@FreeMind @Septemvri @Presrekna се едни од поискусните, секогаш учам од нив и нивните мислења баш ги сфаќам "здраво за готово" Иначе јас ти сум тука герациски, 9+ е Фри од мене
Денес: Појадок: попара од зеленчукова супа со путер Ужинка: хипис пире од банана, јаболко и бисквит, рака кубети+ киндер јајце Ручек: кременадла со солена печена тиква и свеж морков Ужинка: сусамки Вечера: гриз со слива и јаболко
@FreeMind те шијам 22 дена. Среќен роденден генерацио! Да ти се множат . Шкорпија а? Сега ми е јасно од каде твојот карактер. Имам сестра Шкорпија, кај неа нема трте мрте, се во Фаца кажува. Почитувам И @Septemvri 82 си? Затоа се слагаме тука таква ни е генерацијата паметна 14+ Д: боровница, капина, Кива јаболко, лешници и бадеми У: овошен јогурт Р: зелка манџа варена со мелено месо, кромид,морков,пиперка и ориз В: тикварник. Рецепт: 3 јајца, малку стопен путер, 2 лажици сируп од урма, околу 1 кг пире од сварена пасирана тиква, 1 чаша млеко, малку ванилин шеќер. Се изблендирав во блендер и се ставив во НЕнамастена тава. Го печев 30 мин /200 степени.
@Emma2 ќе морам да ја повикам да каже кој месец од 82ра е родена за да видиме која е најстара. Не бива јас најмала да испаднам шубе ми е @Presrekna дупла Шкорпија Нема ни трте ни мрте. Одма стапот
E @Emma2 Емке те мислев тебе дека ми си генерација или тука негде отприлика. Не знаев дека и ти си 82ра.. Изненадена сум
Иначе денес Д: лепче, путер, сирење и кисело млеко У: банана, боровинки, аронија, мелени лешници, покасно неколку бисквити Р: компир со грашок манџа, пола ќофте У: пудинг од ванила со канела В: чоколино
13+ Д: круша, банана, јаболка У: кисело млеко со вкус на банана и јаболка Р: телешко со брокула, тиквичка, морков и лебче В: чоколино
14+ Д: Круша, аронија, капини,јаболко и надробена мафина од банана, овесни снегулки, јогурт и јајце У: неколку смоки Р: пилешко со домат, морков, брокула, ориз У:кисело млеко В: гриз, урма и јаболко
Појадок: проја со сирење и чаша јогурт Ужинка: корнфлекс грицкаше и малку аронија Ручек: мисиркино со боранија и куп зеленчуци Ужинка: монте Вечера: лепче со путер, кашкавал и пршута
Вчера: Д: просо со тиквица и јогурт У: 1 круша и 1 јаболко Р: боранија манџа У: краставица В: макарони со пилешко во бел сос и свеж магдонос Денес: Д: проја со тиквица и јогурт У: малку ѓеврече, малку јаболко и малку круша Р: пире од компир и морков со бела риба У: сок од малини, капини, смоква, круша, јаболко, семки од тиква и урма В: три вида житарици на хип 5ти ден не е какана...таман се пофалив. Ужас невиден.
14+ Д: јајце на путер со урда, спанаќ и домат У: овошна каша Р: компир манџа со месо У: Кива В: тиквица, палента и кисело млеко планирам @FreeMind душа мила. Ист беше синко. Се јадеше што треба од овошје, зеленчук, житарки. .. И еднаш на 5 дена какаше со судни маки. Еве бебе кака 3-4 пати на ден и тоа водени столици. Секој ден ориз да И давам нема гајле. Ми рекоа од мајчиното млеко какала водено И често. Носи ваму бебе да и дам да цица да олесни За да стимулираш со нешто ич не сум. Пробај кива на гладно или свари урми и сливи како каша. Друго немам идеја
П: овесни со ленено и чиа семе, банана, јогурт У: сливи, грозје Р: ориз со пилешко, патлиџан салата У: Монте В: проја со праз, сирење + кисело млеко
Јас дојдов само да и честитам b-day на @FreeMind . Среќен нека е мила, само убавини Од денешно мени: Кругче краставица, 3ипол пржени компирчиња и еден гриз од лебчето од мојот хамбургер
14+ Д. Лебче со крем сир абц У. Пол јаболко и пола круша Р. Црвена леќа манџа, со кромид,лук,домат и пиперка и малку лепче В. Кус кус со павлака
@FreeMind Среќен роденден Шкорпијо. И јас сум дупла, не знам зошто луѓенцава се плашат и не избегаваат де. 14+ Д: тарана со сирење. У: варена тиква. Р: мусака и домат салата. У: круша. В: бисквити со млеко.
Фала екипо @Presrekna се регулираше ли подоцна сама од себе столицата? Искака пред малку... Еее до каде стасав животот ми се сведе на броење денови во каканици и без. Ептен хепи брдеј
13+ Д: Банана, круша, мандарина У: кисело млеко Р: пилешко со тиквичка, брокула, морков + леб В: зденка со лебче
Да мислам до кај две години имаше мака. Потоа само од себе се регулира и до ден денес има редовна столица. Брдејот барем со успех заврши. Накакано