Јас давав така и пред годинка. Само на почетокот кога воведов јајце не давав јајце и месо во ист ден. Слободно може ако сака јајца, по едно наутро. За крвната слика е одлично.
Вчерашното мени Доручек - овесна каша со јогурт Ужина - сокче, смоки Ужина 2 - похован карфиол Ручек - манџа со ориз, компир, пиперка и кромид Вечера - леб, хумус, кашкавал Денес Доручек - тестенини (џвездички кои моментално му се хит), со сос од кремсир и мелени ореви Ужина - се приклучил на доручекот во градинка, па ужинал јаболко и кога го земав пиеше чај со мед и лимон Ручек - лека со морковче и кромид Ужина - на роденден сме во 17:30 што ќе пофати таму Вечера ќе видиме, ама најверојатво и таа ќе пројде таму
Д:Тост со сиренце+јогурт У:Ч.Стоби Флипс Р:Мисиркино и компир манџа. У:Малку круша и 3 мандарини. В:Форми од палента во која ставив семе од коприва,сусам,сол,гриз и рендано сирење +јогурт.(идеа од @Shelea )
Денес: Појадок: овес киснет во јогурт, путер од кикирики и банана Ужинка: кифличка со кашкавал Ручек: гравче чорбесто со парче лепче, ситно сецкано ребро и свеж домат Ужинка: грисини Вечера: на детски роденден касна парче пица и малку торта.
Денешно мени: Појадок: кифлички со кашкавал, маслинки и јогурт плус. Ужинка: супа со зеленчук Ручек: рижото со тиквица, па у меанче замези компирчиња и мешана салата Вечера: пире од јаболка, шумско овошје и неколку плазма бисквити
Вчера Д: домашни јуфки со фета У: кајсија од компот и круша Р: пица со домашен кечап, моцарела и маслинки У: се чуваа со баба му, не прашав што каснал В: попара козјо к.млеко и леб Денес Д: омлет и тоа што му остана од пицата од вчера У: еден ред киндер чоколадо, бисквита, компот од кајсија Р: брокула,карфиол, компир, прокељ и лук со пилешко месо У: пудинг од дуња, банана, бисквити и ц.цимет В: најверојатно пак попара со к.млеко да го дотрошиме
Вчерашното мени: Д - омлет со урда, домат и лебче У - бонитоп, јаболко, мафина со еурокрем Р - ориз, свинско мевце, зелка салата У - смути ( банана, портокал, малини, рибизла, аронија, маџун) В - пита со спанаќ + јогурт Денешното мени: Д - пита со спанаќ и јогурт У - пудинг од ванила + ореви и лешници Р - пастрмка, компир, морков + зелена салата У - овошје, некоја грицка, бонитоп В - домат, краставица, сирење и лебче
Д: паштета (домашен бучкуруш ) и леб. У: козјо сирење, грисинки, 2 киндер јајца од оние со кремче и бомбица. Р: лазањи. У: кикирики, пуканки. В: омлет со спанаќ и урда.
Д: јуфки со павлака У: банана и све и свашта Р: манџа, грашок со телешко У: краставица В: печени крекери од палента по рецепт на @Shelea со павлака и сиренце
Д. Палента со маслиново масло У. Малку кива, половина лебче и половина јајце. Р. Хипп со телешко, морков, компир и пченка У. Прескокнавме (цицаше и спиеше) В. Снегулки од просо со к. млеко. Крш мени скроз, ама бојље ишта него ништа. Ако имате идеја како да подметнам овошје, добродојдена е.
D: banana, jogurt, ovesni snegulki U: kivi, jabolko, krusa R: telesko, kompir, morkov, lukce, kromid, grasok V: palenta so k.mleko 12+ sme
До 15ч менито од градинка. По пат за ужина тортичката со бисквит и пудинг од градинка Р: Ориз со златна мешавина и телешко динстано У: Две крушки, јајца од препелица варени, Монте( се што му излезе пред очи) В: Зеленчукова чорба со брокула, пашканат, целер
Пробајте блендирано со бисквита како пудинг или пак овошен јогурт можеби ќе сака да јаде/пие. Јас имам правено и сутлијаш со одредени овошја како банана, урми, сува слива, брусница, боровинка. И кај нас јадењето овошје потешко оди.
Денес: Појадок: пудинг од гриз со јаболко, кокосов чипс, слива и цимет. Ужинка: лепче со путер Ручек: просо со блитва, морков и мисиркино, потпечено со кашкавал. Ужинка: грисини Вечера: потаж од тиква и проичка со фета сирење
@duffi Дечкото се разјаде во градинка? Вравос .. Како да ја натерам малава да касни течно,супата веќе не ја сака,ништо во течна состојба освен јогурт. Д:Крушки со јајце+сирење и јогурт. У:кај тетка и беше нез.што јадела. Р:Пекарски компир и телешко. У:Мандарина(од овошје само тоа јади)и ч.стоби флипс. В:Сирење и јогурт
Да. Страв ми е дури да кажам дека јаде. Ама секако е подобар. Иначе мислам дека им се периоди. Нуди и. Еден ден пак ќе и се ослади. Мојот јаде супи и чорби откако почна во градинка. Претходно ни да чуе. Правев, дробев лебче и фрлав или тато јадеше. Секоја вечера ни беше кисело и леб. Преку глава ми беше.
Мојов да знаеш како си мака, како старче некое и прсти си лиже Од чорби јаде по 10тина лажици, ама ок успех е и тоа, пред беше лажица да не види. Видиш кога пишувам менијава никат не сум ги спомнала, а прееска баш имаше за ужинка крем супа, од која изеде цели 6лаж. Нуди ќе пројаде, мојов генерално пројадува кога татко му ќе го види, затоа мм секоја вечер мора да јаде овошје
Мм ако касни овошје ќе се онесвести Му се гади,апсолутно ништо не јади,ништоооо. Страв ми е малава да не е на него,само месо да има и ништо друго,ни овошје ни зеленчук.Јас неможам без салата и овошје,тој не ни пробува освен со ракиче Супа си каснуваше мојава,сега воопшто лажица не сака да види. Со раце јади,само суво да е,и ориз со раце јади На мака сум со ова дете
Д:Јајце на око и лепче (првпат јаде на око) У:Сирењаче пола,смути Р:Качамак со сиренце и к.млеко У:Мандарина В:Пола тост со кашкавал и кечап и ноќна гриз со банана и какао