Јас имам излегувамо од кожа од муабети во дотичната група ама од причина што не вреди, не се расправам. Појадок: Цреши, кајсии две, урми две, малини едно нејзино раче и исто толку капини. Ручек: Телешко, цвекло, блитва и пиперка ( додадов малку несолен путер и имаше негодување, па си остануваме на маслиновото) Вечера: Пченичен гриз со вода, две праски и банана Испи 150 мл вода! Ја измалтретирав колку ја гушкав и бакнував и ме гледа колку се радувам зошто година време се мачиме и сама оди го зема шишето и го држи во уста демек да се радувам иако не пиеше пак. ) Ужина досега една јаболка и 2 бисквита на хип.
Моево дете е . Денеска првпат му дадов лубеница и нормално - неуспешно (ниедно овошје не јаде). А ручекот беше боранија и ориз со капка маслиново, ништо друго. Толку му се бендиса, за 5 минути изеде огромна чинија. Поблуткаво нешто не сум јадела. Ама ете, безвкусни јадења сака изгледа
Денешното мени: -појадок- праска, малини, јагоди и пола банана -ужина- варен компир -ручек- грашак, морков, кормид и телешко месо -заспивање со свеж сок од портокал -вечера- интегрален леб и павлака -заспивање со млеко -преку ноќта кога се буди исто давам млеко околу 250мл
- praska, kajsii banana i madzun - telesko meso,zolta boranija, morkov,tikvica,kromid i bamija deneska za prv pat. - kiselo mleko so zolcka - kasicka na hip so zita so 150 ml voda i doenje koga saka deneska mama e doma, voda i sok od krusa
Доење Појадок вишни, круша, слива Ужинка ѓеврече Доење Ручек варена речна пастрмка со морковче, лукче, компир, пашканат, маслиново масло и капка две лимон Ужинка малини со јогурт Вечера мелена плазма со урми и млеко Доење Водичка околу 800мл
- Dinja+ praska+ kajsija - telesko+ zelena boranija+ tikvica+ morkov+ rukola - banana+ palenta+kiselo mleko - medolino+ plazma+ mleko
Ad mleko Pojadok-biskviti +vanilni snegulki so mleko. Uzinka banana. Rucek-pita so kompiri +jogurt. Uzinka-ovosen jogurt(krusa i jabolko) Vecera-oriz,tikvici i morkov. Uzinka-jabolko +voda i ovosen sok.
-јаболко, морков и мелена плазма -кисело млеко со жолчка -брокула,тиквица,кромид,магданос и ориз -банана со кајси и маџун
појадок- 1 кајсија, 1 нектаринка, малини, капини и вишни ужина- јогурт ручек- жолчка и златна мешавина (пченка, морков и грашак) ужина - некое овошје ќе биде вечера - палента со кисело млеко се заспиваме со млеко оклу 250 мл,и исто како и секоја вечер пиеме млекце на секое будење. Преку цел ден нудам вода и пие оклу 500-600мл.
Појадок Круша со малини и мелена плазма Ужинка манго со јогурт Ручек црвена леќа со морковче, лукче, црн домат, маслиново масло Ужинка кифличка Вечера Моите осум жита со мед на нестле Вода околу 700мл Околу три оати доење преку ден Ноќе еднаш некогаш биту еднаш...
Поздрав мајки, ме немаше некое време, шеткавме. За денес: - авокадо, јаболко, праска и маџун - цвекло, карфиол и семе од коприва - мисиркино, морков, врокула, тиквица - јуфки со крем сир. Цица нон стоп, со водата тапа.
-кашичка на нестле со осум жита со 150мл млеко -кисело млеко со вишњи -месо од мисирка (денеска прв пат) со тиквица,кромид,пиперка,домати,лук,магдонос и бамија -праска со круша мојот син никако не може да се научи да јаде пасирана храна или леб веднаш се дави и повраќа, и храната сака да биде потечна зашто повраќа.Сум пробал многу пати ама безуспешно
Еве сме и ние веќе во оваа тема Вчера: -банана, две праски, јачменови снегулки, две урми. -јунешко, боранија, морков, кромид, лук, пченка, путерче. -палента, цреши, плазма бисквити (измишљотина на маж ми ) Денес: -цреши, малини, банана, просо. -спанаќ, интегрален ориз, лук, кромид, пашканат, путерче. -праска со бисквити. (за ужинки јадеме домашни бисквити и соленки, и цицаме)
- banana+ zolcka+ 2urmi+ mleko. - grav+ piperka+ kromidce+ morkov - palenta+ kiselo mleko Cokolino + plazma+ mleko
Вчера: -појадок - авокадо, круша и овесни снегулки -ужина - две плазма бисквитчиња -ручек - ориз, блитва и кромид -ужина - 1 нектаринка -вечера - палента со кисело млеко Денес: -појадок - интегрален леб, јајце (прв ден белка) и домат -ужина - малини, капини и јагоди -заспивање со јогурт -ручек - пилешко месо, компир, морков и кромид -ужина - овошје (најверојатно кајсија) -вечера - јогурт со овесни снегулки
Pojadok : banana (doma) kifla (gradinka) Rucek : babura (gradinka) puding (doma) Vecera : supa (uste sega si kaza sto saka za vecera )
Денешното мени: -појадок -интегрален леб, сирење и варено јајце (и давам малку од белката пошто ја воведуваме) -ужина - вишни, нектаринка и кајсија -ручек - боранија, зелна пиперка, кромид и телешко -ужина - таратор (кисело млеко и краставица) -вечера - млеко со плазма и 1/3 банана Пред спиење (во полусон) млеко 250мл и во текот на ноќта исто така млеко. Преку цел ден и нудам вода и отприлика испива околу 500мл.
Покадок: Цреши, кајсии, авокадо и маџун Ручек: Телешко, боранија, пиперка, магданос и кромид Вечера: Мешани снегулки со банана, малини и портокал Ужини: бисквити и јаболка 18 месеци