Вчера Д: овошна каша со мусли У: варена брокула Р: пилешко со батат и компир У: мазник со сирење В: гриз Варен во млеко и банана Денес: Д: ананас, круша и јаболко со овесни трици У: леб со кикирики путер малку маџун и 10 зрна боровинки Р: крем супа од брокула морков и тиквите У: овошен јогурт В: тарана со козјо сирење
Денес: Појадок: пржени лепчиња со сирење + јогурт Ужинка: млечна кифла и испи чаша чоколадно млеко Ручек: бурито со остатокот од вчерашното пилешко, со павлака и кашкавал, чајче Ужинка: кубети Вечера: тост лепче со путер и џем од јагода
Јас само в кујна сум, готвам, мешам, таа се треска од земја Супа, плазма, палента или варено јајце тоа е менито последниот месец
Да прашам едни прашање. Сме јаделе просо јачмен хењда пченица.... Цели зрна варени у блендирани. Кога почнавме да јадеме неблендирано житарици не знам како да спремам. Нешто освен кашесто како да ги направам? Цели зрна само пченица со мелени оревчињна и мед јаде и тоа кога како. Башка што веќе станува терсене па треба да му правиш повеќе нешта барем за ручек да се најаде човечки. На тема денешно мени: П. Кајгана У. Калинка Р. Гравче В. Ќе видиме
И кога јаде тоа изгледа вака: Само геврек, нудли и леб. И само тоа. Јогурт вака мине. А знае да јаде убаво и прецизно. Ама периодов е одење на нерви. Ми иде сама да се акнам од земја.
Кога ќе видам туѓи деца вака измачкани ептен ми се слатки, моето ме скрева од памет По ново од денеска пцуе, ја прашувам кој вика така, ми кажува дедо ****, а тој дедо го нема видено 2 месеци сигурно
И мене туѓите ми се слатки. 4ти пат ја пресоблеков од 8 саат. Или си игра со хранат или си ја трга пелената на страна за да измокри на пантолони. Твоето веќе и лаже А мислевме таму после 20та година...
П: јуфки со сирење У: пире од круша, јагоди и јаболко Р: гравче У: печено јаболко В: гриз со какао и цреши
Д: киноа, јаболко, маџун, кајсија и Круша У: жолчка со банана Р: пилешко со павлака и печурки У: варена пченка В: домашен тиква- чоколаден пудинг( варена тиква, кокосово млеко, урми, лешници, таан, какао-јас рогач ставив) треба и банана ама не ми ја сака и за ужина пола изедеизеде. @srekice има и во веро, а јас уште летото купив органски и замрзнав. Имам капини, малини И боровница пола фрижидер. Исто и компоти од праска, Круша, сливи, цреши, кајсии без шеќер за цела војска. Повелете на гости. @FreeMind фалиш. Те барав со таг пред некое време не знам дали тука или во искуства до 24 месеци корпа ми удри Баш за некој совет те барав. Не ми текнува што беше
Денес: Појадок: тост со кашкавал и мисиркино, сокче од цеден портокал Ужинка: крем банана Ручек: ќофте во доматен сос со пекарски компир Ужинка: пире од банана, слива и боровница, осминка пица Вечера: плазма во компот од јаболко со кива и пола банана
@Presrekna Абе имам јас се. Вишњи, сливи, кајсии, смокви, малини, јагоди, аронија, капини. Компот од кајсии и праски без шеќер. Се е домашно од наш двор. Само немам боровница. Еднаш купив од Кам, ама немаше повеќе А, за гости, ке дојдеме
Д: бадеми, јаболко, слива и малку од чоколадниот пудинг од синоќа У: овошен јогурт со ќефир,к. млеко,капини, малини, боровница малку банана Р: телешка чорба со морков и малку ориз У: пире од спанаќ и компир В: млечна каша ќе биде @srekice знам дека ставаше и ти од се, ама нешто се нема и баш тоа го бараме. Јас вишни не ставив и некако очите кон кашите со вишни од бебе готвач ми одат. Што да се прави. Мајки. .. Ве гушкаме и чекаме на гости
15+ Д: лепче намачкано со зденка У: слива, круша (не изеде се) Р: полнета бабура со мелено месо У: кашкавал В: бисквити со млеко
П: просо, јаболко, ореви, цимет У: банана Р: пастрмка со зеленчук У: круша В: ѓеврече, кашкавал, јогурт
Денес: Појадок: палачинка со џем од јагода и банана Ужинка: соленки, животинско Ручек: крем супа од печурки, цезар салата со дресинг од павлака Ужинка: јаболко Вечера: корнфлекс во пире од банана, варено цвекло со суво грозје и цимет