние 21 сеуште главните оброци блендирани
Синко е 14+. Мака мачиме, ама гледам се што можам да му давм не блендирано. Засега, меко овошје, леб, смоки, сега почнав да му правам палачинки и тие ги тамани така. Полека ќе се навикнува. Сака ли парчиња барем од нешто?
д. геврече и јогурт у. сок од портокал и 1 лажичка маџун р.ориз со кари ,пченка и салата со павлака и цвекло у.една половина киндер и цеден сок од портокал и лимон, малку чипс на гости в. јуфки со кисело млеко Сок повеќе пие од 2 пати. Некогаш цеден некогаш купечки .