Д: жолчка со павлака У: капини, малини и авокадо Р: леќа со кромид, морков, брокула, магдонос и маслиново масло В: млечна каша од пченка со овошје Јас веќе една недела давам од нашето јадење пред да посолам. Ептен да биде нешто што не може да јаде тогаш готвам посебно. И некако почна повеќе да јаде. Ама замина 53 недела од скокот. Ми се врати моето бубаче И за јадење и спиење
И моето ми се чини повеќе јаде од кога почнав да давам од нашето јадење, и за нас готвам не многу солено, а и сака да џвака, му се збоктисани кашите.
12+ Д. Пржено лепче со јајце и јогурт У. Лубеница или праска ке биде Р. Мисиркино месо, ориз и брокула од нашето В. Погача со сирење и кисело млеко
Денес Појадок: алпска супа и потпечено лепче Ужинка: грисини и кифла со путер од кикирики на плажа Ручек: потпечени макарони со урда и јајце + парче свинско филе Ужинка: сок од портокал, боцна шопска со нас, коцка чоколадо Вечера: овес со јаболко и кајсија
Д: бадеми, јаболко, капина и авокадо Р: тестенини со бешамел сос и пилешко месо В: бебе сутлијаш Ајде просветлете ме како да ја научам ќерка ми да јаде леб. Никако не сака. Нити со намаз, нити дробено, ни со јајце. Не сака ни тарана, ни палачинка, вафла,ни палента со урда на пример. Ништо што содржи брашно. Палентата само со јаболко и цвекло ја јаде, јајце само жолчка со павлака, никако омлет или во вафли или мафини. А баш убаво јадеше на 8-10 месеци. За разлика од пред неколку дена повеќе јаде, ама многу работи не ги сака онака како што и ги давам. Се јаде, само во одредени комбинации
@Presrekna пробај тост со путер, баш утрово имавме цела кришка изеде. Јас друго да прашам. Фино си јадеше парчиња, ама последниве денови почна да плука. Навистина не знам што и стана. Значи таа фино си отвара уста, си џвака, џвака, џвака и откако ќе го пресуши во уста ќе го плукне. Па пак ќе си отвори уста за ново парче. Не со секое јадење, само одредени. Зошто така прави? 12+ Појадок: тост со путер. Ужинка: грозје Ручек: рибина чорба со зеленчук. Ужинка: домашно сокче од питаја. Вечера: мафини со спанаќ, тиквичка и морков.
Вчера Д: проја со тиквица и јогурт У: похован црн патлиџан, тиквица, едно компирче и шопска Р: болоњезе шпагети на хип У: сладолед В: тост со кашкавал и моцарела Денес: Д: пржени кришки со фета и чери Р: зеленчук со месо У: јаболко и банана В: мисирка со зеленчук во сос
Ви јадат гледам маливе домат само моево несака... Кога јадеше кашички и ставав јадеше ама сега сама јаде големава и го бутка настрана секако пробав и не го сака.. Појадок денес 13+++ Јајце варено(цело го изеде и уште бараше) леб и путер(путерот го лижеше и малку лебче касна) и 5маслинки каламата(е маслинки по душа тера) и и ставив чери и краставица и завршија наземја
А ручекот Црвена леќа,просо, Карфиол, морков, пиперка црвена(од тие за ајвар), лук, кромид, м.масло, и пилешки бујон
Денес: Појадок: чиа пудинг со дробена плазма, кајсија и праска. Ужинка: боцкаше чат пат од вчерашните макарони + сокче од јаболко Ручек: парче пита со праз + плескавица и салата од домати Ужинка: грозје и аронија од бавча Вечера: крамбл колаче со сливи и малку сладолед
12+ Д. Јогурт,овесни снегулки и малку банана,праска и слива У. Бисквита Р. Телешка чорба со зеленчуци В. Палента со путер и к.млеко
П: урда и јајце, маслинки, леб и кисело млеко У: праска, слива, пола банана, ореви, мед Р: боранија манџа со леб и патлиџан У: Монте В: лиснато со спанаќ и сирење, маслинки, шопска салата У: роденденска торта од татко му П: просо, круши, лешници, бадеми, семе од коприва, мед, брусница У: праска, слива Р: мусака со шопска салата У: киндер јајце В: тост со кашкавал, павлака
Вчера Д: овошје со никулци Р: карфиол, морков, компир и грашок со пилешко У: 1 интегрална гризина В: млечна каша од слива Денес Д:капини, јаболко, банана и боровница Р: мисиркино со ориз во тава В: плескавици од тиквица ако јаде ако не некоја млечна каша
12+ Појадок: мини мафини со јаболко, банана и морков. (бебе ги обожава) Ужинка: плазма од какао. Ручек: мусака. Ужинка: некој флипс ќе биде Вечера: овесна каша.
2 год и 8 месеци Д- омлет , домат, краставица, маслинки и парче интегрален леб У - лешници, домашен компот од праска, лубеница Р - имам бајалди ( патлиџан, мелено телешко, тиквица, бамји, морков, кромид) У - сува брусница, компот В - јуфки
Д: мусли со млеко Р: зеленчук со риба У: смоки, манго со житарици на хип Р1: гравче В: кајгана со кромид, печурки и фета
Денес: Појадок: пита со праз и урда + чаша јогурт Ужинка: грисини, кикирики, сокче од портокал Ручек: парче пица и свеж домат Ужинка: сладолед од чоколадо Вечера: плазма со банана и праска