Kaj nas malce problem so jadejnevo poslednive dena,neznam dali e virus ili zapcijna ama proliv nespiejne,nervoza,nejadejne. Denes jadese Pojadok - biskviti i banana Uzinka - ovosni jogurtcijna Rucek - supa so morkov i vareno jajce (edvaj 4/5 laz) Uzinka -polovina parce lebce so sir Vecera ne jadess voopsto. +mleko i voda i malce sok.
- banana+ slivi+ jabolko - supa+ lebce - boranija+ meleno telesko+ melen domat+ morkov+ lukce - palenta+ pola zdenka+ kiselo mleko
-појадок- интегрален леб со таратор (павлака,краставица и лук) -ужина- праска и малини -заспивање со мелко 100мл -ручек- ориз, морков, кромид и пилешко месо -ужина - интегрален леб и салата (домат,краставица,зелена пиперка,кромид и маслиново) -вечера - палента со сирење (16 месеци)
-аронија,круша,банана и експандиран ориз -домашна супа со морков,фиде,просо и магданос -телешко,компир,пиперка,цвекло и карфиол -нокна хип каша
Не ми се верува, пак слично мени сме имале - аронија, круша, банана и кус кус - исто домашна супа како вашата плус рендан пашкант - пилешко, грашок, тиквица, морков - интегрално лепче зо кисело млеко
Ќерка ми испи 50 мл јогурт! На среќата крај и немаше. )) Се надевам дека не и беше момент, и утре дека пак ќе ме израдува. ( ништо од млечни производи не прифаќа, затоа и радостта) Појдок: Банана, праска, малини, аронија и гоџи бобинки Ручек: Телешко, тиквичка, блитва, пашканат и морков Вечера: Ржани снегулки, круша и боровинки Ужини: Интегрални колачиња со урми и суви кајсии Чај 400 Вода 100 Аптамил 600 20 месеци
-аронија,праска и слива -тиква и јаболко -пастрмка,лук,тиквица,блитваи пиперка -мешани снегулки со јогурт и малини Вода околу 60 грама,грицкаше геврек И на лажичка и дадов 4-5 капки лимон Ова од денес ни е нова рутина за да не внесува витамин ц по вештачки пат
ako pravis pririden sok na sokovnik praktikuvaj da stavas limon jas sekoj den po pola limonce mu stavam vo sekoja kombinacija na sok
Денешното мени: -појадок - интегрален леб, пола јајце и домат -ужина - сок од јаболко,цвекло и лимон засладен со мед -заспивање со млеко 100мл -ручек - грашок, морков, кромид и маслиново -ужина - праска -вечера - интегрален леб и павлака -заспивање со млеко и преку ноќта пак млеко кога се буди (16 месеци)
Не сум мајка туку сум дадичка. Му дадов на малиот да пие сокче од малини незнаејќи дека децата до 1 год несмеат да јадат малини капини јагоди да не ги исфрли алергија. За колку дена ако го исфрли можат да се појават првите симптоми.
- dinja+ banana+ praska+ griz - grasak+ pilesko+ morkov+ melen domat+ kompir - zolcka+ palenta+ kiselo mleko - medolino+ plazma+ mleko
-аронија,вишни,малини,овесни и ржани снегулки и кефир -слива,круша,банана и праска -пилешко со ориз,грашок,карфиол и маслиново -макарони со домат и лук Вода денес испи околу 80 гр до сега и цица
-малини,праска,тиква и бисквити -супа со фиде,магданос,рендан пашканат и малце лимон -пилешко со ориз,боранија,пиперка и маслиново -кисело млеко со варен компир Вода,цицање
- домашни јуфки со козјо сиренце - аронија, банана, плазма и сок од портокал - мелено јунешко со ориз и кромид направени во вид на ќофте ( и малку белка од јајце да ја држи смесата) со сос од зеленчук ( патлиџан, тиквица, морков) - варен кимпир со кисело млеко. Значи @joy1 пак имаме ист оброк. Од кога ќе има црвена тиква? Видов еднаш во рамстор ама како дрво беше...
- visni+ banana+praska - kuskus+ zolcka+ kiselo ml. - polneta tikvica ( morkov, malce modar patligjan, meleno telesko, melen domat, kompir) - popara so kiselo mleko
Isplanireno e i naseto denesno meni: - pojadok - ovosje (praska, pola banana, malini, sliva i limonov sok) - uzina- jogurt - zaspivanje so mleko - rucek- pingzur (modar patlidzan, zelena piperka, domat, magdanos, luk i maslinovo maslo) i integralen leb - uzina- varen kompir - vecera - integralen leb i pavlaka
- банана, аронија, круша и овесни и сок од цеден портокал - козјо кисело млеко и лепче - пилешко, ориз, магданос, морков , кромид, пашканат - палента со сиренце ( и тоа козјо) , удривме на козјото