Д: палента со грчки јогурт броени лажички Д2: тост со доматно кашкавал и моцарела У: овошен јогурт Р: телешко месо со компир печено во соја сос и путер У: пуканки и во шема чипси му се па по некоја добива В: интегрална пица
16м Д: 2 мали овесни банана мафини У: надвор на кафе 2 мини крофни, дома црници(вака ли се викаат blackberries не знам ) Р: равиоли полнети со спанаќ и рикота + доматен сос, краставичка У: јагоди и оризова галета В: тостиран леб со путер, сенф и кашкавал
Д: тарана со моцарела У: овошен ј Р: мусака со сланина, моцарела, пармезан и неутрална павлака У: монте В: палачинки со авц намаз и хумус
Тост со путер и кашкавал Басмати ориз со пилешко/кари Ред киндер,боровинки и пекан ореви Корнфлекс без шеќер со густ јогурт и семе од коноп
16м Д: лепче со путер и вегемите У: крекери и шмукалче од киноа и летно овошје После и една спелтина мафина Р: динстано телешко во сос од патлиџани,со моркови и компир У: манго В: чоколино
15м Д: инстант каша овселино У: малку кифла и шмукалче Р: гравче У: банана интегрален мафин В: овесни со јогурт
Како ја правите домашната пилешка супа? Колку ставате од водата кај со се варело пилето? Со домашните не можам да се разберам....цела вода од кај што се вари ја ставаат и друга вода не..а јас велам пола пола барем да биди.ај совет
Јас ставам 2 до 3 кутлача од водата во која што се вари пилешкото . Јако ми е за мене,да ја направам цела супа со бујонот , а и ќерка ми не ја сака . И додавам 1 л вода . Зеленчук ..тестенини ставам во форма за поинтересно. Или кнедли .
Пола ставам од водата каде се варело пилешкото, после дотурам обична вода. Многу силно ми е само бујон. После додавам зеленчуци и го цепкам месото. 2,5 г Д. Јуфки со сирење и јогурт У. Јаболко и банана Р. Грашок со месо манџа и краставица со пченка салата У. Чоколатце В. Тост со путер и кашкавал и јогурт
@Lady Leona @Septemvri фала ви...и јас правам така ама домашните ме убедуваат повкусна била само со бујонот. Јас не ја ни јадам..многу ми мириса.
Д: телешка чорба и краставичка У: чоколадно млеко Р: мисиркино месо со компири печени У: киви В: кифлички и слаата од стек, кисели краставички, кашкавал и павлака
Д: тост со кашкавал, путер и доматно У: палачинки од тиквички и кисело м Р: телешко печено со зеленчук и печурки У: корасана, чипс, јаболко В: јајце пржено со пиперки и урда
Д: слатки мафини и млеко У: смоки и сокче Р: боранија и пилешко В: леб со путер, кисело млеко и кисела краставичка 23м
Д: тарана со кисело м У: киви и смоки Р: полнета пиперка со мисиркино и зеленчук У: овошен ј В: сладок компир печен
Д1: ад млеко Д2: банана јаболко и ориз Р: риба,брокула и компир У: смоки и пола киндер јајце В1: палента со авц намаз В2: ад млеко Ние сме 12++ и за јадење јадеме се ама во последно време јадењето го држиме во уста па се молиме да голтнеме дали и вашите рават/правеле така?
Д:фрутолино,сува слива,една рака свежи капини,3 бисквити У:капини и 1 мандарина Р:грав со салата цвекло У:лино смоки и сок од портокал В:тиква и ванилино
@kjofti4 како сте со апетит деновиве? Мојов нешто намали па да не е некој скок во прашање, заби ги има сите до 4ка не ми е веројатно дека и 5тките тргнале.
Јади по малку али на појќе пати.. Тргнавме во градинка па незнам дали е од адаптација или некој скок има.
Супер нека ви е со среќа.Така некако и мојов ако добро доручкува слабо руча и обратно ако слабо доручкува добро руча, денес тост одвај пола на два пати ама па јаде овошје. Не знам ќе видиме само нервоза е кога не јаде.
Д: Супа со тестенини и тарана У: Животинско царство и цеден сок Р: Манџа со компир,морков,телешко и фиде У: Портокал В: Лебче, кашкавал,јогурт, малку помфрит