Д: Мусли од јагода со млеко Р: Боранија + пилешки копан У: Киндер јајце В: Печени макарони со сирење и кашкавал
14++ Д. Овесни снегулки со млеко, боровинки и банана У. Тиква со мед Р. Ориз и пилешко У. Пудинг од ванила малку В. Јуфки со абц
Д: палента со јогурт Р: мешан зеленчук - морков компир боранија грашок брокула карфиол кромид В: го дојаде ручекот У: штрудла, смоки, банана, јаболко И цицање помеѓу.
П: тараненик со сирење и кисело млеко У: банана, грозје, малини Р: потпечени тиквички со урда, јајца, кашкавал У: сутлијаш со цимет В: просо, банана, какао, семе од коприва, мед У: печена тиква со ореви и цимет
П: гриз со урми, јаболко и ореви У: мандарина Р: месо со зеленчук У: овошен јогурт со малини и капини В: кифла, кашкавал и јогурт
Денес: Појадок: пита со праз и урда + кисело млеко Ужинка: сендвиче од крекери и кашкавал Ручек: зелка манџа со царско месо и малку лепче Ужинка: печени семки од тиква, кришки јаболко Вечера: палента со суво овошје (кајсии, сливи, грозје)
14+ Д: костени, јаболко, и Круша У: бисквита лобело Р: полнет домат со месо, тиквица кромид и морков У: кисело млеко В: тиква колач
14++ Д. Чоколино У.јаболко и круша Р. Ќофте со доматен сос домашен У. Ванила пудинг В. Попара со кисело млеко
Како го правиш доматниот сос? Вчера: Д: проја со тиквица и кефир У: лепчиња во релна со јајце Р: пилешко во зеленчук во рам сос десет лажици У: ништо В: мафина со спанаќ и јогурт Денес: Д: просо со тиквица и јогурт У: мафина со спанаќ од вчера има останато Р: ќофте во каша ќе се обидам од оној во градинка што го јадевме да направам У: сок од круши, боровинки, сливи, урма, суви сливи, семки од тиква и бадеми В: макарони потпечени во релна
2-3 домати зрели лупени рендани ( јас имам во тегли вакумирани како зимница), ги пропржуваш кратко со 1 лаж.бташно и малку масло, додаваш малку вода. Се вари многу кратко скоро 10-15 мин. Му додаваш 2-3 чешниња свеж лук иситнет, малку магдонос,сол и бибер по вкус. Толку. Брзо а многу вкусно. Во лето со свеж домат,во зима со истиот само затворен во жешки тегли. Денес : Д. 1/4 варено јајце,леб и павлака У. Мандарина и банана Р. Спанаќ манџа В. Овесни снегулки со к.млеко и банана
13+ Д: една мандарина и пола круша У: пица ролнички ( полнети со шунка, кашкавал, печурки , премачкани со жолчка+ ким, сусам) Р: телешко со спанаќ, морков, компир У: кисело млеко В: гриз
П: варено јајце, маслинки, кашкавал, леб и кисело млеко У: круша, грозје Р: печени компири со пилешко во бел сос У: малини, банана В: кифлички со урда, кисело млеко
14+ Д: чаша јогурт У: овошна каша со гриз Р: пилешко со ориз, морков и компир У: тиква и круша В: палента цвекло и јаболко
П: овесни снегуки, к.млеко, ленено семе, сончоглед и авокадо У: банана Р: боранија со зеленчук У: ќофте и печен компир В: палента со сирење
Денес: Појадок: овес со млеко, банана и путер од кикирики Ужинка: тост со путер, кашкавал и пршут, сокче од праска Ручек: печен лосос и компир со лук Ужинка: переци, едно ќебапче Вечера: попара од супа од тиква со кисело млеко
13+ Д: киви , мандарина , круша У: кисело млеко Р: тарана со сирење+леб У: шери домати В: бисквити со млеко
14+ Д: варена хељда, круша, слива и авокадо У: овошен јогурт+2-3 смокинг Р: пилешко со блитва, кромид, Пашканат, компир и печурки У: мандарина В: кисело млеко со овесни снегулки
Здраво какви печурки ставаш(свежи или од тегла),и ние сме 14+ ама до сега не сум и сакам Инаку дај те рецепт за мафини со тиква,како мала јадеше ама сега не сака тиква
Прашање за оние што работат а децата в градинка...кога сум 1ва смена успевам да и зготвам нешто ама кога сум 2 ми е потешко а и секогаш дедо и ја зима околу 3-15 а мм си иде во 5 и меѓувремено за да му седи мирна и дава глупости(смоки,сокче,чоколадце)и после некаде а ако му оставам да и дава он секогаш има изговори дека не сакала...
П: јуфка со сирење и чаша јогурт У: јапонско јаболко Р: телешко со зеленчук У: мандарина В: леб, кашкавал и кисело млеко