Д: леб, намаз, чери домати, црвена пиперка и краставица Р: пица нудли со десерт сутлијач У: смокви, грозје и боровинки и пратив гледам ги изела. Баш ме радува да е така зошто дома да и ги дадам така не ги јаде само во сок верзија В: бурито со црвен грав, пилешко, рукола, павлака и моцарела - не ми го бендиса со домашни тортили Само две мали парчиња изеде. Млечна на хип со три вида житарици.
13+ Д: банана, авокадо, грозје, бадеми и семки од тиква У: дом овошен јогурт ( кисело млеко, боровинки, јачменови снегулки и малку чија Р: пире со свинско динстано од нашето В: тиква со овес варен
Д: ѓеврече со путер Р: крем супа од зеленчук У: смокви 2, малини и боровинки В: проја со маслинки, фета и спанаќ со кефир Млекото е исфрлено две недели од редовно конзумирање. Имаше голема столица во саботата, во понедленикот и денес. Ако продолжи трендот ве частам сите на темава. Значи млекото правело стоп на столица.
Д: палента со јаболко и ванила У: штрудла со џем од сливи Р: супа, ориз потпечен со пилешко У:чоко бисквит В: нудлс со павлака
Денес: Појадок: гриз со јаболко, слива, урма и кокос Ужинка: пола ѓеврече со путер и сирење, плус побара јогурт Ручек: супа со зеленчук и фиде + печен компир со сирење Ужинка: чоколадни топчиња Вечера: плазма со банана и путер од кикирики
Majki med maticen mlec propolis davateli na decata ví edna na fb zena mi preporaca za apetit I za imunitet da davam na kerka mi kerka mi e 22 meseci
14+ Д. Гриз,малини и банана У. Круша и јаболко Р. Ѓувеч со телешко месо У. Тиква варена В. Лебче со јајце и јогурт
Денес: Појадок: пржени кришки со хумус, чаша јогурт Ужинка: соленки, коцка црно чоколадо Ручек: мисиркини ќофтиња со мешана салата со сусам Ужинка: пудинг од банана, какао и плазма Вечера: печени компирчиња, парче штрудла со јаболка
14+ Д: цвекло, јаболко и па лента У: кокос, манго и јаболко Р: крем супа од печурки, брокула, морков, кромид и малку лепче В: сутлијаш
Вчера: Д: мусли од боровинка со млеко Р: месо и зеленчук У: овошје еден куп славело некое дете роденден, јас и пратив круша и бисквити од дома В: макарони потпечени со јајце, фета, моцарела и павлака Денес: Д: леб со путер, фета и жолчка. Дополнително белка, краставица, чери домати и црвена пиперка Р: пилешки стапчиња со зеленчук У: јаболко В: пита со спанаќ и кефир
13+ Д: банана, пола портокал, круша У: кифла со зденка Р: телешко со морков, компир, тиквичка У: кисело млеко В: сутлијаш
П: урда и јајце, лепче, маслинки, кисело млеко У: слива, круша, грозје Р: турлитава со телешко, леб и патлиџан У: печена тиква со цимет, ореви, мед В: јуфка со сирење
13+ д: житарици со јогурт у: банана и протокал р: ориз и мисиркино у: хумана пудинг у: пченкарни макарони со сирење в: лебче попара со кисело млеко
Прв пат и дадов од овие имав дома, не ги ставив зачините, само тестенините. Додадов сол,бибер, путер и павлака.
Денес: Појадок: палента со кисело млеко Ужинка: лепче со путер Ручек: шпагети со доматен сос, кашкавал Ужинка: суво грозје, пола киндер, печен сончоглед Вечера: корнфлекс со јогурт и пире од кајсија и морков
Денешното мени Д - ѓеврек и маслинки У - ореви, сок од вишна Р - макарони со болоњезе - кај баба и : сарма 2 топки, чоколадо, лешници, банана ( не сака баш овошје) В - зелена салата, туна и пченка
14+ Д: јаболко, аронија, кива У: неколку смокинг и 3-4 јагоди кај баба Р: лосос, компир, морков В: жолчка, банана, авокадо и малку млеко Девојкава моја само овошје бара. Не дај Боже благо да и дадам плука, фрла. Може само сутлијаш без шеќер да пројде и некои млечни каши на хип и холе со млеко без шеќер. Ни леб, ни Тарана, ни јуфки, ништо