19мес Д.Овесна каша У.Јагоди и круша Р.Брокула,морков спелтина паста и пармезан В.Топли кифлички со сирење и малку краставичка
13м Д: 'рж снегулки, јаболко, калинка У: круша, банана Р: батат, брокула, тиквичка, кромид В: Baby biscuit Hipp инстант каша
Д. Овесни снегулки, банана, млеко У. Мандарини Р. Пилешка чорба и леб У. Грицки и бомбончиња В. Леб, зденка и краставица
Вчера Д: лепчина со јајца краставичка, домат и моцарела У: јаболко печено со цимет Р: кофтина од јунешко месо со доматно пире и палента В: мус од урми, овес, ореви и црно чоколадо Денес Д: телешко чорба со многу маало од лук У: таратур Р: спанаќ манџа со телепко месо и салата марула В: мазничина со урда ми е план да правам
Д.ТоС од полнозрнесто лебче со кашкавал ,доматен сос и оригано У.Пола Монте и суво грозје Р.Палента со рагу од зеленчук В.Банана палачинки со спелтино брашно
Една рака урми Една рака ореви 3 лажици овес Две лажици сок од портокал Кора од портокал Мало лажиче мед (не е потребно али јас ставив) Една коцка 70% како чоколатце рендано
Д: тарана со кашкавал топен У: монте и пола јаболко Р: јагнешко печено со млад компир и морков У: смути банана, јаболко, мед, вишни В: американски палачинки со путер и планински чај
Д: овошно шмукалче му додадов и една банана и овес У: киндер јајце Р: мусака и лепче У: сок, неколку смоки, едно стапче чоколадно ролерче В: палента и кисело млеко
2г П: палачинки и овошна салата У: неколку лешници Р: ќофтенца, печени компири и салата со брокула и краставици У: варени костени В: корнфлекс со јогурт В2: кифличка
Интегрален француски кроасан со семки,чаша јогурт. Овесна палачинка со мед и крушка Паста со болоњезе сос Грчки јогурт малку,и коцка црно чоколадо
Д: тортата што ја постирав без шеќер У:мандарина Р: тиквички полнети со пилешко У: мандарина и киндер јајце В: мазниче со урда и јогурт
15м Д: слива јаболко и гриз У:јаболко Р: спанаќ,леќа,компир,морков-лебче и краставичка У:јаболко и круша В:макарони со кашкавал (И измеѓу и млекце од мама)
Д: јајце со домат, пиперка и урда пржено и лепче У: една мала кифличка и ад Р: гравче со пастрмка со салата марула и лепче У:пуканки В: пица од киноа со кашкавал и кечап
Вчера Д: јуфки со овчо сирење У: круша(малку цел ден ја јадевме ама ај ок ) Р: манџичка со џигерчиња У: Остатокот од крушата ,грозје и смоки В: топчиња со млеко Денес Д: варено јајце и павлака па после пржени пиперки со праз (од мене крадеше) У:банана (уште ја јадеме) Р: ориз и компир потпечени со морковче и мешавина. У : остатокот од бананата В:тост со кашкавал планирам
Д:банана јајце со чиа семе У:јаболко Р:виде кисело млеко и ајде ам ам со лебче У:слива и круша В:не сакаше ништо
Д: р'жано лепче со кашкавал и домат У: пица надвор ја јадеше цеден сок од јаболко и морков 210мл Р: ребро(сам ќе го тегне) со компирчина и кечап У: мандарина и пуканки В: ноќна каша на хипп
Вчера Д: овесна печена каша од овес, млеко, Круша, јаболко, банана У: киндер јајце Р: грашок манџа со цвекло салата У: мандарина В: кришка со јајце урда и домат Денес: Д: тарана со сирење У: јапонско јаболко Р: спанаќ со телешко У: урма, тиква печена и лешници В: амерички палачинки со мед
D. jufki so kaskaval i jogurt u. mandarina i banana r. peceno pilesko i kompir. krastavica salata u. puding vanila v. domasna margarita pica