Денес Појадок: плазма диет со банана и слива Ужинка: цеден сок од портокал и ананас Ручек: мисиркино со тиквичка и брокула, парче лепче Ужинка: кифличка со кашкавал Вечера: едвај пола палачинка
Денешно мени: Појадок: попара од лепче со јогурт и малку кајмак Ужина: варено јајце Ручек: вешалица, малку нафора, свеж домат Ужинка: пире од круша, вишна и кокосови снегулки Вечера: супа од брокула и бујон со малку лепче
Денес: Појадок: овес со вишна, јаболко и аронија Ужина: пире од крушка Ручек: манџичка со тиквичка, парче бриош со павлака Вечера: плазма диет со јогурт и слива
Денешно мени Појадок: сутлијаш со банана и цимет Ужинка: крекери Ручек: манџа грашок со телешко Вечера: бриош лепче со путер и домашен мармалад од слива
Д: Палента со павлака. У: Ѓеврек и млеко пред попладневно спиење. Р: Грашак манџа со месо и кисело млеко. В: Плазма и банана.
Денес: Појадок: домашна супа со говедски бујон, парче лепче Ужинка: грисинки Ручек: тарана со јогурт, веге ќофте и свеж домат Ужинка: соленки со сирење Вечера: банана, круша, вишна и пченка на Хип
Вчерашното мени: Д - 2 пирошки (полнењето внатре ептен нездраво ) + јогурт У - смути (банана, авокадо, малини, аронија, вишни + маџун) Р - боранија + телешко мевце + шопска салата У - домашен сок, варена пченка В - макарони со сирење
Вчера Д: чоколадно оризово млеко, омлет и лепче У: круша, смоки лино Р: модар патлиџан, тиквица, компир и лук со телешко месо У: банана и посна плазма В: печени компири и хумус со семки од тиква Денес Д: посни бисквити со чоколадно оризово млеко У: круша и оризови галети Р: спанаќ манџа со телешко У: пудинг од суви сливи,брусница и бисквита В: медитеранска паштета и маслинки и лепче
Денес: Појадок: мафини со блитва и сирење + павлака Ужинка: чоко мафин Ручек: манџичка леќа со половинка мафин Ужинка: јогурт сладолед Вечера: јуфки со домашна салца од домати и мешано сирење
Денешното мени: Појадок: ориз на хип со слива, цвекло, банана и таан Ужинка: лепче со путер Ручек: манџичка со тиквица и мисиркино Вечера: пире од круша со плазма диет
Денешното мени Д - омлет со јајца и сирење + домат У - јаболко, домашен сок од аронија и рибизла Р - мусака + салата од марула У - пуканки В - домашна кифла, кашкавал и краставица
Д:Ѓеврек и к.млеко.Празна палачинка. У:Банана и грозје. Р:Рижото со тиквичка,брокула,морков, семе од коприва,магдонос +телешко. У:јаболко и киндер. В:Макарони со доматен сос. Малку по малку се врати во нормала.
Денес: Појадок: мешано лепче со намаз од абц и хумус, плус парченца авокадо Ужинка: кифличка со сирење, смути од круша и вишна Ручек: компир манџа со телешко, кришка лепче, шопска. Вечера: палента со урда и путер
Д:Пита со спанаќ и сирење+к.млеко. У:Банана Р:Пире од компир и телешко месо. У:Пиперки со лепче(кај баба) В:Телешка супа со зеленчук и мекица.
Појадок: зеленчукова супа со лепче Ужинка: смути од јаболко и круша Ручек: парче гибаница, малку домашно несолено сирење, 2 ќебапчиња Ужинка: мафин со вишна Вечера: хип ориз со варена дуња и јаболко
Вчерашното мени: Д - пита со спанаќ и сирење + јогурт У - смоки, чоколадо Р - полнета пиперка и зелка салата У - јаболко и крушка В - лебче, ајвар и сирење
Денешно мени Појадок: овесна каша со пире од киснети суви смокви, лен, семки од тиква, оревчиња и таан Ужинка: плазма диет Ручек: ориз со спанаќ, свеж домат, едно ќебапче Ужинка: смути од цвекло и морков Вечера: лепче со хумус, јогурт
Денешното мени Д - јуфки и сирење У - јаболко, пуканки Р - грашак манџа со телешко + зелена салата У - овошје, домашен сок, чоколадце В - лебче со ајвар и краставица
Како се справувате со нејадачи, манџа не јаде никако, без проблем јаде макарони, шпагети , риба, компир пржен, јајце пржено свежо овошје и зеленчук и толку, друго се е бљак, а јадеше, и ориз и леѓа и грав и супа, грашок, мусака, компир манџа, спанаќ и блитва се научна фантастика, телешко и пилешко кога како ама ретко. Тешко ми е кога треба да руча а не сака ништо, плачки, молби не бива и не бива а 3г е??? совет?
Денес: Појадок: плазма со компот од јаболка, вишна и аронија Ужинка: кифличка со кајмак Ручек: компир манџа со телешко, кришка р'жан леб Ужинка: крекер со кашкавал Вечера: ориз на Хип со варени слива и цвекло