Д: омлет со маслинки и лепче со абц Р: чорба од црвена леќа( му ставив и телешко мевце) У: кајсија од компот,круша и банана ( блендирано, уште не сака така да го јаде овошјето ) В: палента со фета сирење и јогурт
Денес: Појадок: кришка бриош со павлака, половина банана изгмечена со путер од кикирики Ужинка: сок од портокал Ручек: просо со домати, лукче и босилек Ужинка: кисело млеко или јогурт Вечера: пудинг од гриз и какао
Izvini na latinica, neka jade kolku saka, i mojata ja jade taa so bukvi ama polna e so sol, ako me veruvash ja imam seeno da padne solta da ostanat samo bukvite i si pravam domashna posto kupeckive se stvarno po sostav bez veze
Така правам и јас сега. Вчера купив еден куп супи само за тоа, а прво одење накај Грчка или Бугарија ќе земам од Лидл такво фиде.
За супи правам и јас од готовите на Подравка, ама плус си додавам и кромид, лук, морков, компир, печурки и просо/киноа, па му доаѓа како домашна. Сега има супи без подобрувачи на вкус, па не се толку штетни, барајте ги со ова знакче:
Денес: Појадок: попара од р'жан леб, кисело млеко, малку сол и рендано јајце Ужинка: плазма диет Ручек: макарони со болоњезе сос Вечера: лепче со абц крем сир
Д- брза пита со кашкавал, кисели краставици, морков, маслинки + јогурт У - смути - банана, праска, боровинки, рибизла, аронија + маџун Р - ориз, пилешко + салата (домат, краставица и магданос) У - грицки, чоколадо, домашно сокче В - лебче со путер и сирење
На тивко динстам домат и морков со лукче и кромид, додавам босилек, мајчина душичка, додавам вода по потреба за густина и си крчка. Додавам на крај претходно одмрзнато телешко (имам залихи што ги варам и блендирам и пакувам) и излегува супер течен сос. Можеш да блендираш, јас пасирам со вилушка. Денешно мени: Појадок: овесна каша со мешани мелени семиња, малку брусница и праска. Ужинка: грозје Ручек: пире од зеленчук со малку телешко, лепче мацкаше во салата. Ужинка: плазма Вечера: ориз на Хип со крушка и јаболко
Јаде и моето речиси се, ама освен купечка болоњезе на хип не сум дала дома зготвено од страв да не му е тешко на мешето. Ќе пробам по рецептот на Shelea
Вчера. Д: макарони со моцарела и кашкавал. У: палачинки. Р: помфрит и шарска плескавица. У: ореви, сусамки. В: кришки со јајце и сирење. У: метро чоколадо (татко му го нагоштева пред сон, а он па цело го изеде ) Денес. Д: две белки од јајце. У: тост, ама све јадеше засебно, значи тостирано лепче, кашкавалче и мислам печеница му дадоа (на гости беше). Р: рижото и телешки ќофтиња. У: нешто благо ќе му понудам + ореви. В: кифли и сирење.
Денес: Појадок: палента со путер, павлака и свежо насечкан домат Ужинка: зобеше грисини со кикирики Ручек: компир манџа со дробено домашно лепче внатре Ужинка: кисело млеко Вечера: плазма диет со пире од јагоди, аронија и вишна
Доручек - праска, вишни, аронија и овесни снегулки Ужина - монте Ручек - зеленчукова супа со просо + свинско мевце и салата Ужина - смоки, бони топ и се што дофати Вечера - бисквити и млеко
Д: пржени кришки со абц и јогурт У: животинско царство и лино смоки Р: грашок манџа со телешко У: тазе печено домашно лепче В: гриз со какао и банана
Денешно мени: Појадок: пудинг од гриз со круша и какао Ужинка: пченкарно лепче Ручек: леќа манџа со мисиркино, печена црвена пиперка, парче лепче Ужинка: овошен јогурт Вечера: хип пченка со јаболко и цимет
Д: макарони со моцарела и чедар. У: квики, лешници. Р: телешки ќофтиња. У: киндер јајце, оревчиња. В: белки од јајце, пршута, тостирано лепче. ^ ми се плаче веќе од мениава на бебево, најново и риба одбива од 5те продукти кои ги вртиме
Д: лепче со маслинки намачкано со путер, варено јајце и јогурт Јајцето повторно неславно заврши, детево дефинитивно го сака само како омлет, никако варено. У: животинско царство и лино смоки Р: модар патлиџан,тиквичка,компир,лук и телешко месо У: круша и бисквита со компот од вишни В: палента со фета сирење и јогурт
Денес: Појадок: хип ориз со пола банана, јаболко, вишна и цимет Ужинка: кифличка со сирење Ручек: попара од бело гравче, свеж домат Ужинка: цеден сок од портокал Вечера: лепче со абц крем сир
Денес: Појадок: овесна каша со лешници, какао, слива и банана Ужинка: домашни крекери Ручек: телешко со пире од морков и компир Ужинка: сокче од јаболко, плазма диет Вечера: ориз со блитва, после касна малку домашен овошен јогурт (измешав јогурт со сечкана круша).