Денес: Појадок: палента со јогурт и сиренце Ужинка: коцка киндер, соленки Ручек: печени цвекло и компир прелиени со јајце, парче лепче Ужинка: сок од јаболко, смоки Вечера: просо со јаболко и путер од бадем
@Milaаа991 @Skorpija25 @mal.ecka @FreeMind Еден период кога ми одбиваше манџи, ставав 10тина макарони во манџата, за да и го увалам првото залче. После си јадеше. Во секоја манџа може. Или ако ви останат од доручек, дотурете ги. Пробајте, може ќе упали.
Д: тост. У: еклер и куп глупости. Р: зајачки џигер со праз, лепче за да мака у празот + печени компири. У: ја преспа В: пржени лепчиња со јајце и абс. У: пилешка супа и дури се успиваше изгрицка шака индиски ореви.
Имав варени компири и цвекло, и само ги исеков на тенки листови и ги наредив во мало плехче. Попрскав со масло и магдонос, и одозгора матено јајце со малку јогурт и сол. Се пече да стане румено, како мусака.
Si gi vadi i kompirite od mandjata so raka i samo niv gi jadi. Veruvam i so makaronite isto bi bilo. Meni od vcera: D:5 maslinki U:Nisto ne sakase. R pzeni vezeni piperki so jajce i urda+edno lepce. U.Dva pirtokali,mandarina,malku jabolko i soncogled. V:makaroni so sirenje i domaten sos+vegeta.. I mojava placi za zacin(na mama e) Denes.. D:Kriska so jajce. U.pcenka R.polneti piperki so meso i oriz+kompiri. U:ako mozam da podmetnam ovosje V.spageti
Ne saka lazica,so race si zema parcina od cinija. I supata taka ja kade,fideto i zelencukot so raka gi zema.
@mal.ecka а да пробаш со поголем шприц? Па некако со лажги и занимации да се согласи, на сила или со подметнување на оваа возраст мислам да не бива, барем кај мојов ништо не би запалило, сем да се согласи Не прашувај од кај ми текнала оваа генијална идеја Д: макарони. У: какао, кришка црн леб со семиња, бадеми. Р: зајачки ќофтиња, помфрит, грашак. У: лешници, колачиња со путер, Монте. В: супа.
П:инстант ориз со јаболко и цимет У:портокал и киви Р:телешко со пире и прокељ В:гриз, банана, млеко и какао
Денес: Појадок: овес со пире од малина, вишна и јаболко Ужинка: смоки, коцка киндер Ручек: тарана со болоњезе сос, салата од цвекло Ужинка: неколку перечиња, пола банана Вечера: просо со рендано јаболко, слива и путер од бадем
Доручек: јајце пржено на путер и малку леб со хељда и амарант. Ужина: јаболко и неколку соленки Ручек: телешка чорба со боранија. И мојава најчесто само боранијата или компирите, морковите и зеленчукот ги јаде од манџите, но денес за среќа моја сркна и од течноста во која имав ставено блендиранио телешко. Ств веќе не знам како да и го подметнувам телешкото. У. Банана, круша и неколку смоки. Вечера: палента со кисело млеко. Ужина: пола крем бананче колку да се залажи да не бара.
П: лепче, варено јајце, маслинки и кисело млеко У: јаболко, кива, аронија и семки од тиква Р: телешка супа со зеленчук и месо У: банана, праска, брусница и лешници В: тарана и сирење У: печена тиква
Денес: Појадок: кришка леб со путер, рендано јајце и јогурт Ужинка: переци, коцка темно чоколадо Ручек: рижото со тиквичка, брокула и морков + салата од цвекло Ужинка: лисната кифличка со кашкавал и павлака Вечера: овес во какао со слива и јаболко + каснала парче пита со зелка
Вчера П:Јајце, лепче препечено со путер, домат и к.млеко У:Нутрино каша од јаболко Р:Хип каша пилешко со ориз У:од нашиот ручек компир и морков В:к.млеко,вишна,банана и овес
П: овесни снегулки со јогурт и јаболко, ленено семе У: портокал, кива,семки од тиква Р: грав манџа У: палачинка со намаз од банана, путер од кикирики и брусница В: проја со сирење и блитва + кисело млеко
Појадок- макарони со доматна и сирење Ужинка- млеко Ручек- риба со лепче и краставица Ужина- грицки и Монте Вечера- палента со сирење Ужина- млеко
Појадок:банана, киви, јаболко, мандарина и сончоглед Ужина:Нутрино ужинка од јаболко Ручек:макарони со зеленчук Вечера:мафини со јаболко и цимет
Денес: Појадок: попара од двопек со млеко, какао и мед Ужинка: јаболко Ручек: пастрмка со пире од компир + свежа брокула Ужинка: парче пита со зелка Вечера: плазма кекс со пире од круша, мандарина и слива
П: палента со јаболко, цимет и брусница У: кива, банана,лешници и бадеми Р: лосос со зеленчук У: пудинг Хумана со бисквити Ло Бело В: мафини со праз и маслинки и кисело млеко