Вчера: Доручек:кус кус Ужина:круша Ручек:домашна супа со лепче Ужина:банана Вечера:гриз Денес: Доручек:палента со жолчка Ужина:грозје Ручек:пилешко со тиквица,модар домат, брокула и морков Ужина:банана и бисквити Вечера:кисело млеко и лепче.
2г и 2м Д: пржено лепче, кашкавал, грчки јогурт У: шмукалче, јаболко, пола банана, соленки, чоколадно млеко Р: лазања, кисели крставички, патлиџан, сирење У2: чај, крекери В: плазма со млеко
2 год 11 м. Вчера Д: марамалад, путер и кришка леб Р:2 сарми заедно до зелката од сармата (посебно ми беше драго што ја изеде зелката) У: 1 ред милка В:2 кифли, шунка, роденденска торта
1год 11мес. Д: Корнфлекс со млеко У: Смути со банана овес и јаболко Р: Краставица како салата со ориз и плескавица У: Супа В: Бисквити со млеко ( не сме дома... )
15 месеци Доручек: Weet bix со млеко Ужина: боровинки, малини и мандарини Ужина 2: лепче со авокадо Ручек: Спанаќ со ориз и грчки јогурт Вечера: Банана леб едно парче
Ќофте од спанаќ Исецкај го свежиот спанаќ во сецко, во него додади малку брашно и презла,рендан кашкавал,јајце и малку м.масло направи ќофтиња и пржи ги на малку маслиново или ако не сакаш пржени може и печени во рерна.Јас на ќерка ми и ги сервирам со грчки јогурт.
Како ја сервираш тортиљата? Твојата е поголема знам ама претпоставувам ја сецкаш? Вчера Д: Нутрино житна со кисело млеко, ѓеврек У: Пудингче Р: Мисиркини ќофтиња со брокула, морков, карфиол и сирење В: Кришка леб Кажете како да намалам леб, значи детево да може само тоа ќе јаде
Прави мафини, вафли, кифли нешто што може во рака да држи. И јас имам љубители на леб, манџа без леб не проаѓа, после ручек пак сув леб се јаде
Д: тост со кашкавал и сирење и јогурт У: јаболко, круша, ѓеврек, чоколадно млеко Р: пире, брокула, малце плешка, кисела краставичка У: тиква, чоколатце В: оризова галета и грчки јогурт
D: Lebce so margarin, vegeticka I vareno jajce U: banana jabolko R: supa od griz I meso so Lebce V: pileski kopani kompir Ke dadam I tikva pecena ko ke bidi gotova 3+
Од вчера 1г и 11мес Д - Мус од авокадо банана и путер од кикирики У - Банана и шмукалче Р - Пире и мелено месо У - Кроасан В - Палачинки од овес со јогурт
12+++ Вчера: Д- палента, авокадо, м.масло, ленено семе и семе од коприва. У- една банана и пола кифличка. Р- макарони со сос од домат, телешко месо и лук. В- бискоти со ад и мелени бадеми (имавме гости) Денес: Д- тарана со сирење Р- спанаќ со ориз е планот У- некое овошје ќе биде В- Гриз со банана и какао
Дајте некоја идеја за ручек, нешто покреативно малку, повеќе на зеленчук да е. Снемав идеи веќе, а шо читам тука повеќето истите работи го давате како мене. Мојот си е лебарче, ако го оставам така може и само сув леб да си јаде, ама гледам почна запек да има пошто од манџа бега како од ѓавол. Како да му подметнам потечна храна или нешто што ќе го протера? Едит: исто и јајца не прифаќа никако (само варено, белката ја јаде). Како давате пржени, омлет?? И намачкано не сака, ама додуша не знам ни шо би му мачкала (освен некој домашен намаз?)
Пробај да му направиш ќофтиња од тиквичка, морков, компир, и пармезан или од брокула, компир и пармезан. Палачинки со блитва, овесни, јајце. Некоја мафина со зеленчук. Јас вака му подметнувам дека не сака течно.