- banana+ kapini+ borovinki - polneta tikvica ( meleno telesko+melen domat, morkov+ lukce+ magdonos) - palenta+ kiselo mleko - Medolino+ plazma+ mleko
Дали имате користено масло од диво оригано за вашето дете? Мојата е 2 и пол години и сакам да знам дали се препорачува да се користи на таа возраст.
-круша,јаболко,мелена плазма и брусница -пастрмка со компир,домат,пиперка и лук -овесни,ржани и јачменови снегулки со јогурт и банана -тарана со несолена урда
Pojadok - banana + praska Uzinka - leb so jogurt Rucek - oris so morkov Uzinka - kakao puding Vecera - pecen kompir i tikvica Mala uzinka - lubenica +mleko,voda i ovosno sokce.
-банана,вишна и диња -јаболко и бисквити -жолчка,тиквица,карфиол,кромид и лук -печен компир со маслиново и кисело млеко (12 месеци)
- griz+ banana+ kapini+ malini - palenta + blitva+ zolcka+ kiselo mleko - tarana+ melen domat+ lukce+ magdonos - cokolino+ plazma+ mleko
Појадок: Јаболка, малини, грозје, брусница Ручек: Телешко, патлиџан, модар патлиџан, бамии и маслиново Вечера: Мешани снегулки со боровинки и кајсии Ужини: интегрални колачиња со суво грозје и урми Чај: 400 мл Вода: 100 мл Аптамил: 650 мл
pavlaka so ovesni snegulki lubenica mesan zelencuk(kompir crn domat tikvica morkov oriz korijander )prodinstan i potpecen jogurt so ovosje kus kus so abc sir preku cel den vodicka i vo 24h litar i polovina mleko
Досега бамја не сум користела.Каков вкус има и како ја подготвуваш? И дали смее да се замрзне? Куп прашања
Одвртна е. )) Јас ич не ја сакам и за мене кога правам ја маскирам со тон друг зеленчук. Можеш и во манџа, можеш и во турли тава. Насецкана. Само немој многу дека има интензивен вкус да не не ти ја јаде. Јас денес една и ставив, а максимум по три сум ставала. И ја ставам со другиот зеленчук, исто време се прави. За замзрнување знам дека смее ама не знам како. Моја претпоставка е жива и дирекно на замрзнување како боранијата.
Јас така ја замрзнувам, убаво ја мијам, ја сечам рачката, исушени и ги пакувам во кеси. Ставам и во нашите јадења, многу е здрава.
-малини,банана,јаболко,овес,и сушена брусница -кисело млеко со интегрален леб -блитва,ориз,грашак и боранија -мешани снегулки со авокадо и јогурт
Ние вчера бевме малку обратни: Доручек- кајгана со патлиџан и лукче. Ужина- овесни снегулки со кефир Ручек- интегрален ориз со урма и праска Вечера- медолино со ад и 2 бисквита Денес: Доручек- сливи, урма, суво грозје и гриз Ужина- краставица Ручек- тиквица, модар патлиџан, кромид, патлиџан и просо. Ужина- крушка и праска, по резанче од двете Вечера- овесни во кефир, малини и пола банана.
-авокадо,вишна,брусница,банана и ленено семе -кисело млеко се рендана краставица и лук -телешко со компир,пиперка, црвена лека -гриз со малина и јаболко
- krusa+ praska+ borovinki+ grozje - pire+ kiselo mleko - grasak+ pilesko+ morkov+modar patligjan+ lukce+ magdonos - palenta+ tikvica+ kisrelo mleko
Нашето мени за денес: - круши, модри сливи, авокадо и маџун - варена хељда со кис.млеко - мисиркино, златен микс, карфиол и малку киноа - тарана со урда. Во мегувреме цица мнооогу, пие вода, домашен сок од вишни и грицка кифлички.
Mајки, урмите и сушената брусница како ги давате? Треба претходно да се потопат во вода како сувото грозје?
Урмите од вечер ги потпувам во вода, потоа лесно се вади лушпата а брусницата ја блендирам со др.работи и ок е.
-тиква,авокадо и експандиран ориз -телешко,тиквица,домат,лук и макарони -пченица со јаболко,урми,суво гројзе и кокосово -нокна каша на хип од бисквити Си цица преку цел ден Вода слабо пие околу 60 мл И денес сакам нане да воведам како чај
- dinja+banana+ praska+ zitarici - potprzen domat+ lukce+ magdonos+ lebce ( skoro cela kriska izede) - oriz+ pilesko+ morkov+ tikvica+ piprtka - tarana+ kiselo mleko