Д: палачинка со џем, пудинг од јаболко, ананас и кокосово млеко У: краставица и суво грозје Р: туна со компир и мешан зеленчук (боранија, морков, грашок, пченка, кромид) У: банана Вечерата ја пропушти, заспа
Денес тато задолжен за правење мама цел ден со температура Д - Мусли со цело авокадо и пола банана У - Јоголино и шмукалче Р - печен батат и мисиркино со доматен сос У - Јаболко В - Бебе сутлијаш со јаболко и цимет
Д: фиеста со сирење од Силбо и јогурт У: домашна зеленчукова супа Р: печен батат, ќофтиња и кисели краставички У: банана В: тарана со сирење и кис млеко
Вчера: Д: Млеко (козјо формула) со несквик и бисквити У: животинско царство Р: Пиперка полнета со ориз, брокула, морков и кромид У: Шмукалче В: Тарана Денес: Д: Овесна каша со јаболко и путер од кикирики У: Портокал (во шмукалче) и бисквита Р: Мисиркино месо со батат и кромид У: Смоки и јоголино В: Гриз со банана
2 години и 3 месеци Д:три кифлички со зденка и сланина Р:компир манџа со месо У:5-6 путер колачи и соленки В:попара со кисело млеко
18 мес Банана Тост со абц, кашкавал и маслинки и кис млеко Домашна зеленчукова супа Шпагети болоњезе Круша, крекери Плазма со млеко и банана
Пројави алергија на кравјо и од аптамил се исфрли па заради тоа. Да прима млеко некакво дека и при крај сме со доењето.
Фала за инфо. И ние сме при крај со доење. Мислам тука сме некаде - мојот дечко има 13 месеци. Има реакција како атописки на обравчињата, не можам да откријам од што е па се мслам со какво млеко да почнам.
15м Пак настинка или забче секое јадење ми е стрес Д - Киноа со варено јаболко и додаток цимет и кокосово масло Р - Макарони со варена брокула кашкавал и павлака В - Батат со моцарела и доматно пире ( мини батат пици )
Вчера: Д: Млеко (козјо формула) со несквик и бисквити У: Шмукалче и смоки Р: Чорба од просо со зеленчук (компир, морков, тиквица и кромид) и доматен сос У: Грисолино В: Сутлијаш не го јадеше па чоколино за замена Денес планот: Д: Мусли со млеко (козјо формула) У: Бисквити Р: Телешко со зеленчук (компир, морков, тиквица) У: Јоголино В: Палента со козјо сирење
Ако може мала помош од Мамички чии деца одат во градинка . Малото има 1 год и скоро почна во градинка. Таму има ручек во 11:30, па ужинка 14. Прашањето ми е што им давате одкога ке ги земете од градинка 16:30/17. (Сеуште и го дојам). Јас му давам пак ручек -зеленчукова каша (не го силам колку сака толку, а некогаш и лепче со нешто намачкано му давам) па цицање, па вечера. Ама се мислам да не му е многу и дали воопшто му треба уште еден ручек. Ајде ваше искуство, како правите вие?
истите дилеми ги имав и јас кога почнавме. иначе и давам пак ручек колку јаде толку, ама најчесто јаде обилно, а кога ќе ја земам ми кажуваат дека таму убаво си јадела . како и да е, покрај ручекот, успева и ужина да бутне и вечера. и правам ручек од вечер и кога ќе се врати од градинка одма и даваат
Јаде обавезно после градинка, овошно шмукалче, кифла, пудинг зависи кога како е расположен. Го седнувам до нас на маса и додека ние јадеме и тој јаде. Додека цицаше денски и покрај тоа ќе си цицнеше. Некогаш не сака му нудам не сака.
Мене ќе ми кажат дали има јадено сега одма ужинка или не, ако ми кажат му давам директ вечера ( кај 4 ипол го земам кај 5 ипол гледам да му дадам вечера ) Ако не, му давам ужинка: шмукалче, или некое овошје, или пудинг, или бисквити... Мени денес: 15м Д - Смути од круша јаболко овес и путер од лешник У - Пола банана и шмукалче Р - Макарони со болоњезе сос У - Смоки и Јоголино В - Палента со моцарела и кис млеко
Мајка бисквити обични petit beure ги има и во тинекс и во кам. Повеќе ми ги јаде од плазмата, а доматен сос домашен од свеки. Домати има плус со зачини сол, оригано. Ако немам правам сама во блендер домати со малку маслиново, сол, лукче и оригано. Ама кога давам доматен сос не додавам сол воопшто во јадењето.
Моето е 14месеци, јас уште Хипп бисквити давам демек без шеќер, а скапи се за секој ден да ставам во каша, некако ми е страв обични да дадам дека се ептен полни со шеќер а сепак се многу поисплатливи