Од која возраст смее да се дава б комплекс? И каков даваш? Нас Симонида од Систина ни го предложи Апетито сирупот, ама од него бетер беше, и и го прекинав.
Значи може да се дава на оваа возраст. Да дадам и јас, бидејќи сега и е сезона. Се разбира ако успеам да и тутнам некако .
Од 12 месеци може по едно рамно кафено лажиче. На Pharma Vital земав со вкус на какао, го пие без проблем. Јас сум задоволна многу брзо видов разлика пробај можеби ќе помогне.
@eta во препораки за зеленчук до 12 месеци ја немаше на список бамјата ама ваљда после 12 месеци може да се дава. Моево малечко е специфично со јадењата.. Многу работи не ги јади ама засега бамјата многу ја сака.. Изненадувачки дури.
Majki, so maloto se prefrlame od blendano na parcenca. Jade od se po nesto i saka da gricka o da vrti po ustata. Generalno e nejadac . Edvaj ke izede 50 do 100 gr po obrok ako e blendano pa moram da davam na 2 pati za da dojdeme do 150 gr nekako. Problem e sto sega so parcenca jade mnogu pomalku i dolgo dzvaka. 10tina zalcinja i ke se izmori i prestanuva i posle saka voda i ke se napie voda i prestanuva da jade. Sakam da prodolzam potoa so blendano ama nema raspolozenie. Kolku kolicinski na 13+ jadat vasite decinja koga preminivate na parcenca ? Mozebi ne merite ama vaka od oko. Osobeno mi e vazno nejadacite kolku jadat. Strav mi e krvta da ne mu zaslabne a ne sakam da go unazaduvam oti gledam deka saka od se sto jademe da gricka i si dzvaka . Vcera kaskaval i korka od gevrek jadese. Si dzvaka nema gajle ama.malku kolicinski.
2 год Д:мусли со млеко У: лубеница Р: ориз манџа У: овошен јогурт В: палачинка од јајце, јогурт, брашно и урда Генерацио како сте со јадењето? Мојата има месец дена ништо не јаде. На одмор буквално јаде 5 шпагети и ништо друго. Денес нешто касна. Инаку нерви искинав. Само плука, вади или држи во уста.
Ниту сум мерела никогаш ниту мерам сега. Не можеш да отчекуваш бебе шо јадело блендирано преку ноќ да јаде поголема количина парчиња. Сето тоа е процес ја истражува храната, нормално е. Трпение ке се усоврши. 22м П: пржено јајце со лепче и чаша јогурт У: бисквита Р: макарони со зеленчук и пилешко У: пола сладолед и неколку бадемчиња В: кифличка, кашкавал и маслинки
Мајки какви маслинки им давате и како ги одсолувате? Пробав во вода ставив една маслинка неколку саати ама пак беше солена.. Дали да ја извадам семката па да ја ставам?
Исто сме и ние. Живци искинав. Како на преживување е, ептен неколку залчиња. Месото како го давате? Јас пробав ќјофтенца да и правам, со тиквица и месо јадеше малку, само месо, залак во уста не стави.
Ти верувам, зошто би ми сликнала. Ова го најдов на страната на една хрватска интернет аптека. Уште утре го купувам. Фала ти многу
22м П: банана, плазма и јогурт У: јаболко Р: полнети пиперки и салата(патлиџани и кромид) В: таратур и двопек
blendirano sp zelencuk ama da ima malku meso. Davam i parcenca ama juneslo i telesko ne saka. Edno zalce i ke vryi vrti i ne povtoruva a pilesko nekolku zalcinja. Go mrzi da dzvaka.jade kako flegma. Prezivar hahahhahha nemam ideja kako da go davam
Кажете ми како варите гриз ,јас се со вода затоа што не давам кравјо млеко,малиот пие атамил 3ка. Се мислам за вечера да му сварам гриз ама не знам како да вметнам млеко ,имате некој совет? Колку млеко дневно е доволно за бебе 12 месеци? И како ви е распоред на оброците?