Д: макарони потпечени и чашка јогурт У: две бисквити Р: полнети тиквички со мелено мисиркино У: монте В: кифличка со зденка
Да даваш Грозјето особено белото е многу добро за железото. Јас му ставав суво во кашите од 8 месеци, а сега додека му е сезоната си бере сам кај моите и си го грицка по пола. И семките и лушпите ги јаде.
Читам дека правите тост, каков кашкавал ставате? Ако се тегне многу, не се загрцнуваат? Ставате нешто друго освен кашкавал?
Јас само со кашкавал и го мачкам со путер да му биде мек. А кашкавал зависи каков имам дома, Кораб Трница или чедар најчесто, нема проблем си го јаде.
22м П: макарони со сирење У: праска Р: супа со зеленчук и копанче У: смоки В: тостирано лепче со маслинки и јогурт @Butterfly1107 и јас мачкам со путер а кашкавал каков имам во моментот дома, си јади се без проблем.
18м Вчера Д: чоколино со банана У: малку смоки и 1 чоколадце киндер Р: пилешко со компир, брокула, праз, пиперка У: јаболко В: смоки со јогурт Денес Д: јајце У: смоки Р: телешко со ориз и спанаќ У: грозје В: плазма и гриз со млеко и какао малку
Д. Просо со јаболко и слива У. Кифличка со сусам и сок од портокал Р. Манџа со зеленчуци и телешко У. Круша В. Кисело млеко
Во последно време некако не ми јаде разноврсно па почесто сум на темава за идеи, решив и да му ги забележувам оброците. 21м Д: Јогурт со микс житарки, чиа и банана. Р: Макарони со сос од грашок, морков и жолчка, + авокадо и белка В: Овесни варени во кокосово млеко со ленено семе, манго и ананас. Ужинки: круша, оризов крекер, една две соленки
Д. Овесна каша со вишни и банана У. Праска Р. Ориз со блитва и пилешко У. Смокви и бисквити В. Палента со кисело млеко
Д: палачинка од наут со зеленчук У: авокадо Р: ориз со јајце, брокула и тиква В: овесни со банана и јапонска јаболка
Вчера Д: пица од просо со домата и кашкавал У: бисквити и малку несквик Р: телешко печено со соја сос брокула, компир и морков и салата од домат и кромид У: смоки В: едно кифле и јогурт Денес Д: пола домашна корасана со млеко Д2: јајце со кечап и лепче У: праска Р: лосос и ориз В: супа домашна со лепче