Да го споделам очај менито од последните Два дена.: Вчера: Д: мекица со сирење Р:супа В: баклава Денес: Д: Палента со сирење У:јагоди Р: кроасан 7 дејс Катастрофа, косата ми се крева последниве денови со јадењево, што и да и дадам плука.
Денес: Појадок: микс житарки со јогурт и аронија Ужинка: гранола бар со банана, чоколадно млеко Ручек: мусака, салата од домати Ужинка: пире од манго, папаја и праска Вечера: плазма со банана, јагода и млеко as
Денес: Појадок: лепче со путер, кашкавал и печеница, чаша јогурт Ужинка: чоколадно млеко Ручек: посна ориз тава, со додаток павлака Ужинка: грицкаше корнфлекс, цеден сок од портокал, коцка црно чоколадо Вечера: лепче со путер и џем од јагода
19м П: кифлички и чаша јогурт У: јагоди Р: супа и малце шопска салата У: смоки В: лепче со абц и кашкавал
Д: мусли со круша и слива Р: телешко со благ компир грашок и тиквица У:чоколадно тортиче и 2-3 тук бисквити В: банана, јаготки, просо, бисквита и млеко
Не знам во која тема да го пишам прашањево, знаете оцет од кога може да се дава и каков? Пример, јаболков домашен или балсамико?
Вчерашно мени: Појадок: гибаница со сирење и јогурт Ужинка: јаготки Ручек: бистра супа, печен помфрит и сланина, шопска Ужинка: чоколадна наполитанка, цеден сок од портокал Вечера: овесна каша со јогурт, какао и банана
Денес: Појадок: тарана со павлака и чаша јогурт Ужинка: смоки, пире од јагода, праска и банана Ручек: компир манџа со телешко со малку лепче, свежа краставичка Ужинка: наполитанка, цеден лимон со мед Вечера: попара од пилешка супа со лепче и путер
Мене ми рече педијатарот после година можам да му давам салати но со маслиново и некоја капка лимон...некогаш знае да лапне кога има за нас салата со оцет ама му го цедам пред да му го дадам(20м има)
Денес: Појадок: брускета со песто и домат, малку бистра супа Ужинка: цеден сок од портокал, две чајни колачиња Ручек: посна турлитава, свежа краставичка Ужинка: раче вишни, лубеница Вечера: фритули со кашкавал, плус боцкаше банана и јаготки
19м П: тост со кашкавал и кечап Р: спанаќ со к.млеко У: овошна салата( банана, јагоди, цреши, јаболко и л.маџун) В: тарана со сиренце
Денес: Појадок: тост со кашкавал и хумус, свеж домат и краставичка, чаша јогурт Ужинка: смоки, пуканки, овесно колаче Ручек: нудлс со зеленчук и павлака Ужинка: лубеница, чиа пудинг со корнфлекс и какао Вечера: печени компирчиња со домашен кечап
Д. Млеко со бисквити У. Круша и мало чоколатце Р. Сарма со лозови листови У. Цреши и колаче В. Кришка со јајце и јогурт Во последно време почна сам да бара благо да јаде.
Денес: Појадок: плазма со млеко и сечкани јагоди Ужинка: овесно барче со банана, сокче од портокал Ручек: крем супа од брокула со павлака, малку колбавче и шопска Ужинка: грисини, сокче од јаболко и праска Вечера: лепче со џем од малина
Денес: Појадок: јуфки со топено сирење и кисело млеко Ужинка: пола јаболко, чоколадно млеко Ручек: сланина на скара, салата и лепче Ужинка: нутрино со бисквит, соленки со путер од кикирики Вечера: супа со кнедли
Јана јас му давам салата со балсамико, поточно краставичка му рендам и му капнувам балсамико и мм..Пд кога може незнам ама ние ко ќе јадиме бара па почнав да му давам..