Доручек - житарки, тиква, мед, ореви Ужина што ќе му сервира баба ми Ручек - лосос, комир, грашок, кромид Вечера - леб и јогурт или кисело млеко
Д:Просо,дуња, печена круша, урма У:Кифличка и јогурт Р:Боранија, телешко, шери доматче, лук,морков и малку лепче В/
Не знаев кај да пишам па ваљда е овде право место . За утре сакам да му направам на син ми пире со компир брокула и карфиол , дали е ок да стои вака пирето до утредента? Ми рекоа дека таква комбинација не се прави од ден предходно ..
засушува. Ама затоа моеш да го потпечеш малце и може да стои. Д Бурек и јогурт У мандарини и банана Р пилешко со компир Д мафин со вишни и сок од цвекло В макарони
Д:Овесни снегулки,манго,мандарина и лешници У:Купечка хипп со јогурт Р:Компир манџа со телешко В:Корнфлекс и к.млеко
Д:гриз,бисквити,1 кива,пола банана,мед и кокос У.2 кифлиња и цеден сок од портокал со една лажичка мед Р.пржени компирчиња и таратур У.белка од јајце ,сок В.палента и кисело млеко
Д:Хељда,вишни,пола круша,пола авокадо и две урми У:Печена тиква со мед и цимет Р:Спанаќ и ориз печен, со прелив од јајце и павлака плус мисиркино месо (од нашиот ручек,само без сол) В:Холле мусли со АД
Д: тиганици и јогурт У: банана, крем бананчиња Р: потпечени макарони со јајце и сирење У: портокал В: супа
Вчера Д: гриз, круша, вишни, аронија, мед У: кифла и сок од јаболко Р: телешко, боранија, лукче, морков, малку брокула В: готова хип од кутија Денес Д: овес, јаболко, сливи, урми Р: зајче, карфиол, тиквичка, кромид В: гриз, банана, крушка, какао
д:тарана и сирење у.банана и цеден сок од портокал р.мусака и таратур у.пола киндер и сок од јаболка в.кифла домашна и јогурт
Доручек - костени, јаболко, ад Ручек - пастрмка, ориз, пиперче, кромид и салата од домат Вечера - ќе смислуваме покасно.
Д:Пржени лепчиња и кисело млеко У:Тиква со мелени оревчиња,мед Р:Црвена леќа,кромид,морков У:Сок од калинка и бисквити В:Аман !
Д: Пржени лепчиња, кисело млеко, кашкавал и маслинки У: Овошен микс од грозје, боровница, малина и мандарина Р: Ориз со брокула и морков У: Јаболко ќе биде или Гриз В: Планирам Тарана да и сварам
П: житарки со млеко У: калинка и банана Р: Дивеч ( од нашиот ручек и она ) У: Хиппис гарант В : лиснатки со мармалад (домашен)
D: ovesni potopeni vo sok od kalinka, kruski, malku dunja, kivi, aronija. Uzina: hipp sok, kifla R: Hipp so telesko I k.mlekce ke dodademe za da jadat. Eve uste spijat. V: ke vidime nesto posto rucek nepravevme ke podnapravime..
Д. Бисквити со млеко од бадем, печена јаболка,мед ,цимет У. Цеден сок од портокал и мандарина Р.макарони и јогурт У.квики и сок од калинка В.белка од јајце и кифла
D: ovesni so k.mleko U: ovosna kasa, sto imam ovosje ke izblendiram, zosto sok nekogas pijat nekogas ne.. R: veke spremena kompir mandza so telesko V: lebce so m.namaz ili puter od kikiriki.. taka nesto ke bide