П: лепче со семиња со растопен кашкавал + кисело млеко У: смути со лубеница од бејби лове + 1/2 банана и малку мандарина Р: домашно мазниче со урда и јајце + кисело млеко У: телешка супа со просо и коренест зеленчук В: потпечени макарони со павлака и кашкавал + јогурт. Денес со чуваа со баба и и цел ден меме барала. Затоа цел ден млечно јадела.
П: палента, јаболко и цимет У: банана, кива, портокал, семки од тиква, семе од коприва Р: пире од компир, морков, брокула, кромид со пилешко месо У: Лино пудинг + бадеми, лешници В: кифлички, кашкавал и кисело млеко
Денес: Појадок: овесни палачинки со мед, + авокадо и кива Ужинка: пире од компир и морков со путер Ручек: копанче, зелка салата и изела лепче мацкано во сокот од печените копани Ужинка: пире од јаболко, грисини, смоки Вечера: интегрално лепче премачкано со хумус, павлака и рендано сирење
Д:пржени рибанки со сирење У: млеко Р:брокула на хип со тестенини У: смоки,млеко В: гриз на хип Се вцрвени повторно цела значи домат и домата ја иритира. За сега лук и киви настрана да видам дали ќе се смири или пак имам фалш продукт.
Мојата од сега даден домат се вцрвува. Ама јас мислам дека е од прсканицата, летото си јадеше без проблем.
Дечки вака детево ми трга во градинка значи дома е некаде 4... Што да и спремам за јадење што да давам ручек или? Пошто таму си ручка се да не дојде многу пример двапати на ден оброк со месо или слично како правите вие ?
Д: јогурт попара и франвуски кроасан со мармалад У: млеко Р: лосос тегл на хип со зеленчук У: млеко, смоки В: 7 вида житарици на хип
П: кришка со јајце + кисело млеко У: 2 мандарини Р: јагнешка на хипп У: 5-6 печени компири во аир фраер + смути од кива, банана и круши на Бејби лове В: планирам просо со кисело млеко.
Денес: Појадок: овес и чиа киснети преку ноќ во компот од слива, брусница и кокос Ужинка: крекери со лен, парчиња кива Ручек: спанаќ чорбичка, мисиркини ќофтиња и една кришка лепче со павлака Ужинка: цвекло, малку нудлс, грст чоколадни лино мечиња Вечера: просо со вишна, мед и цимет
Појадок:Нутрино со јагода, јаболка и жита Ужина:пола пржена кришка со к.млеко Ручек:компир со телешко како манџа, тонус и кисела краставичка Вечера:овес, јаболка, банана Пола бисквитка
Јагнешка на хип никад не сум видела, а сум цел магацин со бебешка храна. Не е можно да не ја забележам досега
д: палента,жолчка и зденка у:цеден портокал р: мелено месо ,тиквичка, морков и бунгур +кисело млеко у: пудинг од нестле семолина в: 4 вида житарици со кисело млеко и павлака.
П: варено јајце, урда, лепче и кисело млеко У: јаболко, кива, семе од коприва, мед, брусница Р: боранија манџа со телешко месо У: портокал и банана В: мафин со сирење и маслинки + јогурт
Минатата недела со вирус, синко само супа јадеше, ништо не сакаше што напрај истури, претешко било да не ти јади ништо и оваа недела не јади многу, со сила што се вели му давам. И бананата ја занејќи. Вчера: Д: палента со кашкавал, сирење и павлака, пола од порцијата. У: смоки и животинско Р: супа со домашни кнедли, само 10-15 лајчиња. У: соленки, оризови галети В: просо со слива, пола порција Денес: Д: просо со сирење, кашкавал и павлака исто 10-15 лајчиња. У: малку лебче со кечап и кашкавал потпечено Р: му правам манџичка со компир, морков, тиквичка, кромид, домашни патлижани од тегла. Дали ќе јади нз И др да кажам, после секој залак вода пие, ако не му ја дадам уста не отвара за да јади, вака секогаш јади, ама не пиеше на секој залак, како се нервирам, се дуја со вода и не јади. Како да го одвиканам?
Денес: Појадок: интегрално лепче со намаз од крем сир и свеж копар плус варено јајце Ужинка: смоки Ручек: компир манџа со телешко, кришка леб Ужинка: домашно сокче од крушка Вечера: банана, Лино чоко мечиња, путер од кикирики
Д: проја со тиквица и јогурт У:млеко Р: манџа мусака со телешко мелено У: не сакаше ништо В: Гриз на хип @lackygirl никако. Не му се јаде тројките ваљда му искачаат.
Неколку дена не јаде и не јаде,ептен малце како пиле а ручекот па ич. Која нервоза е ова нејадењево денес ми се плачеше,каква манџичка му направив а он не ми лизна.
Појадок :палачинка со банана, рогач, млеко, лешници и бадеми Ручек:јачменов ориз со к.млеко со пилешко Вечера:бисквити со млеко Бисквит, солени стапчиња