П: овесни снегулки со јогурт и банана У: јагоди, круша, семе од коприва, ореви, лешници Р: турли тава со свинско месо У: монте, цреши В: ноќна Хип
Ги варам тиквичката и спанаќот на пареа околу 10 мин. Во вог тава растопувам кашкавал и неколку лажици неутрална павлака (може и кисела, ама повеќе ми ги бендисуваат вака). Блендираните тиквички и спанаќ ги додавам во растопениот кашкавал и павлака. Ги додавам и варените макарони и се заедно мешам додека се поврзат сите состојки. Мешам цело време оти загорув кашкавалот на дното. 1 тиквичка ставам на пола пакетче макарони, ептен ги бендисавме и ние, па јадиме и јас и мм.
Денес Појадок: потпечени лепчиња на путер со павлака, маслинки и домат Ужинка: ја преспа Ручек: манџичка со наут + телешко, пак побара домат Ужинка: овесно колаче со бадеми Вечера: попара со јогурт + кокос, вишни и мед
Млеко Д: Спанаќ со јајце пропржен на путер па додадов јогурт и малаше со лепче касна малку па се занаети на крај 1 тањир јогурт со смоки изеде У: смути од ананас, банана и портокал Р: печено пилешко со тиквица, кромид и морков Млеко У: хипп каши од тие во ќесички, 2 изеде В: лапна ќоше од пастрамајлија па на крај млеко со карамелино јадеше Млеко
П: потпечени лепчиња со јајца и сирење и чаша кисело млеко У: банана, јагоди, семе од коприва, ореви, бадеми Р: тавче ориз со зеленчук и пилешко месо У: хумана пудинг со лешници В: млеко и бисквити
Д: пржени кришки со фета У: млеко Р: рижото со зеленчук У: банана В: потпечени макарони Некој да ми даде рецепт за хумус? Оној што го јадам јас со лук и лимон, магдонос не ми го бендисува. Имате некој што поминува?
Денес: Појадок: пржени кришки со хумус+ свежо цвекло и чаша цеден сок од портокал Ужинка: овесно колаче Ручек: печен зеленчук, плескавица, салата од домат со сирење и маслиново Ужинка: рака јагоди, една кришка од доручекот Вечера: плазма со какао, банана и мелени лешници
Јас од Кам најобичниот го давам и го сака. Правев и домашен и не ми се допадна како ми излезе и решив купечки да користам
Значи истото што го правам али домашен не го јадат. А од продавница со хемии за да стои три години им е вкусен. Д: ѓеврече со путер У: оризова галета Р: гулаж со телешко и шпагети У: млечен ориз со боровинки и малини В: домашен кроасан
П: просо, круша, семе од коприва, ленено семе, маџун У: банана, јагоди, бадеми, индиски ореви Р: леќа манџа со лепче У: хумана пудинг со ореви В: пита со спанаќ и сирење + кисело млеко
Денес: Појадок: пица палента (со домат, кашкавал, оригано) Ужинка: пире од јаболко, банана и круша Ручек: пирошка со сирење и младо кромитче + таратур Ужинка: јагоди со мед и дробени лешници Вечера: овес варен со јаболко, кокос и мед
П: кајгана со сирење, патлиџан, лепче У: авокадо, јаболко, јагоди, бадеми, ореви Р: ориз, морков, кромид, пиперка, телешко месо У: хумана пудинг В: гриз, банана, какао
П: Омлет, патлиџан и кисело млеко У: Крушка и јагоди Р: Просо, киноа, тиквица, батат и морков У: мафин со вишна В:Тарана со кисело млеко
Денес Појадок: хип овес со круша, јаболко и слива + чаша цеден сок од портокал Ужинка: домашен сладолед Ручек: киноа со брокула + телешко, неколку парченца варено цвекло Ужинка: смоки, парче кашкавал, тегличка јаболко+круша Вечера: сутлијаш со јагоди
Вчера П: интегрален гриз од крупник со банана У:малку пица од нашата и сладолед од ванила (во парк), боровинки Р:просо со спанаќ У: чиа пудинг со јогурт, банана, јагоди и боровинки В:палента со јајце (само жолчка јади во последно). Денес П: овесна каша У:банана и смути хипис Р: чорба со компир, морков, брокула, карфиол, млад кромид и просо се блендиранон со парчиња пилешко месо и тарана за текстура У: јаболко, јагоди и боровинки В:просо со кисело млеко У: неколку соленки
Д: просо со тиквица и јогурт У: млеко со бисквити Р: гулаж со телешко на хип У: праска (многу убави се и сочни), јаболко, круша и ленено У2: леќа како супа В: три вида житарици со млеко на хип