Д: потпечено лепче со кашкавал, шунка, кечап, оригано и јогурт У: банана, чај Р: макарони болоњезе У: јаболко, чај В: палента, сирење, грчки јогурт
Д: кајгана и лепче со павлака У: домашен пудинг( банана, јапонско јаболко, мед и какао) Р: пастрмка со прилог ориз У: галета со путер од кикирики и малини В: тост со гауда и маслинки
Д: палента со јајце, спанаќ и малку кремсир У:печена тиква + 3 плазма бисквити Р: леќа манџичка У: соленки со сусам В: лепче со путер и мед
Д1: палента со сирење и кисело млеко Д2: лепче со кремсир, јајце, кашкавал У: плазма, јаболко Р: пире, ќофте, цвекло салата У: јаболко, еклер В: јуфки со сирење и кисело млеко
14 месеци Д- овес со суви сливи и путер од кикирики У- тиква Р- печено пиле со варен компир и краставичка, и малку таратор В- киноа со суви сливи и путер од лешник
Zdravo majkii moze li da pratite nekoi sliki porcii kako izleda vasiot dorucek rucek I vecera za 15 meseci dete. Koi kombinacii gi davate cisto za poveke idei. Blagodaram
Појадок: шејк со овез, банана, урми, бадеми и млеко или лино каши од секаков вид со млеко Ужина: Смути од сезонско овошје плус порција од овошки на парченца Ручек: Мусака, Манџа, Сарма, Полнети пиперки со мелено месо, потпечени макарони со јајца и сирење, Карабатаче од печена кокошка и компирчиња… Буквално се што ние јадеме правиме и за него Вечера: Пудинг, Гриз, Колач со овошје, Палента, Овесни палачинки Ние имаме проблем со обично млеко, не му го поднесува мешето па сите млечни јадења му ги подготвувам со адаптирано млеко. Иначе млеко не пие
Д: Пржени лебчиња со кашкаавл и грчки јогурт У: Кифла и соленки Р: Неуспешен обид за пита со тиквица, па јадеше леб со кремсир У: Пудинг В: Јуфки со сирење
Пудинг за ужина варите дома, давате купечки? Со шеќер/без? За 12++++ Или да го оставиме за понатаму, нема потреба од пудинг засега?
2год и 3 мес Д: Палента со јогурт У: Бисквити и 2 јаболка Р: Зелка салата со кебапчиња и компири У1: Јоголино пудинг У2: Банана В: кришка леб со абц и кашкавал Јас тогаш баш почнав да му го давам јоголино.Немам правено дома. Инску му земав монте пред некој ден и имав големи очекувања дека ептен ќе го сака, и мама го дојаде на крај сепак најмногу го сака јоголино со какао
2 год 6 мес Д: банана, па лепче малце, јајце, кашкавал, патлиџан, грчки јогурт У: јаболко, крекери, чоколатце Р: стек, ќебапче, шопска салата У: пудинг од ванила В: плазма со млеко
Лино пудингот според мене ти е најдобар избор. Кога ќе порасне поголемо пробајте со монте, поголемиот син го обожава
2 год 3 месеци од вчера Д - палачинки со овес, јајце, какао, млеко намачкани со путер од лешник и мармалад од јагоди У - банана Р - полнети пиперки У - какао В - нудли со урда и павлака
Јас од кога направи година се случило да има за појадок или вечера палачинки благи или солени со јајце, а за ручек месо. Со тоа што во палачинките ставам 1но јајце, а ми излегува и за неа и за мене пример појадок, така да речеме некаде околу 1/3 или 1/4 јајце се паѓа во тоа.
13++ Јади комбинација и парчиња и каши/пасирано Ден 1 Д: Овесни палачинки, грчки јогурт и боровинки У : банана Р: Домашна супа, пилешка У : пудинг В : Палента со јогурт Ден 2 Д: Вафли со путер од кикирики и банана У: Шмукалче Р: спанаќ, моркови и ориз У: Ад млеко В: гриз со какао и путер од лешник Ден 3 Д: Ванилино со Ад У: шмукалче Р: леќа манџа со лепче У: мандарини и бисквити Хип В: Лепче со јајце, урда и малку павлака
Д: јаболко, чај, тост со кашкавал и маслинки, јогурт У: соленки Р: растурено пилешко гиро У: чоколатце В: пита со праз и јајце и грчки јогурт
2год и 4мес Вчера: Д: Овесна каша со путер од кикирики и маџун + јагоди од страна У: Банана Р: Ориз тава со копани У: Круша В: Гриз нејќеше, па сменивме на лепче со абц и кашкавал Денес: Д: Смути со бананс јагоди овес чиа и малини У: Какао и Барни Р: Во план Супа со пилешко У: Банана/ круша или јагоди тоа имам низ дома В: Во план палента со кис млеко
Моментално дома имам вакво на ДМ Не му додавам шеќер, веќе е благо. Претходно му давав од краш со пола лажичка шеќер.