Вчера Д: овесни во сок од калинка, јаболко, киви, аронија, семе од коприва У: варена пченица со мед Р: ориз, блитва, праз, јајце и малку л.млеко У: супа В: кифличка и јогурт Денес Д: палента, путер, кремсир и к.млеко У: пудинг со бисквити Р: телешко, боранија, морков, лукче, доматен сос У: овошје В: холе млечна со јаболко, банан и ќе додадам мелени бадеми Едит: @kukla21 таа му е една од омилените. Наздравје...
Д: Хип со портокал + бисквити. У: мафини со урда и спанаќ. Р: зајче, ориз, праз, лук, карфиол, домат, пашканат, келебра, магданос, куркума, маслиново. У: од ,,се,, по малку В: цице, шеташе и заспа у кола, или ќе се ококори накај 3-4ри или ќе ме почасти до сабајле @kukla21 @Ano која е таа каша со јогурт Дајте сличе, може така ќе пројаде и јогурт!
@kukla21 грешка сум. Не е млечна, ама јас со ад ја правам. Бејби мусли со јаболко и малина е. @emkaemka оваа ја давам јас
Д: суво грозје, суви сливи, банана, аронија, гоџи, просо, мед, коприва. У: бисквити. Р: телешко, компир, цвекло, тиквичка, црвен кромид, морков, магданос, маслиново. У: мафина со чоколадо. В: мусли потопени во АД, печена јаболка, цимет, какао.
Вчерашно мени Д:Јаболко,ананас,малина,аронија,крушка,кокос,житарки Нестле Р:Лосос,ориз,морков,кромид, маслиново У:Бисквитки В:Палента,путер и к.млеко Денешно мени Д:Банана,ананас,малини,бисквити мелени Лино,крушка,ц.цимет Р:Телешко,морков,батат(Бел), боранија,кромид,маслиново У:Хумана од банана В:Овес и к.млеко
Вчера. Д. Банана, крушка, боровници, капини и хип бисквитни житарки со јаболко. У. Оризов пудинг со мус од јаболко на хип. Р. Леќа со јајце. В. Хип со какао. Денес. Д. Дуња, крушка, суви сливи и холе житарки. У. Монте Р. Грашок со телешко мевце. В. Хип гриз со јаболко и праска.
Д:круша,урма,јаболко, Житарки,маџун,семе од коприва. Р:Телешко,компир,цвекло, путер,карфиол и тиква. У:мафин со банана и чоколадо. В:к.млеко и леб.
Вчера Д: просо, суви кајсии, какао, мед и мелени бадеми У: пудинг со бисквити Р: телешко, модар домат, доматен сос, лукче У: сок и смоки В: хип банан, јаболко, кајсии со младо сирење Денес Д: лепче, кремсир и јогурт У: овошен јогурт Р: телешко, карфиол, компир, кромид У: круша, јаболко В: холе мусли со јаболко и банана со ад, цимет, мелени бадеми
Д. Кајгана со пармезан, к.млекце и тостирано лепче. У. Бл кашичка од кесичка со кајсија, јаболче, јогурт и киноа. Р. Гравче со двопек. В. На роденден ќе сме, па ќе и дадам хумана гриз ванила.
@kukla21 мојава ја превртува кајганата низ уста и ја плука. Д:круша,банана,бисквити, аронија,семе од коприва. Р:пилешко со зеленчук+путер. У:соленки В:Ноќна Хип
Д: Хип јаболко, банана, бисквити. У: оризови снегулки, интегрален леб, пудинг од бисквити. Р: ципура, благ и обичен компир, морков, тиквичка, магданос, лук, маслиново. У: кифла. В: мусли со бадем потопени во АД, урми, банана.
Д. Мама спиеше, па тато отворил хип со крушка и слива со житарки. Ја излапа кога станав па и додадов дм кашичка со манго, праска, јаболче и овес Мезеше од моето ѓеврече после У. Хумана пудинг чоколадо. Р. Телешко, компир, батат, кромидче и ќе пробам шери да и дадам ко салата. В. Ако успеам да направам ќе биде мафин со боровници. Ако не, теглето е тука
Д:бисквити со киви ,аронија ,портокал и ананас. У: јаболко Р: риба со компир ,морков и кромид У: пудинг хумана В:палента со кисело млеко.
Д. Лебче намачкано со путер и варено јајце У. Хипис со банана, круша, јаболко. Неколку смоки. Р. Лосос, компир, морков, печени со маслинов. В. Мафин со вишни.
Вчера Д: пржено јајце, пармезан и јогурт. Неуспешен обид. Спремивме после еден даат молење оризови снегуки со јогурт У: овошен јогурт со јагода, јаболко, боровинки, аројија Р: телешко, компир, морков, праз, леќа и маслиново У: бамби рипчиња В: гриз, банана, какао, бадеми Денес Д: се ранат со татко му мусли, мандарина, авокадо, банана, аронија У: пудинг со бисквити Р: пастрмка со компир, брокула, кромид, маслиново У: цеден сок од портокал и смоки В: ќе правиме овид за мафини/палачинки. Ако не ќе јаде палента со к.млеко
Д. Авокадо, боровници, капини и 1/2 банана со хип бисквитни житарки со јаболко. У. Соленки, некоја голтка цеден портокал, хумана ванила гриз, дм бисквити. Р. Спанаќ, ориз, јајце. В. Ова ми е најдосадниот дел! Ќе дадам нешто од тегла.
Д: кајсија Хип, просо, рогач, коприва, индиски. У: корнети за сладолед. Р: супа со зајче + јајце. У: чоколадо, бисквити. В: гриз со АД, печена круша, цимет.
Pojadok :banana, aronija, slivi, kiva I meleni biskviti Uzinka :zivotinsko carstvo Rucek : svinsko,kompir,morkov, kromid Vecera :kiselo mleko so lepce