Денес: Појадок: пржена пченкарна кришка со јајце, песто и павлака Ужинка: стапчиња со кикирики Ручек: посна манџичка со тиквица, лепче и неколку маслинки Ужинка: смоки, кифличка со јогурт Вечера: пире од круша и слива со плазма кекс
Појадок:Нутрино со банана, јаболко, бисквита Ужина:крем бананка Ручек:супа од киноа со к.млеко Ужина:солени стапчиња Вечера:малку ѓеврече со малку ориз
Д: просо, кајмак и авокадо, малку сол (луда комбинација, во моментот ја смислив и ја јадеше У: пак авокадо со банана Р: супа со лебче В: 3л медолино 3л чоколино со 150тина мл млеко
Д: кришки со јајце и сирење У: барни и банана Р: пилешка супа, печени компири со грашок, пченка и морков и салата патлиџан У: мусака В: млеко и бисквити
И јас по 1 му давам, мислам дека му е доста бидејќи се мрсни, а да давам уште ќе си јади бидејќи ги сака. После годината му дадов и еднаш на 2 недели му давам.
Најчесто јаде 1. 1ипол. Се десило и две да изеде. @lackygirl не ми испаѓаат мрсни зашто на многу малку зејтин ги пржам и плус стојат на салветка пред да јаде. Не дека е здрав оброк ама ги обожава. Кога ќе види вика ЛЕБ ЛЕБ. Јас правам еднаш неделно редовно. На темата: Д: мафини со сирење и јогурт У: киндер јајце, банана, 2 круши и Барни Р: ќе бидат јуфки со болоњезе сос У: од нашиот ручек(ориз со копан) В: ќе имаме гости, ќе јаде пица, сок, торта (среќно дете ќе е)
@TeddyGrey јас и малку млеко турам во јајцето, исто на салфетка ги оставам да постојат, ги обожава и синко. Денес доручек: печена пирошка (свеки ги правеше)
Знам твојата лапач е ко мојава. Ја до скоро со овошни каши ја ранев. Сега ми е ново ова со "нормалнава" храна, изеде 1 кришка и ко уште да сакаше ама ми беше страв да дадам, а вака тост на пример по цел јаде?
Појадок- кисело млеко до леб Ужинка- грицки Ручек- грав и подлучена пиперка Ужинка- млеко Вечера- јуфки со сирење Ужинка- млеко
Зимскиов период давав само во Хипис/Холе смутињата, а инаку свежо го миксирам како пире и го давам со плазма, со кисело млеко како овошен јогурт...
Вчерашното мени Д - домашна кифла, маслинки и сирење У - киндер, банана, квики Р - блитва сарама со мелено телешко У - суво грозје В - јуфки и сирење Денешното мени Д - омлет со урда, домат и леб У - смоки Р - компир и пастрмка, зелена салата У - овошје В - палачинки
П: варено јајце, кашкавал, маслинки, лепче и кисело млеко У: јаболко, кива, семки од тиква, ленено семе и маџун Р: кус кус со зеленчук и пилешко У: палачинка со мед и ореви В: мафин со блитва, сирење и кисело млеко
Тост класичен не сум и направила. Салама не сум дала никаква уште. Печеме со путер само лепче и со јогурт јаде така. Сиренце на страна И така јаде исто, 1 до 2 кришки. Инаку јас и давам дур не каже не. Не ја прекинувам јас. Овошје ми јаде за ужинка. И тоа солидно си јаде, пола банана и портокал/крушка/мандарина/јаболче. Јас инаку мислам кога и да ја понудам не би одбила ама си држам некој ред. Пица јаде 2 парчиња. Од средна величина отприлика. Пицата нејзина е кечап и сирење. Кашкавалот печен не го сака зашто и се тегне.
Денес: Појадок: шејк од мандарина, банана, гоџи, чиа, кокос + индиски ореви Ужинка: кришка леб со путер Ручек: тарана во болоњезе Ужинка: пола животинско Вечера: гриз со јаболко, урми и праска
Мене ако ме одбие за јадење одма се плашам да не се разболува. Јас дури сеапреминувам на солен доручек па овошје за ужина. На тост мислев на 2 кришки леб од жито со кашкавал и путер и немам некој осет, пред некој ден изеде пола и се чудев дали е најадена.
^^ кишки (лепче со јајце) мојов јаде секој 2-3ден, толку е пребирлив што немам што друго да понудам, додуша и сам бара, веќе почна да си кажува и што му се јаде Д: домашни соленки со сусам + лиснати погачки и колбавчиња (доручек на Пако ) У: цело парче домашна торта. Р: сланина со јајце и помфрит. У: какао, путер колачиња и разни дрндулајки.. В: пица.