Pojadok - jogurt so leb uzinka - banana rucek - vareno jajce, morkov i boranija. uzinka - ovosen jogurt vecera - supa so tikvici lubenica nekolku parcenca kako mala uzinka. +mleko, voda i sok.
Денешното мени: -појадок- овошна салата (1/2 праска, 1/3 банана, една слива, малини, капини, лимонов сок и кокосово масло) -ужина- јогурт -ручек- телешко, боранија, морков, лук, маслиново масло -ужина- зелечукова салата (домат, пиперка, кромид, магаданос) -вечера- кисело млеко со леб
Palenta+ banana+ praska Blitva+ oriz+ tikvica+ morkov+ kiselo mleko Kapini+ visni+ malini Grizolino+ plazma+ mleko
Za 2 god i 2 meseci dorucek juvki uzina banana i interesen e mojot saka mnogu sladoled ali za nego sladolet s samo kornet taka da pred spienje mu dozvoliv eden sladoled Za rucek ke ima kompirce so morkovce i pilesko ( veke odredeni jadena mu gi davam na parcenca a proba i przenko meso na maslinov) mnjam mnjam za vecera ostavam na sveki vcera vecerase kornfleks od kam so mleko edna molba do feminkite koga pisuvaat obrok da stavaat vozrast na deteto pa taka ke mozeme da sledime koe spored vozrast sto jade. Vi blagodaram
Денешното мени (15 месеци): -појадок- интегралн леб со таратор (1/3 краставица, малку зелена пиперка, лук и павлака) -ужина- пола праска и парче диња -ручек- златна мешавина (морков, пченка и грашак), лук,брокула, пилешко и маслиново масло -заспивање со 150мл млеко -ужина- шопска салата и интегрален леб -вечера- палента со кисело млеко -заспивање со млеко 250мл и преку вечерта вода и мелко.
Доручек: просо, 4 мали сливчиња, праска, 2 урми и малку суво грозје. Ужина: овесни снегулки и експандиран ориз потопени во домашен сок од вишни, и третинка банана. Ручек: проички со сирење и спанаќ, и павлака. Ужина: лубеница Вечера: гриз со какао и банана. (14 месеци)
Појадок: Малини, боровинки, брусница, 2 нектарини и овесни снегулки Ужина: Бисквити Ручек: Телешко, боранија, пашканат, морков и ким Ужина: Печено лебче со спанаќ и домати Вечера: Интегрални житарки со круша и урми 19 месеци
-Krusa+ praska+ dinja -Makaroni+ sos od domat+ lukce+ magdonos - palenta+ kiselo mleko Keksolino+ plazma+ mleko
15 месеци Вчерашното мени: -појадок- овошна салата - малини, капини, 1 слива, пола круша, пола праска, лимонов сок и кокосово масло) -ужина- јогурт -ручек - блитва, ориз, кромид и интегрален леб -заспивање со сок од слива 100мл (Хипп) -ужина- парче лубеница -вечера тестенини со сирење Денешното мени: -појадок - 1 парче интегрален леб, домат и пола варено јајце -ужина - свеж сок од јаболко, морков и праска -ручек - 1 парче интегрален леб со пинџур (модар патлиџан, зелена пиперка, домат, лук и маслиново масло) -заспивање со сок од слива 100мл (Хипп) -ужина - варен компир -вечера - просо со сирење Преку цел ден пиеме вода, навечер се заспиваме со 250мл млеко и во текот на ноќта исто пиеме млеко и вода.
08h mleko 150ml pojadok biskviti (od mesani zitark)i so mleko mleko 100ml rucek meleno telesko dinstano so morkov kromid kompir i domat i maslinovo maslo jogurtce za uzinka banana + praska so 2-3 biskviti mleko za spienje mleko vo tekot na nokta preku den voda i cedeno sokce od portokal
Јас ве следам, но не пишувам бидејќи син ми е во фаза кога никако не смеам поглед да тргнам од него. Се качува на маса, скока на кревет, отвара плакари, фиоки и вади се што има внатре. Влегува во тоалет, одмотува тоалетна хартија и ја влече низ ходник. Си мие лице со водата што ја пие мачката и се радува, пика раце во штекер (трга заштити) и да не набројувам си знаете кои се дневните активности на едно 17 месечно дете. Трчам по него 24/7 и имам мнооооогу малку слободно време.
Добродојде во клубот @Jagoda123 . Синко постојано ми ја уклучува машината, еднаш два пати ги вриеше алиштата. Полна празна тој ја уклучува. Плус дежурна сум по парковите и низ шеталиштето, од 16 часот тој е спремен за шетање. Ме чека од работа со чевлите во раце и се кара да шета. Деца, периодов е лудница .
Ве читам, ве следам и во други теми но некако нема новитети кај нас во исхраната и секое неделно мени ми е скоро исто, освен што јаде и од нашите јадења ама назачинети и незапрженк. Искрено и таблетот ми беше на поправка од моб е потешко.... Поздрав до сите
И нашето мени нема поголеми измени ама ме нема затоа што веќе нервите ортоми, очајна сум. Таман ги извади 4-те ( кои беа најтешки досега ), почна да руча пак супер, дури и макаронки домашни и правев со раче ручаше и ете не пак во хророр. На повидок е првата тројка горе и ми се плаче. Ниту има омилено јадење да и протнам ниту пак повеќе од 60 грама нешто има изедено овие две недели. А и како Леона, си викам да не сум досадна, слично мени имаме често. А за тоа колку е бесна, а јас сама со нејзе, да не зборувам. Сабајле до 6 не заспав од што се одмарав. ))
- zolcka+ palenta+ kiselo mleko - grasak+ meleno telesko+domat+ lukce+ skoro pola kriska lebce - portokal+ praska+ banana+ zitarici - cokolino+ plazma+ mleko Voda okolu 400ml i sok od lubenica 60-70 ml, ne mu se svide mnogu
Ние сме наопаку со забите. Кога читам што пишуваш ме фаќа паника. Една тројка и проби додека бевме на одмор после 4 месеци пауза а непцата и се меури! Значи после 1 и 2 дојде 3- ка. Ај ќе помине до 2 години да не бидам офф топик: - појадок капини, банана, овесни снегулки и маџун - ужина тарана со млечен намаз - ручек блитва, кромид, киноа, пашканат, жолчка - ужина од нашиот ручек јадеше грашок - вечера лепче интегрално со кисело млеко.
-малини,капини,круша и банана -пилешко со ориз,морков,блитва и кромид -пченица со јаболко ,сува брусница и суво гројзе -макарони со крем сир