Леси полека полека се враќа Д. Авокадо, урми, јаболче, дуња, аронија, бадеми, житарки нестле. У. Хумана овошно јогуртче банана. Р. Грашок со телешко месо В. Гриз, кисело млеко и јајце.
д. палента со к.млеко у. овошен јогурт со плус банана /ценден сок од портокал р.гравче и краставица у.чоколадо,малку чипс/цеден сок од портокал и мандарина в.потпечени кришки со моцарела и путер .
@eli25 па некогаш му се фаќа и повеќе од 500мл. Ќе пробам едното млеко да го укинам и да го заменам со ужинка. Ќе видиме дали ќе успеам зошто научен е кога станува од дремка и одма меме бара. Аронија давам често. Сега и просо ќе форсирам. Брокула прилично често давам исто така. @emkaemka ете ти аеродромец што нема појма која е рибарава, ама ќе ја пронајдам. Витамин ц почнав да давам од нг. Имам капки малтофер, ама ќе пробам еден месец вака, па ако не ќе почнуваме. Ја прашав и матичната последниот пат да почнам да ги давам, ама дека тогаш со ларингит беше остави да се средиме па да направиме контрола, во меѓувреме да се билдаме со здрава храна. Се надевам ќе се вратиме брзо во нормала
Да не сум офтопик Вчера Д: лепче, путер, јогурт У: овошно јогутче на хумана Р: боранија, телешко, лукче У: цеден сок од јаболка и цвекло, смоки В: холе мусли со јаболко и малина со ад Денес Доручек - мусли во цеден сок, јаболко, киви, аронија, семе од коприва Ручек - леќа, морковче, двопек Вечера најверојатно ќе биде палента со к.млеко
@emkaemka Емче е значи како го храниш синко алал да ти е. Мене ме интересира дали правевте од скоро крвна слика и колкав му е хемоглобинот при ваква здрава и разновидна исхрана?
Не сум правела, баш понеделник ќе правам па ќе пишам Есента беше со очајна кс, причина рекоа брзиот раст па по тој момент читав и склопив бомби за секој оброк
Д. Палента, јајце, јогурт. Р. Неуспешно болоњезе од тегла, па сутлијаш од вчера. У. Леб и кашкавал (најслатко се јаде кога и друг јаде). В. Банана и авокадо.
Доручек - домашна пита со праз и јогуртче Ужина - хумана со праска Ручек - телешко, брокула, сладок компир, кромид Ужина - бејбилове бисквитчиња и ќе цедиме сок од калинка Вечера - гриз, банана, какао
Д. бисквити со боровница ,банана,мед,мелени бадеми и цимет у.перече/цеден сок од портокали р.грашак со телешко мецо ,краставица и обавезно к.млеко у.чоколадо,грисини/сок од цедени портокали в.кифла,сирење и малку пилешко
Д:,кива,банана,портокал, бисквити,аронија,семе од коприва,какао и маџун. Р:пилешко,карфиол,пиперка,ориз и путер. У:хумана десерт. В:к.млеко и палента
Д. Авокадо, банана, аро ија, капини, боровници, бадеми и бејби лав бисквитки. У. Мандарина и малку ж.царство. Р. Ориз, јајце, домат, спанаќ, боранија, лук, кромид. В. Хип бисквити од кутија. Ќе додадам какао.
Ајде да ја сефтосам темава и јас Д: овесни снегулки , ораси , банана , мандарина , мед и семе од коприва. Р: гравче со риба. У: неколку бисквити и јаболко. В: ќе биде палента со кисело млеко.
Д:Кива,јаболко,крушка,малце банана,2 зрна аронија,ц.цимет и бисквити мелени Р:Спанаќ,морков,компир,жолчка, путер У:Хумана овошно јогуртче од праска В:Овес со к.млеко
Д. Капини, кајсии, јаболко, боровница и нестле житарки. У. Хумана чоко пудинг. Р. Телешко, компир, карфиол, цвекло и сос од домати (домат лук, магданос, морков). В. Палента и к.млеко
Од вчера. Д: банана, капини, малини, рибизли, 4ри вида житарки, 4ри вида семиња, мед. Р: ориз со куп зеленчук и јајце. У: оризови снегулки (изеде цело тањирче), фурнаринка со кашкавал. В: кутија Хип бисквити со млеко, какао, банана. Денес. Д: печено јаболко, суви сливи, рибизли, аронија, рогач, цимет, бадеми, просо. Р: леќа + јајце + двопек. У: колачиња со путер. В: супа со зајче и сирење.
Д.овесни снегулки со малина,банана,бадеми,мед и кокос У.геврече/домашен сок од цреши Р.ориз со кари и печурки,краставица и малку павлака У.киндер/домашен сок од цреши В.потпечени макарони со пармезан