^како го прифативте козјото? Зедов но не му дадов.. Не знам ни сама зошто тогаш.... А идека не пие многу млеко, глефам сега да не му менувам.. Го прифати вкусот.. Мене малку ми е "потешко"
Млеко не пие никакво, уште цица а сиренце и кисело млеко и давам козјо, и не се буни, ама нема некоја разлика со другите, не мирисаат. Сирењето ми е домашно, ама не мириса а киселото млеко е купечко.
и ние се уште се доиме друфо млекце чат пат во кашичка... Така не сака да пие...да пробам малку со козјово.. Барем кисело млеко.. Кој проиводител го препорачуваш @leona83?
@Nova ако сакаш пиши ми рецепт за колачињата со урми и кајсии @leona83 тикви има веќе на пазар од оние малите, лејките.
Kaj nas sin mi pocna so kozjo mleko odma stom napolni 2 god.i do den denes 2 god. I skoro 8 meseci pie samo kozjo mleko. Go prifati bez nikakov problem, ne mirisa, ubavo mu e i si go pie. Do dusa kakvo mleko i da mu davam sin mu sekoe go pie, ne bira, do sega mu imam davano adaptirano, na nestle tetrapak, obicno kravjo tetrapak, domasno kravjo, domasno kozjo i sega nemam covek da mi nosi domasno mu kupuvam kozjo i nisto od site mleka ne e odbil, se pie. Jas mislam deka najzdravo e kozjoto zatoa i preferiram da mu davam samo kozjo pa za nataka kje vidime kako kje bide.
Pojadok -ovesnii snegulki+med+banana so mleko Rucek - boranija+morko+kompir Vecera -riba i oriz Uzinki-lebni stapcijna,jabolka i kaun +mleko,voda i ovosen sok. 19meseci
Вчера јадевме: - појадок - слива, круша и смоква - ужина - 1 кифличка домашна - ручек - риба, компир, брокула и лукче - ужина - парче диња - вечера - парче пита со битва и сирење + јогурт Денес јадеме: - појадок - интегрален леб и павлака -ужина - смоква - ручек - златна мешавина (грашак, морков, пченка), брокула, кромид и жочка -ужина - 1 домашна кифла -вечера - палента со кисело млеко И да ве прашам праз дали имате давано на дечките? Ми дадоа домашен праз и сакам да и го дадам на малата ама не знам даи на 16 месечно бебе смејам да дадам праз во мали количини се разбира.
Да се вратам во темата, ама нема со што многу да се пофалам. Абе исти татко му е со ова јадењево само овошје дај му, друго нема потреба, од овошје само ќе живее Цела недела да не им направам ручек нема ни да забележат, само фрижидерот да е полн со овошје Појадок: праска Ручек: зелка со мелено јунешко месо, кромид и морков Ужина: круша и аронија Вечера: палента со путер и дукатела Доење кога сака и колку сака
Денешното мени: -појадок- интегрален леб со таратор (краставица, лук и павлака) -ужина - слива и 1 смоква -заспивање со млекце 150м -ручек - грав, кромид и морков -ужина - овошка -вечера - јогурт со овесни снегулки
- krusa+ jabolko+ banana - gravce + piperka,+morkov+ lukce - Tarana + tikvica+ kiselo mleko -Keksolino + plazma mleko
@snegulkata јас праз дадов многу одамна, пред година беше, макс.по 3 см ставам кога не ставам кромид, и дава шмек на јадењето.
Понеделник планирам во ручекот да ставам и праз, се надевам дека ќе го прифати како и другите намирници до сега. Ти благодарам Леона!
- zolcka+ banana+ palenta - turlitava ( morkov+ tikvica+ seri domat+ modar patligjan+ brokula+ kompir+ meleno svinsko) - malini+ kapini+ borovinki+ magjun - popara so kiselo mleko
За денес: - аронија, модри сливи, банана, јаболко и сок од портокал - инт.лепче и цврст јогурт - мисиркино, грашок, целер, тиквица и карфиол - макарони со сирење.
Denesnoto meni: - pojadok - ovosna salata (praska malini kapini krusa limonov sok) - uzina - jogurt - rucek - telesko tikvica morkov kompir kromid i magdanos - uzina - 1 parce integralen leb so salata (domat , piperka , krastavica , kromid) - vecera - testenini so sirenje
За денес: - јуфки со сирење - круша, банана, малина, модра слива и сок од портокал - прокељ, жолчка, просо, морков, целер и пашканат - палента со кајмак. Смокви од кога може? Дека сега сезона им е....
- krusa+ praska+ jabolko - oriz+ blitva+ morkov+ tikvica+ magdonos - domasna supa+ lebce - makaroni+ melen domat + lukce
-аронија,јаболко и калинка -телешко со компир,морков,кромид и домат -кус кус со ананас -интегрален леб со кисело млеко
@Kitten не ми стигнало известување за тагот, случајно видов сега, извини. :/ https://moirecepti.mk/post/интегрални-колкачи/ Еве ги, јас и ставам урми и суви кајсии најчесто дека тоа и е замена за благо, па успешно се контролираме уште. Појадок: Јаболка, праска, малини, капини, аронија и мед ( не ми го сака чист и мора во каша ) Ручек: Телешко, тиквичка, целер, зелена и црвена пиперка и магдонос Вечера: Батат со круша и семки од тиква Ужина досега немаше, вади горна и долна тројка, добро е и толку што јаде. Чај: 300 мл Вода: 50 мл Аптамил: 700 мл 20,5 месеци