-мелена плазма со млеко -тиквица,брокула,кромид,лук, и ориз -овошен јогурт -кашичка на хипп со жита со 150мл вода
Доење Појадок Батат, цреши, круша Ужинка кифличка Ручек Телешко, тиквица, морковче, грашок, кромитче Ужинка јогурт со малини Доење Вечера лепче со кисело млеко Пред спиење доење Вода околу 3-4чаши од по 200мл
- dinja+ banana - grasak+ morkov+ tikvica+ piperka+ lukce - ovosen jogurt od jagodi - kuskus+ kiselo mleko Cokolino+ plazma+ mleko
Денешното мени: - појадок - таратор (кисело млеко и краставица) со интегрален леб - ужина - цреши - ручек - риба, компир, морков и кормид - ужина - 1 плазма бисквитче - вечера - тестенини со сирење Пивме вода и ќе пиеме млекце вечерта.
Гледам давате млечни производи и кога јадат риба. Јас знам дека кога јадат риба пред тоа и после 3-4 саати да не се дава ништо млечно, освен мајчино млеко.
Мајки, освен белата пастрмка (која ја имаме воведено) каква друга риба да и дадам на малава? По можност некоја со помалку коски Многу сакаме риба, ама јас секогаш со страв и ја давам од тие пусти коски. Никогаш не сум сигурна дали е добро исчистена. Секогаш ќе се протне некоја коскичка. Се мислев за ослич, бидејќи има најмалку коски, ама овој што се продава кај нас е со сомнителен квалитет. Предлози? Совети?
Riba dvapati i dadov na malata, i dvapati ja povrati, i od togas ne sum i dala.Losos i pastramka jadese. - tarana+ tikvica+ morkov+ kiselo mleko - grav+ piperka+ kromidce+ tikvica - malini+ cresni+ banana Keksolino+ plazma+ mleko
Mamicki ete sme i nie povtorno ...sakam da ve prasam koga pocnavte so jagodi ..mene seuste mi e strav da dadam imame 14 meseci....
Jas od 10 meseci pocnav da davam jagodi, malini , visni... Nemase nikakvi reakcii. Vie ste 14 mes. mozes slobodno da pocnes da i davas.
Јас знам дека не треба да се мешаат риба и млечни производи (заради ослободување на некои токсини поради комбинацијата од двете) Мислам дека не важи истото доколку час-два пред или по оброк со риба дадете било каков млечен производ. Навистина не знам колку е точно ваквото тврдење. Ова не сум го слушнала и прочитала од нутриционист, чинам во некоја од темите на форумов, а може и грешам, некаде знам го имам прочитано.
- proso,jabolko i krusa - telesko,modar pateldzan,tikvica,morkov,piperka,kromid i magdanos - kiselo mleko - najverojatno zitna kasicka
Денешното мени: -појадок- овошје (1 кајсија, цреши, рибизла, круша) -ужина- јогурт -ручек - боранија, кромид, морков, зелена пиперка и пилешко месо -ужина- интегрален леб и малку шопска салата -ужина- пола банана -вечера- палента со кисело млеко Цел ден пиеме многу вода, а богами и супер лапкаме денес. Вечер ќе пиеме млекце и сигурно во текот на ноќта ќе се будиме често и ќе пиеме уште млеко.
mleko 200ml pojadok-biskviti od zitarki so mleko uzina-ovosna kasicka mleko200ml rucek-telesko kompir morkov lukce i maslinovo uzina-jogurtce so zitarki vecera-kiselo mleko so malku lebce mleko220 ml i uste edno mleko vo tekot na nokta
Nie mnogu sme namaleni so jadejne,zapcijna i + toplovo vreme. Ad mleko Zitni sneguki so mleko Banana Ad mleko(za spiejne) Supa so zvezdicki,morkov i +riba(edvaj 5lazicijna) Jabolko Domasni lebni stapcijna Oriz i pire Ad mleko Od seto ova edvaj cetvrtina jadese.. I mnogu mnogu voda,mislam od toplovo i bara dusickata voda.
Здраво мајки, Дали давате жолчка сега во лето зашто е топло многу дали има негативно дејство? Јас ја комбинирам жолчката со кисело млеко секогаш,ама сега ме предомислат некои мајки викат многу топло е и ќе му штети на детето? Поздрав
jas redovno davam ednas do dva pati nedelno i mislam deka nema smisla da ne se dava zolcka vo leto....se dodeka jajcata se vo red presni i dovolno svareni