Чијата ја кисните во нешто некако да набобри? Јас кога правам пудинг од чиа за мене од вечер ја киснам во млеко, ама за бебе ич не знам како да ја спремам.
Појадок:печена јаболка со семиња, лешник и урми Ужина:чиа пудинг со банана и малина @Milaаа991, исто ја правам од вечер. Ручек :ориз со копан Вечера:супа со зеленчук
Мојата пие домашно козјо, па во такво. Ако даваш тетрапак кравјо во такво и го ставаш во фрижидер во затворен сад.
Денес: Појадок: ѓеврече со намаз од авокадо, жолчка, магдонос и путер Ужинка: крекери и пиела чоколадно млеко додека се шетале Ручек: грашок манџа со мелено месо + малку лепче Ужинка: една плазма бисквита Вечера: гриз со пире од цвекло, вишна, аронија и портокал
П: тарана + кисело млеко У: 1/2 банана и смути од јаболка, круша и кива Р: хипп зеленчук со лосос - не ја изеде цела У: 2 коцки чоколадо, неколку смоки од леќа и ориз од бејби лове и 2 соленки + 1 јаболко В. Печено лепче со јајце и путер во аир фраер + кисело млеко У: 1 бонбонче цедевита. Ми ги начека во торба и беше среќна исто како да лапнала бонбонче.
Јас ја киснам во обична вода, а некогаш и од вода во која се варело овошје-компот. Секогаш гледам да е барем неколку часа стоено, да стане како пудинг. Чиа се дава набабрена, за да може детското меше поубаво да ја свари.
Д: лепче со путер и варено јајце У: млеко Р:крем супа од карфиол, компир, брокула и павлака како пред јело две кутлачи У: чиа пудинг со банана, боровинка, манго, ореви и млеко В: рижото со батат и остали зеленчуци
П: јаболко + 4 вида житарки У: 2 тркалца бејк ролс, 2 стапчиња соленки и 1 коцка детско млечно чоколадо шлогетон + смути од јаболко, праска, манго и житарки на бејби лове. Р: ориз со пилешко, печурки, кромид и морков У: мандарина В: супа со пилешко, просо, хељда, зеленчук и тестенини У: пудинг нестле од ванила
Појадок :овес, малини, банана, портокал Ужина: солени стапчиња Ручек:пастрмка, пире, маслинки Ужина:чок.банана Вечера:Нутрино со банана, јаболко и бисквит
Денес: Појадок: овес во сок од портокал, круша и малинки Ужина: домашно колаче од кикирики Ручек: просо со карфиол и павлака Ужинка: лепче со песто Вечера: сутлијаш
Д: макарони (изгледа пак почна фазата со "ипчиња" секој ден ги бара ). У: куп глупости! Р: пица со кулен (игнор неговиот ручек, затоа сакам кога порано руча ) + мултивитамин. У: пастрмка (неговиот ручек ), ореви и малку јаболко + какао. В: путер колачиња со чајче.
П: пржена рибанка со јајце, и абц намаз У: јаболко, кива, брусница, бадеми и лешници Р: Хипп лосос тегла У: Лино крекери/пита со јајца В: гриз, банана и какао
Д: У: Монте, црвено смути Р: Телешка чорба со зеленчук У: Што се најде, крем бананка задолжително и јајце препелица В: Шопска, сирење и препечен леб
Да варено, јас почнав после годинка. Ама дури од пред некој месец почна да ги сака. Дури и претерува колку ми ги бара. Некогаш му варам по 2 , па бара уште. Па давам уште едно. После го паузирам 2-3 дена. Мислам дека се многу покалорични од обичните. Бебе коко било.
Д: просо, тиквица и јогурт У: чиа пудинг со манго, боровинки, ореви, ленено, банана и млеко Р: гулаж со телешко и макарони У: слива, круша и јаболко В: нудли со павлака, сирење и доматен сос од дм Избегнувам лук, домат и киви од исхрана ради црвенилото доле и и се намали. Враќам домат денес, да видам реакција.
Денес: Појадок: палента со павлака Ужинка: смути од јаболко, банана и кива Ручек: гравче тавче, малку плескавица, салата од цвекло Ужинка: лепче со путер од кикирики Вечера:просо со зеленчук и путер, кисело млеко
Појадок:бисквити со црвен микс Ужина:парче леб со намаз од авокадо и к.млеко Ручек:кус-кус со зеленчук и маслинки, не го сакаше па го маскирав со к.млеко + јајце Ужина:малку компирче, солени стапчиња Вечера:круша, банана, овес +2 бисквити (не се најди изгледа)