13месеци Д: чиа, овес, банана, малина, малку млеко, цимет У: Лино десерт чоколадо Р: лосос, компир, брокула, морков, кромид У: Hippis со грозје, крушка и банана В: само млеко
Д: мелена плазма, млеко и банана Р: грев со телешко месо и леб У:смоки и чоколада В: леб, путер и кисело млеко 19м
14 м Д: абц павлака со леб У: јаболко Р: ориз,морков,брокула краставичка У: тостирано лебче со кашкавал В: житарки со млеко
2г П: тост со кашкавал и чаша јогурт У: калинка и индиски ореви Р: пилешко со ориз и салата со крставички и брокула У: суво грозје неколку зрна В: пржено јајце, маслинки, краставичка и тостирано лепче
2г П: пита со јаболка и цеден портокал У: смоки Р: лосос, печени компири и салата од морков и цвекло У: банана и круша В: пица лепче и чаша јогурт
18+ Мес Кајгана со фета,авокадо и павлака Грозје Леќа и салата од шери домати со црвен кромид и маслинки Крекер со какао и овошен чај Јуфки/Кори варени и јогурт
Вчера Д: бурек со месо и јогурт У: јаболко и бисквита Р: макарони со мелено јунешко и доматно пире У: јаболко сам си зема ми дава да го мијам и си грицка В: пица План денес Д: јајце пржено со урда и домат У: овошен јогурт Р: боранија со телешко У: јаболко В: лиснати со урда и спанаќ
Д.Интегрален кроасан со семки,грозје У.Грисини шака и коцка црно чоколадо Р.Турли тава со цвекло салата В.Сутлијаш со цимет и малку кокосов шеќер
Д: тарана и кисело млеко Р: боранија со компир и телешко У: сок, неколку соленки, неколку смоки ( веќе не ми ни текнува што друго пикна в уста) В: леб со путер, кашкавал и јогурт
Д: млеко со босквити У: проја со грчки јогурт Р: сладок компир печен со јагнешко месо У: пахован карфиол и чипс В: авокадо и банана
2г П: палачинка со џем од јагоди У: шери патлиџанчиња Р: мусака со павлака и краставица У: печено јаболко со цимет и ореви В: јуфки и чаша јогурт
Д: јуфки и кисело млеко Р: јунешко со златна мешавина и леб У: наполитанки В: банана, освес, плазма и млеко 19м
Д.Тост со кашкавал и чаша јогурт У.Чипс од јаболко Р.Макарони од црвена леќа со шери,пиперка,кромид пармезан и маслинки(нешто ко паста салата) У.Крушка и шака грисини В.Баварски перек со малку путер и овошен чај
Д: чоколино У: банана Р: крап со зеленчук В: палачинки со авц намаз Попатно што ќе стигне пика во уста тие работи не ги пишам
Д. Кифла со јогурт и мандарина во исто време У. Портокал Р. Спанаќ и лепче ( тешко, не сака спанаќ ) У. Колаче домашно со цреши В.тарана со сирење
@kjofti4 и јас не ги пишувам тие работи,може социјално да ми ја одземе.Вчера најде смока од под кревет,нормално дека ја изеде Д.Овесна каша(преку ноќ)со микс шумско овошје,мед и путер од бадем. У.Крушка и јаболко на тенки кришки попрскани со лимон и цимет. Р.Посна зеленчукова манџичка В.Јогурт со корнфлекс и мелен лен
Аххх кај нас подот ни е трпеза, социјални служби и да го земат има да го вратат за два саати Д: палента Р: шпгети со кечап и пармезан У: некоја си слатка од слаткарница В: тост со кашкавал и кефир
2 год и скоро 3 месеци Пред доручек бидејќи во 6 е станата: јас кафе таа сок цеден од морков, јаболко и калинка Д: јајце на око со путер, леб и кајмак У: тиква Р: чорба од брокула, компир, морков, пашканат, целер и телешко месо У: варени костени В: тарана со урда Денес: ПД: сок цеден Д: мед леб и путер У: мандарина Р: риба со ориз и салата марулка со краставици У: Киндер јајце В: јајце со тиквица и морков, јогурт и брашно како палачинка