Ни таа веќе не е функционална, се можно е избришано, ни на јутуб ги нема. Штета, прекорисен профил беше од рецепти до совети се на место.
Steta, stvarno mnogu korisno, ne znam zasto vaka. Vidov deka pred nekoe vreme imase objava deka ke go smeni konceptot, poretko ke ja ima, itn, ama ne deka skroz ke iscezne.
Цел месец се мачам да најдам што се случило, како дупка во меморија ми е, ништо нема на ни една социјална мрежа. И мене ептен ми се наоѓаше за рецепти. Ако има некој друг предлог со сличен профил нека сподели.
Denes D: amarant so jabolko,krusa,sliva i banana U: leb so domasen kajnak i jogurt,smoki i malku puding ( pomaloto cicase,ouding i smoki) R: telesko so kompir,morkov,kromid,oioerka,donata U: puding i smoki V: Ednoto leb so kajmak ,maslinka i pola casa jogurt a drugoto nokna kasa Za utre: D: avokado,krusa,banana,biskviti i kakako U: puding / smoki/ pavlaka R: sarma od blitva, jajce i kiselo mleko U: pecena jabolka so cimet V:nedolino Sabota D: griz so jabolk,banana ,kapini,malini U: yoggolino/pusii so sirence i jogurt R: riba so kompir,morkov,kromid Umoki/ napolitanki V: oves instant so banana i kakao
Немам идеи што да давам за доручек, не јади повеќе каши а само овошје парчиња не ја заситува и затоа сакам да давам преку еден ден ден јајце, ем го јади во сите варијанти ем нема да е гладна.
Мислам дека овој период на преоѓање од блендирано на парчиња ми е најтежок. Иако сеуште јаде каши, јас се мислам. Пробувај супи, јајце, палента, лепче со нешто,овесни со јогурт, бисквитки со пасирана банана...
Pa slobodno davaj preku den jajce..mozes so palenta, so kiselo mlekce.Kaj meme ednoto jadense i jade i parcinja a drugoto uste e na blendirano. Otientiraj se spored deteto, moite se bliznaci pa se sosema razlicni i na primer vecerva ednoto jadese leb so kjamak i maslinki i casa jogurt a drugoto nokna kasa.Se nadevam vo gradinka pokraj drugite deca ke pocne da jade se.Denes jadel kiflicka ,smoki biskvitki i toa sam a doma mnogu retko.
Д: кајгана со сирење и домати; У: 7days; Р: салата од зелка и крставици, манџа со телешко, компир и грашок; У: банана и барни мече; В: макарони со авокадо, бадеми и спанаќ.
18м Д - овесна каша со банана авокадо и путер од кикирики У - Јагоди, бисквити Р - во план е да е лазања болоњезе У - Јоголино или овошје В - Батат пица ( батат со доматен сос и моцарела )
Denes Ran dorucek ( vo gradinka) D: palenta do jabolko,krusa i sliva i malku cimet U: smoki i po pola red kinder R: spanak si kromid,morkov,oriz,jajce i keslo mlekce U: puding so buskviti i smoki V: ostatokot od rucekot so poveke kiselo mlekce Utre Gradinka D: oves,banana,jabolko i urmi U: od pohadokot id denes plys smokicki R: misirkino so kompur,kromid,morkov,piperka U: puding so biskvitki V: karamelino
2г Д: чоколадна крофна и пола ѓеврече со чаша јогурт; У: јаболко; Р: салата од зелка и крставици, зеленчукова супа и мисиркини гради со компир, морков и брокула; У: смути со јагоди, боровинки, банана и јогурт; В: спанаќ со просо и јогурт.
1г и 9 мес Д: овесни снегулки со чиа, ленено, малини, аронија, банана и јогурт У: лепче со сирење, шмукалче Р: киноа со брокула, цвекло и пченка У: јаболко, плазма В: тост со кашкавал и јогурт
Д: овесни снегулки, банана, малинки, јагоди, боровинки, путер од кикирики и чиа семе; У: лепче со путер од кикирики и грчки јогурт; Р: шопска салата и тавче гравче; У: не знам шо би сакал; В: планирам салата со марула, млад кромид, туна и пченка.