И јас давам вишна ама ај да прашам. Искрено на работа ми се чудат зошто и на оваа возраст давам се по три дена.
Па ако се чудат нека им стои. Ти терај си како што си мислиш. И јас давам по три дена и ќе давам. До кога не знам... Ќе осетам најверојатно.
Aa jagodi od koga dadovte?? Jas se mislam dr nedela, bidejki sega e vikend plus i neraboten den, strav mi e od jagoda.
Јас пред недела-две и дадов јагоди. Ама домашни. Од купениве некако страв ми е да и давам. А малава ги обожава. Би изела и кило. Ама повеќе од 5-6 на ден, не и давам.
Иако е 17 месеци и јас оваа сезона не давам, многу е алергена и многу лоши реакции дава, а баба и е алергична на јагоди, па ќе чекам.
Jas ednas i dadov jagodi i ne gi saka vednas zatvora oci i se kisli a ne gi ni provala. So mesavina imam staveno banana,jagoda,krusa i taka jade i nemase nekoja reakcija. Vcera Ad mleko Biskviti so mleko+krusa Uzinka-lebni stapcijna Ad mleko(za spiejne) Rucek-supa so morkov(zvezdi,morkov,maslinovo maslo)+ riba Uzinka - banana Vecra- oriz i pire Uzinka-jabolko (koga legnuva porano vecer za spiejne imame samo 2uzinki,koga e pokasno 3) +ad mleko i ovosen sok(praska i portokal cedeni)
Особено не ако немаш домашни од некаде.Оние џиновските на пазар мислиш круши се а не јагоди.Се гледа од далеку колку се полни со отрови.
Појадок Јаболко, вишни, киви и малку плазма зошто ептен беше течно Ручек Пилешко со морковче, тиквица, кромид, брокула, магдонос и маслиново масло Вечера ќе биде лепче со кисело млеко
Mleko so biskviti Banana Oriz i tikvicka so kiselo mleko Jabolka Lepce i namaz + parcinja krastavica Hipp kasa so voda za dobra nok Voda i majcino mlekceeee
Денешното мени: појадок- киви, круша, вишни и просо ужина- таратор ручек- златна мешавина, брокула и телешко месо заспивање со свеж сок од цвекло, јаболко и морков вечера- палента со павлака заспивање со млеко и преку цела вечер пие околу 250мл млеко.
Појадок банана, јаболко, пред спиење порција цреши и 2 овесни бисквита. За ручек ориз со пиперка, морков и кромид, салата зелка со морков. Ужина 1 круша и малку ѓеврек. Вечера, чокодаден корнфлејкс со млеко од ориз и повторно 1 јаболко пред спиење. Цицање 4 пати и 3 лажички масло од кајсија, неколку зрнца коријандер и многу вода.
Појадок банана, јаболко, пред спиење порција цреши и 2 овесни бисквита. За ручек ориз со пиперка, морков и кромид, салата зелка со морков. Ужина 1 круша и малку ѓеврек. Вечера, чокодаден корнфлејкс со млеко од ориз и повторно 1 јаболко пред спиење. Цицање 4 пати и 3 лажички масло од кајсија, неколку зрнца коријандер и многу вода.
Денешното мени не ни е нешто посебно со оглед на тоа што цел ден шеткаме и немаме услови да подготвиме: -појадок : банана и јаболко -ужина - јогурт -ручек - интегрален леб, домат, краставица, пиперка, кормид и сирење -заспивање со сок од слива (Хипп) -ужина - компир -вечера - тестенини со сирење -заспивање со млеко (250мл) и преку ноќта повторно млеко Денес многу вода пиевме, досега околу 500мл.
И нашето мени малку се измести ама горе долу тука сме... Доење Појадок - јаболко, јагода, мед и плазма Ужинка свежа салата доматче, кромитче, краставица Ручек Пилешко со оривче, морковче, тиквица, грашок Доење Вечера веројатно ќе биде лепче со кисело млеко Доење Водичка околу 500мл
Ad mleko Pojadok-plazma so mleko i jabolko. Uzinka-ovosni jogurt Ad mleko(pred spiejne) Rucek-riba,oriz,pire Uzinka-lebni stapcijna Vecera-supa od morkov i zvezdicki so maslinovo m. Uzinka(pudink kako) Ad mleko za spiejne +voda i ovosen sok(portokal,praska,banana domasno)
- praska+ banana+ zitarici Telesko+ oriz+ spanac+ tikvica+ k.mleko Ovosrm jogurt od borovnica i jabolko. Cokolino+ plazma + mleko
- Tarana+ zolcka + kiselo mleko - banana+ malini - telesko + oriz+ morkov+ brokula+ piperka - Grizolino+ mleko