15+ Д. Кајгана со малку лепче У. Тиква варена со мед( хит ни е моментално ) Р. Телешка чорба од вчера У. Овесни снегулки со малку млеко и банана В. Проја со кисело млеко
Д: мусли од боровинка со млеко Р: тестенини во брокула на хип и една кифла што ја месев јас ( бејби подистависе ) со сирење У: крем супа од тиква и спанаќ В: поховани пилешки прсти во релна со пире од компир, морков и карфиол
Д: овошен компот и бадеми У: цицаше Р: понудил пилешка супа, сарма, дури и кремпита јок ништо не јаде У: ќе пробам тиква В: сателитот или варена хељда се надевам ќе јаде Нешто ме зафркава денојве. Ем малку или воопшто не јаде, Ем пребирлива е.
П: омлет со спанаќ, патлиџан и маслинка У: калинка и круша Р: телешко со зеленчук В: мафин и кашкавал
Денес: Појадок: тарана со урда, јогурт и босилек Ужинка: овесно какао колаче Ручек: крем супа од печурки и морков со потпечено лепче и павлака Ужинка: резанки јаболко Вечера: плазма во какао + банана и таан
П: палента со сирење У: кифличка, плазма бисквити Р: турлитава со телешко У: портокал, јаболко, пола банана, семки од тиква, индиски, семе од коприва В: пита со праз и сирење, кисело млеко
Д: печени лепчиња во релна со јогурт и јајца Р: месо и зеленчук У: јаболко У: дома ја чека лиа пудинг по рецепт на Shelea В: плескавици од тиквица и морков во релна заедно со шопска салата
П: кифла, кашкавал и к.млеко У: банана Р: турли тава У: компот од праска В: плескавици од тиквица и морков и чаша јогурт
Денес: Појадок: корнфлекс со млеко, парчиња круша и цимет Ужинка: елвита чоколадни кекси, пуканки Ручек: киноа плескавици, зеленчукова супа, крекер со макало од сардина Ужинка: пола кришка леб со путер и кашкавал Вечера: овесна каша со малина, капина и вишна
15+ Д. Палента, путер, урда и кисело млеко У. Јаболко и банана Р. Гравче У. Компот од сливи В. Тарана и урда и јогурт
15+ Д: авокадо, јаболко, урма слива и семки со сончоглед и трици У:солена тостерка со интегрално брашно Р: манџа со ориз, младо кромидче, домат и пилешко У: калинка В: житарки со јогурт
П: просо, круша, јаболко, аронија, семе од коприва, маџун У: банана, грозје Р: леќа У: цеден сок од портокал и лимон, лепче со намаз В: тарана со сирење У: палачинка П: варено јајце, маслинки, кашкавал, леб и кисело млеко У: круша, грозје Р: шпагети со болоњезе сос У: портокал, кива, пола банана, лешници, бадеми В: кифлички со урда и кисело млеко
П: тарана со сирење У: пире од јагоди, јаболко и боровинки Р: полнета пиперка У: тиква В: палачинка со абц и чаша јогурт
15+ Д: овошна каша со житарки Р: спанаќ со кромид и ориз У: жолчка со кисело млеко В: варена Дуна, тиква и гриз со ванила. Превкусно @Septemvri тука ќе те тагнам за водата. Летото повеќе пиеше сега намали. Малку пие. Најдов начин како да пие. И давам шишенце вода и земаме сликовница и пие. Исто така јас земам вода и пијам со неа. Денес јас чај за мене, нејзе и дадов вода на врвот од лажица малку Бекутан чај и за чудо го испи. Цеден портокал или мандарина не сака, но не ја форсирам и цица.
Денес: Појадок: кајгана со сирење + лепче со павлака намачкано Ужинка: монте и сок од цеден портокал Ручек: интегрални шпагети со сос од домат и тиквица Ужинка: коцка црно чоколадо, кубети и малку смоки Вечера: гриз со цвекло, банана и круша