Денес: Појадок: запеченка со урда, јајце и кашкавал + малку домат Ужинка: чоколадно колаче Ручек: плескавица + прилог печурки со праз Ужинка: смоки, пола киндер јајце Вечера: овес со јаболко, банана, брусница и вишни
Д: кајгана со млад кромид, печурки и фета У: пудинг монте Р: некоја манџурија со мелено месо и рендани тиквици и компир во релна запечени со кашкавал. На мајка ми некој изум. У: круша, јаболко и киви - две лажици искача тројка една овошјето лета В: нудли со павлака
Денес: Појадок: печени лепчиња со путер, кашкавал + свеж домат Ужинка: две мини севндејс Ручек: мусака од тиквички + козјо кисело млеко Ужинка: крекери, јагоди, другата половина од киндер јајцето Вечера: плазма и овес потопени во врело какао + сок од портокал, малку мед и мелени лешници во кашата
Д: проја со тиквица и јогурт У: житарица со грозје и јаболко Р: болоњезе со телешко мелено У: сладолед чоколаден за прв пат во живот. Не знаеше што да прави али сфати чим се работи за сладолед В: три вида житарици на хип млечна
П: просо,банана,јаболко, ленено семе и маџун У: манго, кајсии,пола банана Р: турлитава со свинско месо и лепче У: цреши (на мајка се погоди по црешите) В: кифлички, кашкавал и кисело млеко
Појадок 1:каша од пола банана, цреши, кајсија и 4 вида житарици Појадок 2:кифличка и домат Ужина :смути од пола банана, јагоди, аронија, к.млеко и маџун Ручек:летна манџа, тиквички, компир, сирење и лепче (уживаше во ова јадење, и иако не е здраво би и го дозволила 1 неделно) Ужина:посни чајни колачи Вечера:лепче со хумус и к.млеко и крафеше од на татко и шопската.
Појадок:парче пита Ужина:овошје:манго, праска, цреши, кајсии, маџун(пола така пола смути), 2 велнес колачиња Ручек:леќа со парче леб и салата од цвекло и к.млеко Ужина:пола банана, бисквита,сок од цвекло, портокал и мандарина Вечера:овес, јаболко и цимет
Д: млечна кифла во релна со путер и топен кашкавал У: млеко Р: лосос со зеленчук на хип У: крем аупа од брокула и карфиол В: пита со спанаќ и јогурт
П: тост со кајмак, кашкавал, маслинки и домат У: палента со јаболко, цимет и маџун Р: Хипп мисиркина каша У: топла кифличка, па цреши и јагоди В: кисело млеко, кифлички и сирење
Денес Појадок: палента со сирење и јогурт Ужинка: кисело млеко со шолја јагоди и малку мед Ручек: печен компир+брокула, малку ребро Ужинка: сладолед, колаче со бадем Вечера: плазма со, јаболко, банана, таан и мелени лешници
За Нова Година, Божиќ, за Велигден Истите ги правам цело време, не менувам оти ептен ми се погодени П: кајгана со сирење, патлиџан, лепче и кисело млеко У: јагоди, цреши, кајсии Р: боранија со телешко и лепче У: круша, јаболко, семе од коприва, мед, индиски ореви В: млечен гриз со банана и какао
П: Палента, јаболко, компот од праски, ленено семе и цимет У: Банана, аронија, вишни, јогурт Р: Кус кус со сос од домати и тиквичка У: Бисквити, за прв пат проба киндер јајце, нормално се воодушеви В: Млечна инстант каша на хип
Јас бремена во 9ти се обидов да ги направам и од тогаш чекам на мајка ми да ми наполни фрижидер. Ама мојава не ги бендисува на мајка ми пиши ми твоја верзија чим ти ги правиш ќе ги сплескам и јас Д: просо со тиквица и јогурт У: млеко Р: шпагети во бел сос и црвена пиперка У: кружа, слива, јаболко, киви, ленено и индиски ореви В: мафини со спанаќ
Денес: Појадок: парче проја со сирење и праз + чаша јогурт Ужинка: ред темно чоколадо Ручек: телешка чорба + лепче, малку домат салата Ужинка: пире од јаболко и банана Вечера: печено лепче на путер + кисело млеко
Појадок:мусли со суво овошје и јагоди Ужина :2 велнес колачи, Нутрино каша Ручек:крем супа и к.млеко Ужина:смути од банана, јагоди и маџун, 1 орео колаче Вечера:лепчиња со кашкавал топен
Zitarkite,ovesnite snegulki na koj nacin gi pripremate so voda , mleko ili jogurt, gi blendirate li? Ovosje dodavate i dali se zaedno blendirate?