-zolcka+ palenta+ blitva+ kiselo mleko - oriz+ pilesko+ brokula+ morkov+ paskanat+ magdonos - slivi+jabolko+ kajsija - popara so lebce i kiselo mleko
Malku po malku se vrakame vo kolosek dorucek jufki uzina pola kifla pletenka Rucek turlitava uzina banana vecera ovesni vitalija so mleko i se razbira mnogu tecnosti i antibiotici
Деновиве не мачи вирус и имаме пролив... па и менито ни е малце подосадно, се едно те исто. За среќа апетит си има и не е прибирлива кога е во прашање јадењето. Вчерашното мени: -појадок - банана -ужина- бисквити -ручек - варен компир,морков и брокула -ужина - бисквити -вечера - кисело млеко со интегрален леб Денешното мени. -појадок - печено јаболко -ужина - бисквити -ручек- кромид, морков, блитва и ориз -ужина- бисквити -вечера- банана (16 месеци)
-слива,банана,бисквити хип -домашна супа -пилешко,домат,компир,пиперка,карфиол -пченични,овесни,ржани снегулки со кефир и малини
Пола павлака од малите заедно со пола ѓеврече. Круша и пол Половина чиниче леќа со морков Пошто не преспа му се фати да.јаде две манџи ова беше боранија со месо и морков цела чинија и пол. На крајот.од.денот.повторно една круша.течности пиеше околу 2/3шишиња од400ml. Ова беше мени за 31 месечно.детенце.
- jufki+ jogurt - krusa+ jabolko+ sok od portokal - domasna supa so knedli+ meleno telesko meso ( joy mi dade ideja za supa) - griz+ praska+ sliva
-круша,авокадо,вишна,малини и аронија -кисело млеко со интегрално лепче -пилешко со тиквица,ориз,домат,пиперка и кромид -варено компирче со јогурт и лук
- tikva+ jabolko+ cimet+ plazma - telesko+ grasak+ morkov+melen domat+ lukce+ magdonos - banana+ zolcka+ palenta - popara so kiselo mleko
biskviti od zitarki so mleko pilesko so oriz i morkov jogurt lubenica so banana palenta so abc sir mleko i voda preku cel den (okolu litar i pol mleko vo 24 h)
Појадок круша, јаболко, кус кус и маџун Ужина интегрално лепче и цврст јогурт Ручек пилешко со ориз и киноа по малку од двете, бамја, тиквица, брокула и пченка Вечера палента со урда. Прашање: не сум дала до сега аронија, по колку зрна смее да јаде, 18 месеци ( скоро толку)
-јаболко,боровница,суво гројзе,и овесни снегулки -хељда со круша и брусница -жолчка(малце белка),домат,пиперка,брокула и маслиново -ноќна каша на хип
-Morkov+ tikvica+ kuskus - dinja+ banana+krusa - mangja so blitva+ oriz+ morkov+ pilesko+kiselo mleko - povtorno tikva+ cimet +jabolko+ plazma ( i se bendisa vcera)
Денешното мени: -појадок - овошна салата (круша,праска, слива, малини, капини,грозје и кокосово масло) -ужина - варена пченка -заспивање со мелко 200мл -ручек - грав со кромид,морков и пиперка -ужина - јогурт -вечера - палнта со кисело млеко
biskviti mleko i chia semki ovosno jogurtce telesko so morkov kompir magdonos i maslinovo banana crna sliva praska denes: kiselo mleko so ovesni snegulki jabolko krusa morkov omlet so rendan domat i sirenje ovosen jogurt palenta so abc sir mleko i voda preku cel den
Mamicki sovet.Sin mi e godina ipol i si jadenjevo mnogu mi namali.Ajde nasabajle porucek ovosje da recam so lazenje ke izede se koga ke stasame do rucekot se borime i mora da imam poveke nesta napraveno ako ne saka od ednoto nudam od vtoroto pa na kraj od tretoto i se na se ako kasne po dve tri lazicki .Vecera obicno davam cokolino ili na nestle zitarki.I preku denot kako uzinki biskviti pudungce ovosno jogurtce....mleko pocna poveke da mi pie ako pred eden mesec piese samo po 250ml sega pie po 750.sovet okolu rucekot
-круша,банана и малини -пилешко со тиквица,блитва,пиперка и домат -кус кус со сливи и кокосово -кисело млеко со леб
Вчерашното мени: -појадок - домашна пита со блитва и сирење -ужина - малини и капини -заспивање со мелко 200мл -ручек - златна мешавина, кормид и маслиново -ужина - свеж сок од праска -вечера - јогурт со овесни снегулки Денешното мени: -појадок- интегрален леб со јајце и домат -ужина - праска -заспивање со млеко -ручек - боранија, кромид, брокула и телешко месо -ужина - варена пченка -вечера - тестенини со сирење Преку цел ден вода и во текот на ноќта пак млеко. 16 месеци
Ako go hranis poveke kasesto pocni pocvrsto.vovedi lepce so nesto namackano sraj mu poveke solce maskite sakaat zacineto. I plus zemi vo predvid deka moze mu e period i moze od x pricini da stagnira so jadenjeto
-боровница,малини,банана и бисквити -јаболко и круша -домат,брокула,карфиол,лук и компир -макарони со урда Цица и вода околу 40 мл од сабајле :/ 12 месеци е