Денес: Појадок: плазма со млеко, банана, чиа семе и какао Ужинка: крекери со сончоглед Ручек: спанаќ со телешко мелено, потпечено + салата од цвекло Ужинка: коцки кашкавал + пола животинско Вечера: сутлијаш со кокос
Појадок:овес каша со аронија и малина Ужина:постапалка половина Ручек:мафина 1ипол Ужина:бисквита и цеден сок од портокал Вечера:инстант ориз, банана и какао
Д: тост со пршута и моцарела + јајца од препелица. У: сончоглед, бадеми, млеко. Р: риба + макало со праз и везен пипер со лепче. У: Домачица и брускети. В: 7дејс кроасан + парче пица со кулен и + сок од праски.
Д:пола банана и микс четири вида житарки У:соленки Р:хипп со телешко и микс зеленчук и компир У2: од нашите макарони потпечени со павлака, домашна урда, печурки и кашкавал + 1 мандарина. В:палента
П: мафин со сирење и маслинки, варено јајце, кашкавал и кисело млеко У: кива, јаболко, семки од тиква, семе од коприва Р: боранија со лук, кромид, морков и телешко месо У: печена тиква со ореви и цимет В: гриз, банана и какао
Вчерашното мени Д - брза пита ( со морков, кисели краставици, кашкавал, зденка, шунка) и јогурт У - ананас, домашен сок од рибизла и вишна Р - полнета тиквица со компир и мелено месо У - боранија манџа, смоки, суви сливи, киндер ( кај баба и беше па свашта се јадело) В - зеленчукова супа со брокула, морков, пашканат, киноа, кромид... Изгледа не ја држаше супата па бараше уште едмаш да вечера и и дадов - лебче со абц намаз Денешното мени Д - тост со кашкавал и паршут У - смути ( банана, ананас, цитрон, јаболко и маџун) Р - пилешко со ориз и салата од краставици У - не знам ( пак кај баба ќе биде) В - тестенини со сирење
Денес: Појадок: хип житарки во сок од портокал + јаболко Ужинка: крекери со сончоглед Ручек: телешка супа со моркови, тарана со пире од домати, оригано и рендано сирење Ужинка: смоки, пола животинско Вечера: гриз со пире од тиква, слива и урми
Појадок: лепчече со семиња печено на путер со јајце. Ужина1: боровинки и банана Ручек:телешка манџа со грашок, просо и зеленчуци Ужина2: мандарина и јаболко Вечера1: овесна каша Вечера2: лепче со семиња со растопен кашкавал. Јадев јас, па се настрви и изеде цело лепче. Да ми кажуваше некој до пред некој ден дека ќере ќе вечера два пати ќе го прашав на што дрога е. @FreeMind идат светли денови, стрпи се уште малку да излезат забите. А јас само се молам да потрае.
Појадок: авокадо, банана и бисквити Ужина:пола велнес колаче Ручек:ориз со спанаќ и к.млеко Ужина:бискивтка Вечера:сутлијаш со банана
П: просо, јаболко, кајсии, аронија и семе од коприва У: портокал, кива, индиски ореви и лешници Р: Хип мисиркина каша У: кифличка со намаз В: макарони со сирење, кашкавал и кисело млеко
Д: макарони со абц и пармезан. У: сончоглед, лешници, фстаци, карамели, какао и пилешка супа. Р: крокети од компир и јас му понудив телешки ќофтиња, а он се изнајаде од на татко му сланината. У: бони топ, марула салата В: јајца и лепче со семиња. У: торта
Вчера: Д: Овесни снегулки,јогурт и вишни. У:Авокадо,банана и бисквитка. Р:Боранија и компир со јунешко. У:Животинско В:Плазма и млеко. Денес: Д:Јајце,моцарела,маслинки,лебче и јогурт. У:Авокадо и банана. Р:Пилешка супа со тарана. У:Печена тиква. В:Ќе ја смисли тато Мама на рмбајтен.
Денес: Појадок: кифличка со сирење, пилешка супа Ужинка: Хипис од слива и круша, оризова галета, украде и неколку чварки Ручек: пченкарни макарони во сос од спанаќ + батаче Ужинка: киндер јајце Вечера: на гости бевме, касна едно ќофте, малку лепче и сирење
П: малку јаболко и банана + каша од 4 вида житарки У: пудинг од ванила Нестле Р: пилешка супа со хељда, морков, фиде и сув мешан зеленчук + малку домашно мазниче со урда У: смути од банана, лубеница и јаболко од бејби лове + смоки В: палента У: банана и крем бананче. Плус цица измеѓу секој оброк и вода се уште мн малку пие. Ти се молам Господе нека потрае апетитот. Секој ден сум во грч дека ќе станам и ќе ми се врати нејадачот. Се уште на прсти се бројат намирниците кои што ги јаде и не јаде количински, ама сама си бара и тоа најмногу ме радува.
П: овесни снегулки со јогурт и банана У: јаболко, кива, ленено семе, лешници и ореви Р: лосос, морков и компир У: Лино смоки В: тарана, сирење и кисело млеко
Појадок:круша со жита Хип Ужина:солени стапчиња Ручек:пире од компир, телешко и малку баник со спанаќ Вечера:млеко и бисквити со малку портокал
Ја отвараш темата за идеи. Си седнуваш да си плачиш пошто твоето не сака уста да отвори. Да се пофалам, денес ручаше госпожата надвор во дубанчето. И уста сама си отвори. А мене можеше да ме слушат комшиите како си викам од среќа.