Досега не сме имале проблем до желзото, но искрено и одамна немаме правено крвна слика. Ќе го прменам советот и ќе ја намалам количината, секако ќе барам и мислење од педијатарот. Ти благодарам @Nova
Јас од Веро го купувам ама го имам видено и во Рамстор и во Карфур. Баш е за деца и вкусен и мек е, само мојата да престане да плаче кога ќе го виде.
Зар не го сака? Јас на времето кога бев дете во Германија го имам јадено и се зачудив кога ја видов сликата.Не ни знаев дека го има кај нас.А знам дека е мн вкусен
Пиши кога ќе дадеш како сте поминале. Јас сакам некое да воведам заради спас во последен миг (со пире, со кекси и сл.).
Го сакаше и по едно за ужина си јадеше. Двете четворки горе тотално ја изреметија со храната, плачеше на се и се плашеше да јаде веројатно ја болело многу. Почнавме да се нормализираме пак, па може пак ќе го засака. Денешно мени: Појадок: Аронија, манго и пола банана Ручек: Телешко, брусница, брокула, морков и просо Вечера: Пченица со круша Ужини: интегрално лебче ( заљубена е во лебот ) и две јаболки Аптамил 670 Чај 300 Вода досега ич
Kaskaval davam kakov imam doma. Sega nesto ne i se dopagja. normalno treba i voda, Ama stom pie i caj vnesuva tecnosti pak e so voda, samo so vkus e. Kje prepie koga togas. Kje pocne zeskovo kje bide zedna i kje prepie, ne se grizi.
Браво....најверојатно кога ќе престане да цица ќе почне да пие течносто, така беше и со син ми. Инаку пие ама по ептен малку.....
Можно е, син ми многу ми ги намали подоите. Во 24 часа цица 4-5 пати. Навечер поретко се буди, а преку ден ретко е заинтересиран за цицање. Кога подобро ќе размислам 2-3 пати во текот на ноќта го дојам, еднаш пред заспивање преку ден и уште еднаш пред заспивање навечер.
Е кај нас е обратно. Како расте повеќе бара да цица. Помала се будеше еднаш до два пати да цица навечер, сега 3-4. И дење кога ќе се вратам од работа до заспивање цица уште 2 пати, за викенд кога сум дома плус уште 2. ...и ако ја тргнам ме тепа
K.mleko so lepce Jabolka Oriz so pilesko Brecla Lebce so sirni namaz Banana Pire Nonstop na cice, jas ne znam kako kje se bieme eden den. I koga ja drzam voo race, i koga ja zaspivam nonstop i se brknati racinjata vo gradite. Me tegle, me poduga i bara da cice. Voda pie, sega nauci i da pluva, pa samo siseto i e vo usta i se dopiva so voda i celata se navidenuva pa po 100 pati se presoblekuvame. Isto i koga cica, kje sobere mleko i kje go ispluva kako fontana.
Појадок Батат, вишни, јаболко Ручек Пилешко со просо, кромитче, црн домат, морковче, маслиново масло и малку магдонос Вечера Таратур со кисело млеко:павлака, краставица и лукче+2 парчиња двопек Ужинка банана и сутлијаш Вода 600мл+мин. 3пати доење преку ден
Млеко со бисквити краставица грашок со морков и телешко мафини со банана и портокал супа краставица Доење и вода
Нашето денешно мени: (13 месеци) * Доење кога сака, колку сака во текот на 24 часа! - Една кафена лажичка маџун на гладно - Појадок (09:00-10:00) - Каша/ Банана, јаболко и киви - Ужина(11:00-12:00) - Јогурт и житарици ('ржани, јачменови, пченични и овесни снегулки) - Ручек (13:00-14:00) - Каша/ Ослиќ, морков, грашок, пченка, домат, кромид, лук, печена зелена пиперка, магдонос и целер + маслиново масло - Ужина (16:00-17:00) - Салата/ Таратур (рендана краставица, лукче, кисело млеко и маслиново масло) - Вечера (19:00-20:00) - Каша/ Палента со урда
Денешното мени: -појадок- јаболко, авокадо, вишни и една лажица плазма -ужина - јогурт -заспвање со свежо сокче од банана и киви разредено со вода -ручек - боранија, телешко, морков, пиперка и брокула -заспивање со чај од коприва -ужина - интегрално лебче со павлака -вечера- палента со сирење заспивање со млеко 250мл и преку цела вечер уште 250 мл млеко (инаку ја преполовивме количината на млеко) Преку цел ден нудам вода и си пие околу 250мл во рок од 24часа.
Млеко со бисквити ориз со спанак + к.млеко цеден сок од портокал овошен јОгурт (банана,нектарина, боровинки, амарант до јогурт) Јаболка Вечера немавме. Заспа. Доенје и вода.