Мене ми рекоа експандирано ништо да не давам на деца. Искрено не се сеќавам на причината, одамна беше, ама имаат пробано.
A како се подготвува @joy1 ? Може да се потопи во млеко, јогурт и сл. и да се комбинира со овошје? Јас наутро би го давала.
Доручек: палента, пола праска, две урми, две крушки, малини. Ужина: слива и крушка. Ручек: зеленчукови плескавици и павлака. Ужина: диња Вечера: инстант каша од јагода со две бисквити и експандиран ориз.
Мајка како ги правиш плескавиците? Ги грицка или и нив ги блендираш?Џабе мојата нема заби а радо би јадела проја,мафини и такви ствари
Плескавиците се по еден рецепт сега скоро го начекав на фб од некоја мајка и ептен ме бендиса, да излеземе од рутините со варените каши ....Се вари црвена леќа и хељда, на друго место се пропржуваат рендана тиквица, кромид, морков, пиперка и модар. Во шољичка до пола полна вода се става една лажица чиа и една лаж. ленено семе и се остава 30мин да пуштат од лигавото па се користи смесата за врзување, нели, наместо јајце. Додадов и магдонос. Сол по желба. На крај се' се соединува и се печат плескавиците на хартија за печење, 30мин/200 С. Излегуваат меки и лесно се распаѓаат. Ќерка ми без проблем ги изеде две, со лажичка а џвака без проблем од кога имаше 4 запчиња. Вие до кај сте со запчињата? Нуди и почесто лепче, тоа им е некако како тренинг за џвакање.
Само две запчиња долу и толку.Грицка леб често и бисквити.Вкусно делуваат овие треба само чиа да докупам
И кај нас гриз на мени - малини, банана, кус кус и маџун - гриз со млеко и рогач - грашок, пашканат, целер, карфиол и мисиркино месо - палента со сиренце.
- jajce kajgana+ pola filgjan jogurt+ pola kriska lebce - slivi+ kapini+borovinki+ plazma - turlitava (kompir+ modar patligjan+ tikvica+ morkov+ brokula+ domat+ lukce) njammmmmm - cokolino+ plazma + mleko
Кај нас нерви на мени. Како расте, комбинација со забите, се потешка е за хранење. И на тоа што не пружа отпор, количината е како за 8 месеци. Појадок: Банана, малини, урми, капини и гоџи бобинки Ручек: Боранија, телешко, пашканат, пиперка и магдонос Вечера: Јачменови снегулки со јаболка и праска Ужини: Јаболка, интегрални колачи и ѓеврече Вода 50 Чај 500 Аптамил 640 20 месеци
-Kuskus+ morkov+ kiselo mleko - musaka -griz+ praska+ banana+ sok od portokal - medolino+ plazma+ mleko
Доручек: потопени овесни снегулки во сок од портокал, банана, бисквит, мелени лешници. Ручек: солени палачинки од компир и тиквица. Вечера: гриз со кефир, праска и суво грозје. За ужинки сеуште незнам што ќе дадам, како ќе ми дојде во моментот.
Доручек:Јогурт и смоки Ручек:Јаде во градинка Вечера:Грашак Измеѓу по 250 мл млеко,со банана,со мед и со несквик Детето ми е зависник од млеко(1литар млеко во денеот го пие)
-2 круши,јаболко и плазма -гриз,банана,аронија и цимет(пак гриз мн го сака) -жолчка,брокула,компир и маслиново -палента и кефир
Pojadok - biskviti +banana i mleko Uzinka - jogurt Rucek - boranija so kompir + kaskaval Uzinka - jabolko Vecera - oris i pire(ne deka jadese bas) Uzinka - ovosen jogurt +mleko,voda i ovosno sokce. Malce namaleni so jadejne periodov.