Zitni so mleko+med+rendana praska Uzinka-domasni lebni stapcijna Rucek-morkov+grasok+oriz Uzinka-ovosen jogurt Vecera-supa Uzinka-jabolko +mleko,ovosen sok i voda.
@babyane18 јас апсолутно те разбирам зошто еве неколку месеци т.с. од како почна да вади заби ништо не сака да јаде или ако нешто касне тоа е во многу мали количини. И ние имаме се пробано да ја залажеме, и со цртани и надвор да јаде и со анимирање од мене или мм и кога ние ручаме и незе ја седнувам со нас да јаде едноставно не сака и не сака, плука ако и пикнам нешто со сила. Исто добивам критики од страна дека треба да ја одбијам зошто е голема (скоро 15 месеци) и за тоа не ми јадела. Јас искрено не верувам во тоа и не сакам да ја одбијам зошто и онака тешко ги вади запчињата, а во тие моменти многу ја смирува цицањето. Ништо не можеш со сила да направиш, нуди секој ден па колку ќе касне толку.
Majki neka si cicat malite ne se i do tolku golemi 1 godina se so +nekoj mesec. Site imat period kona ne sakat da jadat i nie jademe so crtani so nekoi igri so pravejne nekoi faci za da i dadam lazicka od toa sto sum i podgotvila,pa znae i da pluka ako i dadam bez da zabelezi. Taka so edno drugo se mami i zaborava pa jade malce. Periodi gi ima na nejadejne,nespiejne i sl.
Фaлa штo ме рaзбирaш aмa и мене ми вршaт притисoк oдбијa пa ќе јaде aмa не е сaмo тoa мн сум исцрпенa и умoрнa oнa нoнстoп нa цице денескa решив дa јa oдбиaм пa штo биде некa биде инaче oглaдне и сегa јaдеше мaлку
И периoд имa дa aмa кaј нaс нoнстoп немoже дa е периoд три пaти вo бoлницa зaвршиме и дoктoркaтa ми рече декa требa дa јaде пa дa јa oдбиaм aмa јaс не aјде мaлa и жaл ми беше aмa не мoже вaкa a мн ми е жaл кoгa плaче зa цице aууу
-јаболко,аронија и боровинки -банана,јагоди и бисквити -телешко со макарони,домат,морков и моцарела -варен компир со кисело млеко ,маслиново и хималајска сол Цицање,вода и малце цеден лимон
Одбиј ја постепено, греота е од толку често да спадне на ич. Давај и пред спиење ама преку ден ако ја видиш да те тегне за да цица одвлекувај и внимание. Однеси ја кај играчките, пушти некој цртан филм и зборувај и. Јас така успеав, сега сум раат, но само кога е плачлива пред спиење тешко ми е да ја оставам без цице.
- zolcka+ banana+ palenta - oriz+ pilesko+ morkov+ magdonos - grozje+ borovinki+ griz - Cokolino+ plazma+ mleko
Доручек: смокви, крушки, просо, суви кајсии. Ужина: интегрални колачиња и по некој гриз од кифлите и јогуртот на мама и тато Ручек: пропржено мелено мешано со кромид, и пире. Вечера: медолино со млеко и мед. (15мес)
Фaлa мн зa сoветoт тaкa и прaвaм и дaвaм дa цицa пoплaдне кoгa јa зaспивaм сaмo кaј 2 3 сaт пa пoсле више вечер кaј 10 11 имaм сaмo прoблем кaкo дa јa презaспивaм нaвечер кoгa ќе се рaзбуди? И дa не oдиме нaдвoр oд темaтa: Пoјaдoк:пoпaрa сo јoгурт Ужинкa: пoлa сливa Ручек: телешкa мaнџa сo oриз мoркoв крoмид Ужинa: цице Зa вечерa плaнирaм дa пoнудaм житaрици сo млекo
Јас ја препуштам на маж ми да ја презаспие, или ја зимам до мене во кревет и и ставам цуцла, а таа бидејќи е многу поспана си продолжува да спие. Пробај некоја друга тактика освен цицање, ќе се навикне
И јaс јa препуштив вчерa нa мaшми aмa тoј труп спиеше кoгa мaлaтa плaчеше штo знaчи јaс пaк требa вo свoј рaце дaјa земaм прoблемoт е вo тoa штo не вaчa лaжливa цуцлa и дури не дoбие цице нaвечер ќе се рaсoни ќе плaче и спиење више утре
Доручек: јаболче, банана, мало цвекло и јачменови снегулки. Ужина: интегрално колаче, јаболче Ручек: гравче и салата од патлиџан (ова кај баба и ручаше) Вечера: печена тиква, млеко, мед и бисквит.
Кога воведовте мед? Моите се 12месеци и се мислам. Педијатарот ме советува за мед после 2г, повеќето го даваат после 1г. Сакав сега да го воведам со полна година, меѓутоа свекор ми има тешкотии од мед (не класична алергија туку најверојатно му е тежок и проблеми во стомак му прави и не јаде) е сега нели тоа е наследно, така? Се мислам...др ми рече дека истите мачнини може да се појават и кај нив. Дали има некој со слично искуство?
Denesnoto meni : - pojadok - ovosna salata (dinja , praska , sliva , smokva , limonov sok i kokosovo maslo ) - uzina - jogurt - zaspivanje so mleko 100ml - rucek - pilesko , grasak , paskanat , morkov , kormid i maslinovo - uzina - smokva - vecera - integralen leb i pavlaka - zaspivanje so mleko i vo tekot na nokta isto taka mleko
- krusa+ jabolko+ morkov+ pcenicen griz - riba+ kompir+ praz+ morkov - banan+ palenta - kiselo mleko popara - Medolino+ plazma+ mleko
-лажичка мед -појадок- интегрален леб и намаз -ужина - круша и смоква -ручек - ориз, блитва, кромид и морков -заспивање со млеко 150мл -ужина - варен компир -ужина - сок од слива (Хипп) -вечера - интегрален леб и таратор (павлака и краставица) -заспивање со млеко
-банана,слива,портокал,аронија и плазма -кисело млеко со ржано лепче -пилешко со ориз,морков,грашок,кромид и хималајска сол -кефир со житарици и рогач
-Банана,круша,мелени бисквити,домашен маџун -Сутлијаш -Компир,брокула,морков,кромид,зелена пиперка,пилешко,м.масло -ќефир домашен,палента
-Slivi+ malini+ banana+ mala lazica magjun - turlitava ( kompir+ morkov+ brokula+ modar patligjan+ oriz+ domat+ meleno svinsko meso) - kuskus+ zolcka+ kise mleko - Cokolino + plazma+ mleko