Денес: Појадок: ѓеврече со ајвар, кашкавал и мисиркино филе Ужинка: монте Ручек: гулаш со пире и шарена салата Ужинка: зобела смоки и сокче од цеден портокал Вечера: чиа пудинг со плазма, какао и јаболко
13+ д: лебче попара со киселп млеко у: банана р: мисиркино месо со ориз и спанаќ, и цеден цитрон и портокал у: хумана пудинг в: пченкарни макарони со сирење и путер
П: лепче со намаз, маслинки, кисело млеко и кашкавал У: малини, грозје, слива Р: грав со лепче и патлиџан У: малини, слива, круша В: потпечени лепчиња со јајца, сирење и кисело млеко
Д: јаболко, урми, слива и плазма У: кашкавал Р: чорба од мисиркино со праз, целер, магдонос, пашканат морков и ориз на путер У: тиква и боровница В: ќе ја пробам палентата со тиквица на @FreeMind . Ако јаде честам. Палента само со јаболко и цвекло јади. Синоќа пред легнување татко и јадеше Тарана и бебе иако јадено касна неколку пати. Утрово за доручек и сварив буквално иста тарана ја плукаше. Исто е и со лебот, палента, вафли, мафини. .. Ќе и давам кога ќе почни на школо. @Septemvri како сте? Те немам прочитано во темава. Обично една зад друга бевме. Ве гушкам
Добри сме мила, фала што ме помисли, од кога прооде бебе нема застој, и со спиењето имаме мака па мама нема време за интернет 14+ Д. Млеко со бисквити плазма Р. Пилешко месо, компир,морков,карфиол и брокула потпечено+домат У. Банана В.ја прескокна, заспа рано
Денес: Појадок: кифличка со хумус, варено јајце и чаша јогурт Ужинка: пола киндер јајце Ручек: бурито со пилешко, грав и кашкавал, плус свеж домат Ужинка: овесно колаче со какао Вечера: гриз со дуња и банана
Д: просо со тиквица и кефир У: мала кришка со путер Р: манџа од зеленчук У: чајно колаче, пилешка супа и краставица В: роловани стапчиња со спанаќ и сирење, со кефир
Д:гриз со круши, аронија,маџун, цимет У:лебче со павлака и кашкавал Р:ориз и пилешко У: переци В: хип каша во прав со млеко,банана,бисквити(ептен малце) и брусница
Д: пица бурек со јогурт У: смоква, сливи, малини, бадеми, ленено, масло, сончоглед и грозје Р: леќа У: краставица В: проја со тиквица и јогурт
14+ Д. Овесни снегулки,млеко и какао У. Мандарина Р. Пилешко,ориз и брокула У. Пола круша В. Тарана со крем сир и јогурт
13+ д: тарана и јогурт р: блитва со ориз, кромид и јајце у: пола банана, портокал и грозје у: пудинг и маџун в: палента со кашкавал
П: пита со спанаќ и сирење, кисело млеко У: круша, слива, грозје Р: ориз со блитва и телешко, патлиџан У: печена тиква со бадеми, превои, цимет и мед В: гриз, какао и банана
14+ П: Лебче со абц крем У: овошно јогуртче Р: микс зеленчук со ориз(морков,грашок,пченка) В: Млеко ,јаболка,банана и бисквити
Вчера: Појадок: житна мешавина со јогурт, чиа, мед и аронија Ужинка: медено срце Ручек: домашна пита со спанаќ и сирење + јогурт Ужинка: пире од дуња и јаболко Вечера: чоко топчиња со млеко и банана
@Presrekna како даваш урма ,смоква ? 12+ д: овесни снегулки+круша+банана у: јогурт+јаболко р: шпагети со тиквица+домат+лук у: пудинг хумана в: кисело млеко со лебче попара
13+ вчера Д: боровница, аронија, јаболко, авокадо и житарки У: оризов десерт од зегин Р: тиквица, палата, путер и кисело млеко У:малку мандарина В: гриз со јаболко @FreeMind те честам што сакаш. За рецептот. Наместо за вечера засношти вчера за ручек го излапка наеднаш Денес Д: Круша, слива, јаболко и јачменови и 'ржани снегулки У: овошен јогурт Р:пилешко со спанаќ, морков кромид и неутрална павлака за готвење како сос со интегрални шпагети В: тиквици печени и црни патлиџани со урда и црвен патлиџан (сликата) @kitty.m урмата и смоквата ги обварувам некоја минута и ги блендирам. Урмата ја лупам. Од топлото самата лушпа се дели.
Денес: Појадок: баничка со сирење и чаша јогурт Ужинка: чоколадни топчиња и половина банана Ручек: ориз со зеленчук + пинџур од модар патлиџан и доматен сос, коцки кашкавал Ужинка: домашен сок од капини и портокал Вечера: плазма со јаболко и путер од кикирики