Вчера. Д: пица со 4ри вида сирење. У: домашен чокобисквит, семки. Р: телешко и помфрит. У: сладолед, кафе (млеко и Несквик), лешници. В: пилешко, сирење, домат. Денес. Д: потпечени лепчиња со путер, козји кашкавал и чедар сирење. У: пченка, кашкавал и леб (го дружеше деде). Р: зајачко, морков, компир, домат. У: нешто блачко ќе се понуди. В: макарони со јајце и урда.
Д. Леб, путер, јајце варено, домат, авокадо. У. Пудинг, соленки. Р. Пастрмка, морков, компир, брокула. У. Сладолед, и којзнае што уште.... В. Палента со абц, јогурт
Некако ми доаѓа како навика да си запишувам овде, после си се инспирирам за оброците. Денес Појадок: овес, какао, рендано јаболко и крушка Ужинка: пченкарен мафин од баба Ручек: кришка лепче со сирење и мацкано во доматче, парче пиперка Ужинка: манго и диња изгмечени со лажица козјо млеко Вечера: пица палента (со путер, домат, мајчина душичка, моцарела)
Денес Појадок: мелени 3 житарки со смоква, брусница и малку путер од кикирики Ужинка: парче домат Ручек: пире од батат со грашок и ловрак, парче р'жан леб издробен Ужинка: козјо кисело млеко Вечера: смути од банана, цвекло, јаболко и Хип ориз
Доручек: пржена кришка од ржан леб на путер со кисело млеко. Ужина: пченка варена Ручек: телешко, компир пасиран со морков, малце леб и салата патлиџан. Се тегнеше и по сирењето наше, па и од тоа лизна. У: се напи малце сок и глодаше една бисквитка В: млеко со бисквити, попара
Д. Палента, абц, јогурт. У. Хумана пудингче. Праска. Р. Пилешка супа. Тиквици, модар домат, салата домат, пиперка, краставица, кромид, магдонос. У. Диња и лубеница. Лижавче. В. Попара леб и кисело млеко.
Денешно мени Појадок:пченица мелена со цимет, какао и брусница Ужинка: козјо кисело млеко со манго пире и плазма диет Ручек: варен зеленчук со бујон и кришка леб, свежа краставица Вечера: овес, банана, пире од манго.
Вчера Појадок: овес, јогурт, банана, праска Ужинка: оризова галета Ручек: макарони со свеж домат и козјо сирење Ужинка: варено компирче Вечера: палента со домат, крем сирење и зачинета со мајчина душичка Денес: Појадок: пире од праска, јаболко и банана со гриз Ужинка: лепче со павлака Ручек: просо со телешко и зеленчук Вечера: плазма диет со ад млеко
Мени денес: Појадок: просо со јаболко, цвекло, две зрнца аронија Ужинка: смоква Ручек: плескавички од леќа со компир, свеж домат и краставица Вечера: пире од шумски овошја со мешани житарки
Д: Пржени лепчиња и к.млеко У:Изел две праски и две пудингчиња хумана ванила Р:Гулаш со телешко,пире и краставици салатка У:Смоки В:Чоколино
Nie sme 19 meseci I uste ne dzvaka na blendirano sme. Spodelete meni za dorucek rucek vecera I uzina za ovaa vozdrast. I koja kolicina konsumiraat vashitr malecki Fala vi Se izvinuvam za fondot
За доручек побара биски и меко Бисквити и млеко со мед, потоа касна еден хумана ванила пудинг, праска и смоква,лубеница, заврши со баничка со блитва и урда кои ги правела мајка ми Ручек-Полнета пиперка Вечера-Од баничките на баба Ужинката се знае,некоја грицка на лулашки
д.пола банана па после пола час палента со путер у. краставица, јаболко, покасно монте р. компир манџа со грашак у.ќе грицка нешто што му дојде в.тост у комбинација со домат или краставица
Денешното мени: - Д - пржени кришки, маслинка и домат - У - праска, квики, киндерче - Р - пастрмка, компир, морков и пиперка - у- овошје, грицки - В - лебче, пинџур и сирење
Денес на мени Појадок: овес со цвекло, брусница, печено јаболко и цимет Ужинка: путер кифла Ручек: манџа грашок со телешко, свеж домат Вечера: палента со јогурт и сирење
Денешно мени: Појадок: хип ориз со смоква, вишна, кајсија Ужинка: таратур и парче кашкавалче Ручек: се вари леќа, прилог домат Вечера: лепче со путер, жолчка и крем сирење
Д: путер кроасан. У: јаболко. Р: телешки ќофтиња, кифла, домат (не го ни проба доматот). У: лешници, бони топ, сладолед од боровница. В: пилешки ќофтиња со јајце и кашкавал. У или В2: макарони со сирење.
Д:Кифла со сирење и к.млеко. У:аронија,бананче,соленки и незнам што се друго не и даде дада. Р:Телешко и компир,домат и леб(мн.малку јади количински одкако не блендирам. У:смути(банана,праска, јаболко)морам да подметнам овошје. Џиџи бебе и смоки. В:Гриз,банана,какао.