Денес: Појадок: палента со жолчка и кајмак Ужинка: пола јаболко, кришка лепче со ајвар побара Ручек: ќофтенца со пире од компир + брокула Ужинка: грисини со путер од кикирики, мало колаче Вечера: сутлијаш со капини и банана
Оргинал рецепт: 300гр брашно 250гр к.млеко 150гр кашкавал 1 пециво 1/3л сол За малата ги правев со сирење, и за нас исто и плус за нас наместо к.млеко ставив крем сир. Така да флексибилен е рецептот за испробување.
Д:И кај нас кашкавалки и јогурт У:Чокобисквит, банана,киви и мед Р:Домашна супа и лепче У:Домашен пудинг В:Лино Ванилино
Д: кашкавалки и јогурт мх мх (фала бејби се убивме од јадење, многу вкусна и брза ствар) У: млеко Р: печени компири во релна со зачини и плескавица од мешано месо У: јаболко и слива В: крем супа од брокула, карфиол, компир и морков В1: 7 вида житарици
П: лепче со намаз од павлака, авокадо, маслинки + лепче со зденка У: јаболко, кива, семки од тиква, ленено семе Р: пастрмка со пире од компир, морков, кромид У: круша, пола банана, аронија, индиски ореви В: топли кашкавалки и јогурт
Појадок- домашна пица Ужина-млеко, сладолед, чоколадо Ручек- грашок манџа со телешко месо Ужина-млеко, некое овошје замрзнато Вечера- пица Ужина-млеко
Денес: Појадок: овесна каша со јаболко, вишна, мед и малку урми Ужинка: грисини Ручек: крем супа од зеленчук со лепче, две кашкавалки Ужинка: банана Вечера: кашкавалки и малку кисело млеко
Појадок:тегнет баник со спанаќ и к.млеко Ужина:2 велнес со какао и малини Ручек:макарони со вегета Ужина:банана Вечера :бистра супа со лепче
П: пита со праз и урда + кисело млеко У: круша, кива, аронија, семе од коприва, мед, ореви Р: боранија манџа со телешко месо У: авокадо, банана, лешници, бадеми В: кексолино
Појадок:овес со банана и малина, аронија, семе од коприва и чипс од кокос Ужина:солени стапчиња Ручек:пица со козји кашкавал и кромид Ужина:чок.банана Вечера:оризова галета намачкана со авокадо
Денес: Појадок: селско лепче со кајмак, кајгана со млад кромид и пиперки Ужинка: колаче со кокос и чај Ручек: боранија манџа со мелено месо и малку лепче Вечера: јуфки со павлака
Д: просо со тиквица и кисело млеко У: круша Р: боранија манџа со телешко - јок (боранија ми е траума од детството ме оставаа со сати во градинка да ја изедам и никад не ја јадев и седев во кујна од 12 до 16 кога ме земаа моите на столче без а да кажам) Р1: паста бамбини на хип со зеленчук У:крем супа од брокула, јаболко В: пита со спанаќ и јогурт
Исто за боранијата, затоа јас ја печам со кашкавал и со јајце, ставам и сусам. Така за нас па и за неа
@BabyT* кажи рецепт за печената боранија За мене, тоа е едно од најубавите јадења кои ги има нашата кујна. Ама јас сум мн пребирлива, па скоро ништо не јадам од манџурии. Синко ја јаде сепак, варена, стандард манџа. П: овесни снегулки, банана, малини и јогурт У: јаболко, авокадо, кива, брусница, ореви Р: ориз, морков, кромид, блитва измешано со пилешко на Холе У: хумана пудинг со лешници и бадеми В: кифлички, кашкавал у кисело млеко
Менито од вчера, д. млеко со топчиња од оние како корнфлекс само чоколадни (описот ми е лудило) р. ориз со пилешко + зелка салата (оризот бил бљак- месото изедено и продолжиле со павлака и лепче) в. кифлички со јогурт и чајна ужинки во текот на денот- јаболко, чоко стоби флипс, бадеми, сокче од јаболко.
Кромид, морков и боранија со зачини и малку водичка ставаш во релна да се испечат, накрај ставаш јајца матени со кашкавал и сусам и поливаш.