Јас давам бамја уште од 13 месеци... Малата ептен ја сака и цела ја јади. Ја комбинирам со ориз, кромид, морков.
Д: кајгана, домат Р: макарони со сос У: смоки и соленки В: смути од банана, малини, овес и јогурт 17месеци
Д: тарана со павлака У: грозје и бисквита Р: телешко со пире и златна мешавина У: диња со сирење В: палачинки од овес со пире од јаболко и две свежи црни сливи
Д. Потпечени макарони со јајце и павлака У. Банана и малку јаболко, 1 мачмалоу Р. Гравче со краставичка У. Праска и бисквити В. Кифличка со јогурт
Д: омлет и домат У: монте Р: манџа леќа со телешко+салата од краставици У: пола мазниче со спанаќ и ура В: ванилино со грозје и боровинки Научен е во последно да ми плука храна и послем да ја зема плукнатата и да ја јади Можеби сака сам да јаде имам пробано за сам да јаде али само шпагети ги пика во уста све друго го гмече
2г.. Д.Палента,со сирење и к.млеко У. Диња и солени стапчиња Р. Гравче и краставичка У. Праска и чоколатце В. Тост со кашкавал,путер и доматен сос
Majki, bebe/ dete e veke 14 meseci i vovedov mleko kravjo po 150 ml sabajle pred dorucek. Posle kolku vreme da ponudam dorucek? Uste sme na doenje. Mleko davam bidejki sum na rabota . Obicno koa sum doma cica inposle saat vreme jade. Ne znam kolku vreme kravjo moze da go drzi sito
Д. Микс житарки со слива и круша У. Варен клас Р. Боранија манџа со телешко и зеленчуци У. Лубеница В. Кисело млеко со лепче
Почнав да се радувам на 3 до 5 лажичиња од оброк . Нон стоп готвам и фрлам или ние со мм дојадуваме. Еве денес за ручек пилешко со ориз , едвај 6 лажичиња. Па смуди правев. За ручек. До тој степен стигнав .
Од вечер ја оставам чијата во млеко(битолско или кокосово, бадемово ..на Алпро )со какао .. наутро ставам мед или маџун .
22м П: супа со зеленчук и едно парче двопек У: банана Р: гравче и краставици салата В: тост со кашкавал и кечап
Си пробала да даваш б комплекс? Јас давам по прележан вирус ,резултат на вирусот беа херпеси на цела уста,по препорака земав б комплекс и давам по едно кафено лажиче во млеко и гледам многу подобрување му отвори апетит. пробај може ќе помогне.
Д: домашно мазниче со спанаќ и урда и едно парче домат У:овошен јогурт Р: макарони со домата и мелено мисиркино У: тук и две сливи В: солена палачинка со павлака, сиренце и краставица Све ова од 5-10залаци со молби со тв пуштен со играње со све Од најголем јадач од кога го фати ушето све со молење јаде дете
Мојава лажица никако, ниту јас смеам парче со рака да и дадам. Си мисли голема дека е, и дека сама треба да јаде. Деновиве претежно суви работи давам, кифлици, ќјофтенца, такви работи. Белки и е период и ќе помине брзо. Кога читам искуства дека така може да биде до 4 години, паника ме факја.