Мед само преку плазма, печурки гледам во градинка им даваат со ориз, дома еднаш има каснато пица кога јадевме нидќе, а павлака за готвење не користам ни за нас, многу ми е тешка. 16 месеци е инаку
Младо сирење можеш и на 8 месеци, ама мене ми останало она страв од бруцелоза при конзумација на младо сирење доколку е направено од непастеризирано млеко.
Мед од година, печурки не сум дала, павлака за готвење не користиме ама не гледам проблем за после година.
13+ Д: Формула козјо од холе со бисквити У: Шмукалче Р: Палента со спанаќ и козјо кисело млеко У: Јоголино В: Тарана За станување и легнување доење
Д:Киноа,слива,кајсија и боровинки - од компот У:Банана Р:Грашок со пилешко месо У:Тиква со 2 лажички маџун В:Палента со праз и сирење и кисело млеко
16м Тиква Овесни со јогурт, малини и боровинки Банана, бисквити Шпагети болоњезе, кисела краставичка 2 шмукалчиња Кексолино
Дали може тетрапак млеко да го извријам и го ставам во термос преку ноќ па да го дадам сабајлето дека ќе патуваме?
Подобро штотуку отворено млеко на собна температура, отколку скиснато топло млеко што стоело цела ноќ. Стопли го пред да тргнете во случај ако го даваш најмногу 2 часа после тргнување. Се друго е небезбедно за пиење.
А што мора да го топлиш? Од 7 месеци и давам АД нестоплено. Јогурт од фрижидер пие. Од ладно ништо нема да им биде. Од скиснато тетра може проблем да направиш па цело патување да ви пропадне.
Првиот пат дади без семки и тоа само на уста. Ако не појави ништо зголемувај количина и не вади семки. Алерген е па повнимателно. Јас давам од пред година.