- kus kus+ zolcka+ kiselo mleko - pilesko+ oriz+ blitva+ morkov - kapini+ banana+ magjun - Keksolino+ plazma+ mleko
-малини,банана,урма и просо -пастрмка,млад компир,лук,кромид и домат црвен -гриз со јаболко,брусница и ц.цимет -кисело млеко со лепче 12 месеци е
Во добрите денови кога го јаде цел појадок не и е малку за до следниот оброк ( на 3 саати максимум јаде ). Зошто ете пример: пола банана, две нектарини, малини и брусница или пак, круша, две нектарини, боровинки и две кајсии. Сосема ја држи. Е кога ќе изеде пола од тоа само, ужината и е бисквити и тоа убаво ќе си касне. Појадокот денес: Јаболка, малини, брусница, аронија и неколку лешници ( 4 )
Dorucek i vecera imame namaz od onoj povrce na dukatela, znaeme lepce i kaskavalce na tost, griz, cokolino, makaroni, jufki, palenta, ona od kam kornfleksot so mleko, od pekara nekoja kifla solenka lepce puterce so sirence ili bilo sto a rucekot e klasicen rucek so uzinki ovosja. Ova e postot za majkite pogore kako idea za vecera i dorucek vo globala nemozeme da izmisluvame topla voda toa se jadenjata
Јас лешници дадов на 14 месеци некаде. Првиот ден едно, па две па три и правев пауза од месец, па сега еднаш неделно и давам по 3-4. Исто и со бадемите. Оревите и индиските ми се следни. Може над 13-14 месеци, претпазливо.
- malini+ banana+ krusa+ sok od portokal ( isceden portokal) - palenta+ tikvica+ kiselo mleko - melen potprzen domat+ lukce+ magdonos+ lebce - medolino+ plazma+ mleko
-праска и банана -жолчка,цвекло,карфиол и тиквица -палента со вишни и кокосово Денес само три оброка бидејји бебчо спиеше до 11
Ние денес удривме на шетање па имавме и еден оброк од хипп, готова каша. - круша, диња, капини и овесни - од хипп болоњезе - лосос, киноа, целер, брокула, морков - хељда варена со авокадо.
- griz+ praska+jabolko+ sok od portokal - tarana+ tikvica+ kiselo mleko - telesko+ boranija+ morkov+ domat+ lukce+ magdonos - popara so kiselo mleko
-капина,вишна,банана и слива -телешко со црвена лека,модар патлиџан,кромид и лук -кус кус со праска и кокосово
Нашето денешно мени: (17 месеци) * Доење кога сака, колку сака во текот на 24 часа! - Една кафена лажичка маџун на гладно - Појадок (09:00-10:00) - Ананас, нектарина, грозје без семки, аронија и јачменови снегулки - Ужина (12:00-13:00) - Мафини со блитва и сирење - Ручек (15:00-16:00) - Гравче со кромид и лук + хим. сол и маслиново масло (без запршка) и кришка домашен интегрален леб - Ужина (17:00-18:00) - Банана - Вечера (20:00-21:00) - Тарана со јајца и сиренце
Денешното мени: -појадок -овошна салата (1 нектаринка, 1 слива, грст малини, грст капини, едно парче диња, лимонов сок и кокосово масло) -ужина - јогурт -ручек - грашак, кромид, зелена пипарка, морков и жолчка -заспивање со овошен сок од праска, лимон и слива -ужина- 1 варен компир -вечера- јогурт со овесни снегулки
Кога успеваш да направиш и домашен леп и мафини? Алал да ти е, јас освен за викенд преку недела немам време, или не работиш? И уште едно прашање, по колку гравче јаде синко? Мојава обожава грав ама после тоа лошо спие.
Не работам, а и искрена да бидам обожавам да готвам. Ми се чини пола ден во кујна ми поминува. Сакам да ми е се мераклиски зготвено, декорирано и уште по мераклиски изедено. И пак искрена да бидам мафините ги правев јас, а лебот баба ми која живее под нас. Наредна недела очекувам погача од наут. Многу ми ја фалеше па и купив наут и добив ветување дека ќе ја направи од понеделник. Прв пат ќе пробаме и јас и синко. Инаку гравче денеска прв пат проба. Повеќе чорбичка, помалку зрна (да беа околу 6-7 зрна, како за прв пат мислам доволно)
19 месеци Појадок: Круша, авокадо, брусница и боровинки. Ручек: Макарони со грашок, пиперка, патлиџан, лук и маслиново Вечера: Пченичен гриз ( со бадемово млеко, со кравјо не го јаде ), многуу малини и лажичка маџун. Ужини: интегрални колачиња со суво овошје (https://moirecepti.mk/post/интегрални-колкачи/) Чај: 800 мл Вода ич Аптамил 700 мл
За жал сеуште од кутиите на Хип, иако немаат шеќери нервоза ме фаќа. Не сака да пие домашен без шеќер, а со мед сега почнуваме. Борба водам со водата, секој ден посебна приказна. А на ова топло не ми е ни на крај памет да и го кратам чајот, и она ме злоупотребува. ) Инаку после година смееш домашен набран ако му го знаеш потеклото ( значи да е берен на планина, не во населено место ) во многу мала количина. Смееш камилица, мајчина душичка и нане.
-банана,праска,семки од тиква и кокосово -брокула,лук,пиперка,просо,семе од коприва и боранија -варен компир со јогурт Ни рекоа од утре да престанам со давање на морков и праска бидејки и се пожолтени ушињата,носето и стапалата
Da morkovot treba da se izbegnuva letno vreme zatoa sto vitaminite gi vnesuva od sonceto. I nie lani go prekrativme poradi stanuvanje portokalovi vikendov bev doma pa mozam da vi go pisam vikend menito sabota dorucek cokolino uzina krusa i banana rucek grasak so lukce i kromid i zolcka zaedno so kriska leb ( blendirano) za zal so belkata koja si ja grickase uzina praska vecera stridla nedela dorucek griz so med uzina banana i kruska sto da pravam omileni mu se rucek oriz so riba ( ribata przena na maslinov domasen ladno ceden) ne blendiravme Uzina poradi toa sto bee izlezeni pak banana i vecera namaz so lepce 2 ipol kriski