Вчерашното мени - дома Д - бурек со сирење (1/8 ) и јогурт У - круша, компот од вишна Р - лосос и компир - кај баба Р2 - боранија манџа со телешко мевце У - краставица, квики В - тиквени ќофтенца, ајвар и лебче
Ози не ги бендиса али тоа воопшто не е изненадување, сосем нормална ствар Д: леб со путер, жолчка и фета, во посебно чери доматчиња и белка Р: риба и зеленчук У: смоки стоби флипс, бомбици од урма, ленено, сончоглед, рапсоил и сусам валкани во мелени бадеми и ореви. Другите бомбици се од кикирики путерот валкани во бадеми и ореви. Ќе видиме што ќе одбере В: печени плескавици од тиквици и морков Едит: Нека ми стои рецептов овде за морков бомбици со урми да не го барам утре https://www.carolinescooking.com/no-bake-carrot-cake-energy-bites/
12+ Д: банана,аронија , плазма у: 4 лајчиња хумана пудинг Р: Палента со кашкавал и кисело млеко у: пола печена пиперка и лебче В: хипп бисквид со ад млеко , банана, капини
12+ Д: јаболко, Урма, сува кајсија, боровинка, аронија лешници и бадеми У: 5-6 малинки Р: ослич со блитва, лук, целер и амарант У: малку тиква В: гриз Варен со млеко и праска- да се турне Денес од се по малку касна мајка задоволна @srekice Таман работа. Затоа сме тука. Наздравје да ви биде @FreeMind фала на рецептот, баш ќе пишам дали бебе ќе ги сака
Денес: Појадок: перече со кајмак + варено јајце и домат Ужинка: варена пченка Ручек: зелка манџа со домашни колбавчиња Ужинка: грозје Вечера: гриз со круша, слива и кокос
Д: корнфлекс пченкарен со млеко Р: полнето тесто со зеленчук во прелив од брокула У: бомбици од урми, круша и актив јогурт од кајсија В: проја со кефир
јас само да кажам дека на сајтот педијатар.мк во рубриката здрава кујна има најразлични рецепти за деца ,од бебе и за поголеми деца
Денес: Појадок: палента со сирење и јогурт Ужинка: диња Ручек: леќа манџа со едно лепче Ужинка: мини палачинки со сос од ванила и малина Вечера: пица лепче со додаток павлака
12+ п: тарана , жолчка и јогуртче р: телешко месо , грашак,лук,компир,морков у: банана,аронија,капини в: бисквити со млеко
12+ Д: банана, смоква, круша У: пола кифличка со зденка Р: пилешко со домат, тиквичка, морков В ванилино + кифла и пола парче торта (ај дека и е роденден па да проба )
12+ Д: овошно смути со банана, Круша малку авокадо и малина У: малку карамелино со млеко Р: турлитава со мисиркино В: таратур со двопек, но слабо јаде
12+ Д: банана, круша, јаболка У: бисквити Р: телешко со тиквичка, морков, компир У: к.млеко В: чоколино
Д: пржени кришки со фета Р: ќофтиња од јунешко со зеленчук каша У: јогурт актив од кајсија, круша В: леб и намаз
12+ Д: 3 бисквити со млеко и јаболко ко У: малку банана, малина и чија семе со малку млеко -милкшејк Р: жолчка, киноа, тиквичка и морков У: пак 6-7 малини В: млечна каша со слива Да кажам ама тивко. Успеав да скратам еден подој преку ден.Оној кај 12 -12:30. Давам ужина овошна Наместо 5 сега има 4 официјални денски и 2 ноќе (бара повеќе, но не и давам). @NewMama кажи рецепт како јаде бебето твое така како големо се? И комат, лепче и палента? Ние се со овошје и зеленчук туркаме. И тоа едвај.
Мени голема дада: Д:Домашни кубети,маслинки,јајце. У:Јагоди,аронија. Р:Гравче тавче У:Чоколадно млеко,банана. В:Макало од црн,црвен домат и пиперка. Мени за беба 7+ Д:Ориз на Хумана+слива и јаболко. Р:Компир,цвекло,телешко В:Млечна со хељда од Хип.
12+ Д. Банана, вишни и бисквити У. Јаболко и круша Р. Телешко, грашок,компир,морков и кромид В. Ја прескокна, заспа со плачки
@Presrekna во главно бебчо мој е лебарче. На пр. му направив денес ориз блитва јајце кромид пасирано тој кемкаше по коматот наш и јогуртот... и што да се прави му дадов.. јаде скоро се ама лебасти работи му се омилени. А да го видиш како скакулче е височко слабо... уште оди по мебел , ама мн е жив и мислам дека затоа не му се лепи.. пробај прво со обично лебче дај во уста , и да не знае да џвака ке си го истопи, ние имаме само 4 забчиња за сега, и ако ти јаде ке пробаш следен пат со намаз , пробај комат да дадеш , пробај се што мислиш дека нема да биде проблем да го голтне.. и браво за подојот , мене ми е премн криво како наеднаш да ми секна количината на млекото и квалитетно го дојам само навечер.. а друго млеко нејќе да види.. се тешам со тоа што пие јогурт. Уште еднаш- давај и од се по малце и сама беба ке бара п.с палентата давај ја со меко сиренце, брокула или кисело млекце