17+ 3 нед Мафини од овес,банана и јаболко Боровинки Динстано пилешко филе со морков и кускус Вафла,грчки јогурт и мандарина
Мајки, ме интересира тие што ви јадат парчиња колку им давате количински? Малиот е 15 месеци, некоја храна ја јаде во парчиња а друго мора да е пасирано. Немам осет со храната во парчиња дали му е доволно или го мрзи да џвака па ја одбива, пошто послабо јаде така за разлика од пасираното.
Не го ограничувам смочиња и ресани (од тие без желе на средина) колку сака давам лоша мама Вчера тргнавме на пат рано немав време да му спремам доручек купив од пекара кифла со крем за прв пат дадов скоро цела ја изеде (големина на кроаса
Во ред. Те прашав оти гледам јас да не и давам колку можам де, такви благежи, а кога и дадам проба малку, другото го плукне. Цело нешто не е изела до сега од тие работи, само пробува
Д: лепче со ајвар и павлака Д2: тост У: грозје У: млеко со какао и две бисквити Р: тиквички, црн домат со домат но пире магдонос и лукче со мисиркино месо У: проја В: ванилино Д: јајце со лепче У: грозје Р: пилешка домашна супа У: сладок компир В: кисело млеко со лепче
2 г Д. Млеко со бисквити У. Сливи и круша Р. Ќофте со доматен сос У. Чоколатце В. Урда со јајце и домат
Д: кајгана и кашкавал У: монте Р: полнета пиперка ( устата ја запечати) У: круша и грозје В: леп, путер, кечап и кисело млеко 18м
17+++ Пециво/лебче со чиа семе,брусница и ф’стак Банана Печен помфрит од батат,барена брокула и интегрална паста со пармезан Енергетска бомбица со малина и кокос Јогурт со спелтини снегулки
19+ Д: урда со јајца плус лебче и јогурт У: круша и малку киндер јајце Р: телешко со златна мешавина, тиквица и брокула У: грозје и смоки В: плазма, гриз и банана
Д: кајгана Р: гарнир од пченка, морков, грашак, јунешко, леб и домат салата У: сок од хипп од јаболко и грозје У: круша В: тост со кашкавал, кечап и кефир
Д: банана авокадо јогурт и просо У: киндер чоколада Р: мусака леб и домат салата У: соленки и монте В: јуфки и кисело млеко
2г Д. Пржен кришка со јајце, чај од камилица со мед У. Круша и грозје Р. Пилешко со динстан морков и брокула и зелка салата У. Интегрални колачиња В. Малку палента,малку леб со зденка
Не би да го казнам месечно Вчера изеде две ретчиња од овие ги сака Купувам една чоколада еднаш неделно тоа што ќе касне во денот, остатокот јас ја дојадувам
Д: пржени лепчина со јајце со домат и грчки јогурт У: чоколадно млеко Р: телешко, брокула, тиквички и салата од свежо цвекло У:овошен јогурт и две босквити В:не сакаше Д: фокач со чаша јогурт У: монте Р: макарони печени со парична сушена сланина У: грозје В: геврече со зденка
19м Вчера: Д: палента со крем сир У: криша Р: телешко со макарони У: мини плазма банана и јаболко В: лебче со путер и јогурт Денес: Д: јуфки со урда и јогурт У: смоки и јаболко Р: пилешко со златна мешавина, тиквица и брокула У: киндер јајце В: лебче со кисело млеко