Никако на сила. Јас бар гледам тоа да не го правам, зошто и синко реагира со повраќање многу нормално.
Napraviv grasok za nas i da i davam, ama samo pasirano so viljuska i i se gadese i so crtani bozem i ispovrati. A eve spanakj jade, lekja isto, a drugo ne. Saka blendirano.
Sega vo juni dve godini. Davam od godina. Makaroni, kompiri, tie i sama gi jade. Ednas i dadov i kjebapce da vidam dali ke saka i sama go grizase i go izede. Ama rucekot ni e problem. Mnogu se gadi, se zadavuva nekogas i od pamet me vadi.
и како се справи со ситуацијата? Се сложувам дека се на блендирано не треба. Ајде до 7ми месец ок ама понатака... Јас давам блендирано како смути кога сакам да дадам намирница што не сака да ја јаде сирова.
Е добро де битно си јаде и цврсто. И мојот на нешто регира така. Нешто блендирам нешто не. Ама и изведуваат. се случило пример полнети пиперки да ги јаде цели а некогаш да одбива и да блендирам ! Моево и со предни заби е само па не му се секирам. Ќе јаде цел живот
Јас мислев воопшто не јаде цврсто. Нека е потечно. Од манџата стави и ја течноста само со малку лепче, следен пат стави и од зеленчукот малку и полека ќе се навикне. Штом јаде цврсто мислам не е проблем. Не јадеше затоа што и никнуваа заби и беше болна. Воопшто ништо не јадеше цел ден освен вода и неколку лажички к.млеко, а навечер стануваше и си тражеше к.млеко. Цела недела само вода и к.млеко. После се оправи па постојано бараше јадење. Сега пак почна да изведува. А ако нешто не сака да јаде едноставно не и го давам
јас таква грешка направив пред 3ипол години,не сакаш синко ајде нешто друго што сакаш.. И еве сега сиренце јогурче кисело млеко тостови кроасани и крофни јаде. Ништо друго. Од овошје само јаболко и банана константно. Морам барем еден блендиран шејк да внесе витамини. Попуштив и сега никако не можам да го натерам јадење да јаде
Зборот ми е одредена намирница ако не сака да јаде, не и ја давам. А ако го одбие ручекот, да и давам замена друго не се случило. И мојава си јаде смоки, соленки и чоколадо, не и бранам, ама не се случило тие да го заменат оброкот. Е денес само немаше стандарт вечера, гости имавме, па она сама си побара од шопската, па и урда си се послужи, соленки и на крај едно парче чајна. На крај ја прашав дали сака да јаде, да и направам нешто, рече не. И толку, не се воопшто потресов
Јас од 9ти месец константно почнав да го учам лебче, манџиве се неблендирано. се уште му блендирам пример јаболка, круша, аронија, едно време му рендав ама мака ми е.. не знам , некако страв ми е да му давам да грицка овошје? иако има 10 забчиња. што знам? од кога сте почнале? Еве јас пример немам мака за јадењево, стварно ми е јадач, посебно манџи зеленчук и млечно највеќе. овошје така така, го јаде ама гледам дека не му е ептен гурманско ама друга мака си имам од аспект на јадач дете. не му се знае крајот, тотално неспремна ќе ме фати, после 2часа пак гладен а изел количински како возрасен. казан манца и што да му дадам јас после ни 2 часа од јадење, земи пудинг овошен јогурт нешто глупости... А урлање вриштење пиштење е, мислиш цел ден не е јаден сега и пред спиење дневна дремка и после спиење дневна дремка има 2 големи оброка. не можам да го заспијам иначе Многу е активен и цел ден шета, троши . иначе ќе го тркалавме
штом му никнат заби никако цврсто овошје да грицка. Јаболка краставици...ништо такво. Ќе одгризе поголемо парче скраја да е ќе направо проблем. Сум тргала затоа кажувам. Одгриза и сакаше да голтне јаболко но толку беше големо парче што среќа остана во устата инаку да заглавеше во грло хранопроводник...
Зошто страв? Исечи му на помали парченца нека си зема сам. Биди до него во секој случај. Ќе го надминеш стравот со тек на време
Јас ја хранам, иако сака сама да јаде честопати. Ама овошје и давам да си грицка. Не знам на што мислиш со прашањето, дали на ручек или на овошје?
Од кога почна да и даваш овошје да си грицка?Мојов е 15м Банана, корка, макарони, бисквити се тоа си јаде така, грицка колку толку, некако за јаболко круша таквите работи ми е се уште страв, дека се тврди и да не му залетнат
Па велиш оти блендирано, не конкретно на овој коментар, само го цитирав. Ете мојот така се однесува со парчиња храна како погоре. Џвака по нешто, пример павлака и леб и тоа не секогаш. Јас немам срце да го оставам гладен, а не ни сакам. Ќе преџвака кад-тад. Ако имате совет дајте, не само осудувајте.
Лани лето уште немаше година, а ни еден заб и давав вишни кај комшиите, по некое парченце така. А секојдневно не знам од кога почнав. Мојава до 16 месеци немаше ниеден заб, а јадеше парченца. Ако не пробаш нема да знаеш. А манџа пример како му даваш? Блендирана или пасирана? Не знам дека виде осуда дафи. Си кажав за мене како би било подобро за моето дете